Vakantiebestemmingen september

Waar schijnt de zon? De beste vakantiebestemmingen in september

Verleng je de zomer graag nog een beetje? Boek een nazomervakantie! Daarvoor hoef je echt niet per se een oceaan over te steken. Dit zijn – als je het ons vraagt – de beste vakantiebestemmingen in september. Zon wacht hier op je!

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Zakynthos

Max. temperatuur in september: 28 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 10. Vliegtijd: ca. 3 uur. 

Je hoeft Europa écht niet te verlaten voor een zonnige vakantie in september. Griekenland is bij uitstek favoriet; hier kun je tot eind september nog flink verbranden als je niet goed oplet. Op Zakynthos bijvoorbeeld kunnen de temperaturen nog tot 28 °C oplopen. Warmer is niet per se nodig toch?

Tel bij deze fijne temperaturen de andere pluspunten van Zakynthos – een korte vliegtijd, helderblauw water, een van de mooiste stranden van Europa, luxe hotels en een breed scala aan bezienswaardigheden – op, en het vakantieplaatje is compleet. En ook nog eens betaalbaar.

Maak jouw vakantie op Zakynthos compleet door een auto te huren. Je kunt dan op eigen houtje de vele afgelegen baaien en mooiste stranden bezoeken. Ook een bezoek aan highlights als Zakynthos-Stad en Navagio Beach mogen niet ontbreken.

Zon september: Zakynthos, Aeolos Boutique Hotel & SuitesIets meer budget? Het kleinschalige en luxe Aeolos Boutique Hotel & Suites is een oase van rust. Ontspan aan het zwembad omringd door palmbomen en geniet onder het genot van een lokale wijn van relaxte live muziek.

Vakantiebestemmingen september zon: Zakynthos

Bali

Max. temperatuur in september: 31 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 10. Vliegtijd: ca. 12 uur (plus een eventuele tussenstop).

Populair en betaalbaar (voor een verre bestemming), dat is het Indonesische eiland Bali. Met dank aan een fijne prijs-kwaliteitsverhouding en altijd aangename temperaturen. In september is het hier tussen de 23 en 31 °C. Het is daarnaast een van de droogste maanden voor het zonnige eiland.

Maar liefst 10 uur per dag kun je rekenen op een stralend zonnetje. Die uren breng je ongetwijfeld het liefst door aan een tropische strand met op de achtergrond helderblauw water en wuivende palmbomen én in je hand een net zo tropische cocktail. In de badplaatsen Sanur, Seminyak en Kuta vind je eindeloos veel en grote stranden waar deze droom werkelijkheid wordt.

Mocht het een dag iets frisser zijn of je meer willen zien van Bali, dan zijn er ook genoeg opties. Het binnenland kent veel natuur met prachtige rijstvelden en kleine dorpjes. Bijzondere tempels zijn er in overvloed voor cultuurliefhebbers. Aan jou de keuze!

Ibis Styles Legian BaliIn het populaire Kuta vind je Ibis Styles Legian Bali. Het zwembad, het restaurant en de mogelijkheden tot massages en schoonheidsbehandelingen zijn nog maar een deel van wat je te wachten staat tijdens jouw vakantie. Waar wacht je nog op?!

Vakantiebestemmingen september zon: Bali

Malta

Max. temperatuur in september: 29 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 9. Vliegtijd: ca. 3 uur.

Wie in september naar Malta reist, kan rekenen op een hoge dosis zon én weinig neerslag. De ideale omstandigheden om te genieten aan de rand van het zwembad, maar ook niet te warm om voor een dagje sightseeing op het mediterrane eiland te gaan.

Als we het hebben over Europese bestemmingen die nog niet enorm bekend zijn onder Nederlandse reizigers, dan is Malta er daar één van. Simpelweg omdat veel mensen niet weten wat je kan verwachten van het eiland. Tijd om daar verandering in te brengen en te ontdekken hoe veelzijdig Malta is.

Cultuurliefhebbers zijn aan het goede adres in de hoofdstad Valletta, maar ook duikers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie op het eiland; de onderwaterwereld is verrassend mooi. Jongeren verzamelen zich in en rondom de badplaats St. Julians, waar gezinnen met jonge kinderen terecht kunnen in de kindvriendelijke hotels in het noorden. Rondom Mellieha vind je de meeste zandstranden.

Grand Hotel Excelsior, MaltaService en luxe staan centraal tijdens een verblijf in Grand Hotel Excelsior. Je kunt daarnaast rekenen op comfortabele kamers, een geweldig uitzicht vanuit het zwembad, prima wellnessfaciliteiten en meerdere restaurants.

Vakantiebestemmingen september zon: Malta

Marrakech

Max. temperatuur in september: 32 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 9. Vliegtijd: ca. 3,5 uur.

Voor zonliefhebbers die hun dagjes aan het zwembad graag willen afwisselen met een dagje in de grote stad is Marrakech dé ultieme bestemming. Verblijf in de Palmeraie, een gebied dat ook wel bekend staat als het palmbomenwoud van Marrakech dat op ca. 10 km van de fascinerende Marokkaanse stad ligt.

Pluspunten van een vakantie in september in Marrakech: je hoeft slechts 3,5 uur te vliegen vanaf Nederland om in de stad van duizend-en-één nachten te belanden. In september zijn de heetste dagen achter de rug en door de schaduwrijke plekken in de ommuurde medina is het hier goed vertoeven.

Slenter op je gemak door de oude, kronkelende straatjes, koop mooie souvenirs in een van de souks, bewonder de oude vrouwtjes in traditionele kleuren, neem de oriëntaalse geuren in je op en neem een kijkje bij het bekende Djemaa el Fna plein. Hier komen slangenbezweerders, marktlui en straatartiesten samen. Na een dagje stad ontspan je aan het zwembad van jouw luxe resort in de Palmeraie óf kom je bij tijdens een traditionele hamambehandeling.

Barcelo Palmeraie, MarrakechOf je nu van ontspannen, lekker eten of zwemmen houdt; tijdens een verblijf in Barcelo Palmeraie is het allemaal binnen handbereik dankzij de centrale ligging en een groot aanbod aan faciliteiten.

Vakantiebestemmingen september zon: Marrakech

Curaçao

Max. temperatuur in september: 33 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 9. Vliegtijd: ca. 10,5 uur.

De Caraïben is altijd een goed idee, en ook zeker voor een zonvakantie in september. In deze periode kan de temperatuur oplopen tot ruim 30 °C en je bent net voor het regenseizoen uit, welke vanaf oktober begint.

Met haar hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, het exotisch klimaat en een ontzettend vriendelijke bevolking staat Curaçao met stip op één als het aankomt op de Caribische eilanden. Dit dankt het eiland overigens ook aan haar kleurrijke karakter. De huisjes in Willemstad zijn stuk voor stuk pareltjes en ook onderwater is er een rijk kleurenpalet te bewonderen.

Strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij één van de vele bekende stranden (zoals Mambo Beach en Blauwbaai) en kleine afgelegen baaitjes. Huur een auto om deze op je gemak te ontdekken. Natuurliefhebbers dienen zeker een dagje Christoffel Park in te plannen.

Hotel 't Klooster, CuraçaoWaar wij het liefst verblijven tijdens een vakantie op Curaçao? In Willemstad! Hotel ’t Klooster is een kleinschalig en sfeervol driesterren hotel in hartje van de levendige hoofdstad.

Vakantiebestemmingen september zon: Curaçao

Meer vakantiebestemmingen voor september (incl. zon!)

Bovenstaande vakantiebestemmingen zijn geweldig, maar het zou maar zo kunnen dat deze bestemmingen niet aan jouw wensenlijstje voldoen. Tijd voor wat extra opties mét zon in september:

  • Zonzeker, betaalbaar & luxe: in Egypte is het geen vraag of je waar voor je geld krijgt. Dat is voor ons een vast gegeven. Geen één ander land is zo ingespeeld op all inclusive vakantiegangers die op zoek zijn naar luxe. Eindeloze stranden zijn er ook, evenals een prachtige onderwaterwereld. En door het maken van dagtripjes krijg je ook nog wat mee van de lokale cultuur. De temperatuur? Maximaal 33 °C.
  • Op zoek naar strand én stad in september? Málaga it is! De Spaanse stad aan de Costa del Sol herbergt een compact historische centrum barstensvol bezienswaardigheden, een moderne boulevard vol winkels, leuke eettentjes én een heel breed zandstrand. Kan je meer nodig hebben?!?
  • We noemden Griekenland hierboven al in de vorm van Zakynthos, maar wat dacht je van Karpathos? Dit minder bekende eiland is een aaneenschakeling van paradijselijke stranden, mooie natuur en authentieke dorpjes. En in september kan de temperatuur zo nog richting de 25-30 °C gaan.
  • De Canarische Eilanden zijn all time favorite voor september. In het bijzonder Tenerife. Dit eiland is zo veelzijdig dat elke vakantiegangers hier eigenlijk wel aan zijn of haar trekken komt. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, goede restaurants, toffe street art, verkoelende natuurzwembaden op idyllische locaties of bruisende badplaatsen… Met amper regen en gemiddeld 25 °C op de thermometer is het er heerlijk vertoeven.

Welk van deze vakantiebestemmingen voor september heeft jouw voorkeur voor een zonvakantie?

Naar de zon in september?Bekijk ons aanbod

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *