Seven Coloured Earth, Mauritius

The Seven Coloured Earth op Mauritius: een grandioos natuurfenomeen

Als er één bijzonder natuurfenomeen , dan is het wel The Seven Coloured Earth op Mauritius. De naam zegt het al; het landschap is hier zeven kleuren. Haast een regenboog!

De heuvels van The Seven Coloured Earth op Mauritius bestaan uit zandduinen in – hoe verrassend – zeven kleuren; rood, bruin, paars, blauw, violet, groen en geel. Het lijkt haast buitenaards of door mensen aangelegd, maar niets is minder waar. We vertellen je er alles over!

Hoe The Seven Coloured Earth is ontstaan

Seven coloured earth MauritiusEr gaan verschillende verhalen over het ontstaan van The Seven Coloured Earth. Verhaal nummer 1? Door verschillende vulkaanuitbarstingen en regen die daarop volgde zijn bijzondere kleurschakeringen ontstaan. In vulkanisch gesteente zit namelijk ijzer en aluminium, bij aanraking met water ontstaat er oxidatie en verandert het gesteente in roodbruin en blauwachtig grijs.

Andere geologen beweren weliswaar dat dit door de vulkanische achtergrond komt, maar dat het vooral met afkoeling te maken heeft. De gesteentes zijn afgekoeld onder verschillende temperaturen en dat heeft gezorgd voor de diversiteit aan kleuren. Uniek is het feit dat, hoe hard het ook waait, de kleuren zich nooit met elkaar vermengen.

Een kijkje bij het regenbooglandschap

Verwacht geen immense oppervlakte aan regenbooglandschap; het is slechts tientallen meters breed en lang. Maar genoeg om indrukwekkend te zijn. Rondom zijn paden aangelegd zodat je de kleuren van alle kanten kunt aanschouwen. Tevens vind je een koffiebar voor een verfrissend drankje of Mauritiaans gebakje. En je kunt er levensgrote schildpadden spotten. Voor het thuisfront is er een souvenirwinkel gevestigd.

Ben je flexibel qua moment van bezoeken tijdens jouw vakantie? Ga het liefst op een heldere dag naar The Seven Coloured Earth. De kleuren komen nog mooier uit als er direct zonlicht op het landschap valt.

Zo bezoek je The Seven Coloured Earth

Je vindt dit bijzondere natuurfenomeen in het zuiden van het eiland, op slechts 15 km van de populaire badplaats Le Morne. De makkelijkste ingang vind je hier aan de westkust; vanaf de B9 verwijzen dorpjes naar Chamarel, waar The Seven Coloured Earth zich bevindt. Onderweg kom je via kronkelende wegen en haarspeldbochten door verrassend groene natuur én word je getrakteerd op een geweldig uitzicht over de kust.

Seven Coloured Earth Mauritius, Waterfall ChamarelUiteindelijk kom je vanzelf terecht bij het natuurpark waarin The Seven Coloured Earth ligt. Het is elke dag geopend vanaf 08.30 uur en de toegangsprijs is zeer schappelijk; ca. € 7,50 per persoon. Hiervoor krijg je overigens niet alleen The Seven Coloured Earth te zien.

In het park bevindt zich ook de Chamarel Waterfall. Met een immense snelheid dendert het water hier vanaf 83 meter hoogte naar beneden. De paden rondom worden omgeven door prachtige natuur en via een pad omhoog kom je uit bij een geweldig uitkijkpunt.

Ga je graag georganiseerd op pad? Ter plaatse worden tal van excursies aangeboden, waarbij je ook nog eens wordt opgehaald vanuit je hotel. Bekijk de opties via onze excursiepartner GetYourGuide.

Ook leuk!

Als je de gekleurde heuvels van Chamaral bezoekt, kun je dit combineren met een bezoekje aan Curious Corner of Chamarel. In dit museum draait alles om optische illusie en niets is wat het lijkt. Aan de hand van puzzels, unieke ruimtes en interessante weetjes word je meegesleept in een totaal andere wereld.

Hotels in de buurt van The Seven Coloured Earth

Seven Coloured Earth, Mauritius: hotelsThe Seven Coloured Earth ligt in het zuiden van Mauritius, op slechts 30 minuten rijden van de badplaats Le Morne. Hier hebben we prachtige hotels voor je in petto. Onze favorieten?

  • De mooiste zonsondergang van Mauritius? Die beleef je volgens het personeel van LUX Le Morne bij hun hotel. Het chique boutique hotel heeft alles aan huis voor een luxe vakantie, waardoor een hagelwit strand voor de deur, comfortabele kamers en diverse eet- en drinkgelegenheden. Het is een zogenaamd zero waist hotel, waardoor je ook nog de impact op het milieu beperkt.
  • Ga je voor een luxe familievakantie? Dan tippen we JW Marriott Mauritius Resort, aan de voet van de berg Le Morne. Een moment van verveling zal niet voorkomen; het resort biedt o.a. een handjevol gastronomische restaurants, een privébioscoop, bibliotheek, suites met direct toegang tot het strand en een zwembad om af te koelen.
  • In alle rust genieten van een vakantie op Mauritius? Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa is zonder twijfel een oase van rust te noemen met dank aan o.a. de subtropische tuin vol tropische bloemen, terrassen met uitzicht op zee, een van de beste wellnesscentra van het eiland en meerdere restaurants voor een romantisch diner. Toch wat beweging nodig? Maak gebruik van de golfbaan van het zusterhotel of leer kiten bij het strand voor de deur.

Hop, hop… boeken maar! Dan bewonder jij binnenkort die geweldige zeven kleuren aarde op Mauritius!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *