Seven Coloured Earth Mauritius

The Seven Coloured Earth: must-see op Mauritius

Als er één bijzonder natuurfenomeen op Mauritius is, dan is het wel The Seven Coloured Earth. De naam zegt het al; het landschap is hier zeven kleuren. Haast een regenboog!

De heuvels van The Seven Coloured Earth bestaan uit zandduinen in – hoe verrassend – zeven kleuren; rood, bruin, paars, blauw, violet, groen en geel. Het lijkt haast buitenaards of door mensen aangelegd, maar niets is minder waar.

Hoe The Seven Coloured Earth is ontstaan

Seven coloured earth MauritiusEr gaan verschillende verhalen over het ontstaan van The Seven Coloured Earth. Verhaal nummer 1? Door verschillende vulkaanuitbarstingen en regen die daarop volgde zijn bijzondere kleurschakeringen ontstaan. In vulkanisch gesteente zit namelijk ijzer en aluminium, bij aanraking met water ontstaat er oxidatie en verandert het gesteente in roodbruin en blauwachtig grijs.

Andere geologen beweren weliswaar dat dit door de vulkanische achtergrond komt, maar dat het vooral met afkoeling te maken heeft. De gesteentes zijn afgekoeld onder verschillende temperaturen en dat heeft gezorgd voor de diversiteit aan kleuren. Uniek is het feit dat, hoe hard het ook waait, de kleuren zich nooit met elkaar vermengen.

Een kijkje bij het regenbooglandschap

Verwacht geen immense oppervlakte aan regenbooglandschap; het is slechts tientallen meters breed en lang. Maar genoeg om indrukwekkend te zijn. Rondom zijn paden aangelegd zodat je de kleuren van alle kanten kunt aanschouwen. Tevens vind je een koffiebar voor een verfrissend drankje of Mauritiaans gebakje. En je kunt er levensgrote schildpadden spotten. Voor het thuisfront is er een souvenirwinkel gevestigd.

Ben je flexibel qua moment van bezoeken tijdens jouw vakantie? Ga het liefst op een heldere dag naar The Seven Coloured Earth. De kleuren komen nog mooier uit als er direct zonlicht op het landschap valt.

Zo bezoek je The Seven Coloured Earth

Je vindt dit bijzondere natuurfenomeen in het zuiden van het eiland, op slechts 15 km van de populaire badplaats Le Morne. De makkelijkste ingang vind je hier aan de westkust; vanaf de B9 verwijzen dorpjes naar Chamarel, waar The Seven Coloured Earth zich bevindt. Onderweg kom je via kronkelende wegen en haarspeldbochten door verrassend groene natuur én word je getrakteerd op een geweldig uitzicht over de kust.

Waterfall Chamarel, Mauritius: combineer het met een bezoek aan The Seven Coloured EarthUiteindelijk kom je vanzelf terecht bij het natuurpark waarin The Seven Coloured Earth ligt. Het is elke dag geopend vanaf 08.30 uur en de toegangsprijs is zeer schappelijk; ca. € 7,50 per persoon. Hiervoor krijg je overigens niet alleen The Seven Coloured Earth te zien.

In het park bevindt zich ook de Chamarel Waterfall. Met een immense snelheid dendert het water hier vanaf 83 meter hoogte naar beneden. De paden rondom worden omgeven door prachtige natuur en via een pad omhoog kom je uit bij een geweldig uitkijkpunt.

Ook leuk!

Als je de gekleurde heuvels van Chamaral bezoekt, kun je dit combineren met een bezoekje aan Curious Corner of Chamarel. In dit museum draait alles om optische illusie en niets is wat het lijkt. Aan de hand van puzzels, unieke ruimtes en interessante weetjes word je meegesleept in een totaal andere wereld.

Meer van het zuiden van Mauritius ontdekken?

The Seven Coloured Earth is – als je een huurauto tot jouw beschikking hebt – eenvoudig zelf te bezoeken. Je kunt ook bij het hotel vragen om een taxi of een tour boeken. Zo kun je via onze partner Get Your Guide een dagtrip in het zuidwesten boeken.

Tijdens deze tour zie je niet alleen The Seven Coloured Earth, maar ook de slapende vulkaan Trou aux Cerfs en een deel van het Black River Gorges National Park. En dan word je ook nog opgehaald bij jouw eigen hotel én ga je met max. vier mensen tegelijk op stap. Zo kan je alles in jouw eigen tempo ontdekken!

Wil jij The Seven Coloured Earth met eigen ogen aanschouwen? Bekijk ons volledige aanbod naar Mauritius & pak jouw koffers maar!

P.S. Hieronder vind je een selectie van de foto’s die ik maakte tijdens mijn bezoek aan The Seven Coloured Earth.

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *