Sal of Boa Vista

Sal of Boa Vista; welk eiland past bij jou?

Sal of Boa Vista; als je een vakantie naar Kaapverdië plant, kan het lastig te bepalen zijn welk eiland bij jou past. Wij helpen je op weg door o.a. de leukste dingen om te doen en de grootste verschillen op een rij te zetten. Kijk je mee?

Waar staan Sal en Boa Vista om bekend?

Sal staat bekend als ultieme winterzonbestemming. Het is de laatste jaren uitgegroeid tot de populairste bestemming van de Kaapverdische eilanden. Je vindt er hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en een ruim aanbod aan hotels. Dankzij de stabiele temperaturen kun je trouwens het hele jaar door terecht voor een zonvakantie op Sal. Het eiland is populair bij families en koppels.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Boa Vista, dat in het Portugees letterlijk ‘mooi uitzicht’ betekent. Boa Vista herbergt vooral veel luxe hotels, direct aan het strand. Ook natuurliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. Het eiland is dan ook niet zonder reden populair onder rustzoekers.

Op vakantie naar Kaapverdië?Bekijk ons aanbod

Wat zijn de grootste verschillen tussen Boa Vista en Sal?

Boa Vista en Sal liggen zo’n 60 km uit elkaar en hebben beiden een vergelijkbaar landschap en klimaat. Toch zijn ze ook behoorlijk verschillend. Wij zetten de belangrijkste verschillen tussen Sal en Boa Vista op een rij:

  • Het grootste verschil? De oppervlakte van beide eilanden. Boa Vista is met een oppervlakte van 631 km² ongeveer 3x zo groot als Sal (216 km²).
  • Sal is het meest levendige eiland van de twee. Het toerisme is daar vanaf de jaren 70 sterk in ontwikkeling. Met name in de badplaats Santa Maria vind je veel gezelligheid. Boa Vista is daarentegen wat rustiger, omdat het toerisme daar nog iets meer in de kinderschoenen staat.
  • Omdat Sal wat toeristischer is, is het dagelijkse leven er over het algemeen iets duurder dan op Boa Vista. Veel reizigers kiezen er echter voor om o.b.v. all inclusive te verblijven.
  • Vanwege de grotere oppervlakte van Boa Vista is er simpelweg meer natuur om te ontdekken. Het binnenland van Boa Vista is ook wat ruiger ten opzichte van het wat vlakkere Sal. Qua uitstapjes, bezienswaardigheden en excursies is Sal wat veelzijdiger.
  • Houd je van uitgaan en gezellige restaurants en bars? Dan tippen we Sal. De stad Santa Maria heeft een ruim aanbod horecagelegenheden. Het grootste dorp van Boa Vista is Sal Rei, hier zijn de restaurants en winkels meer gericht op locals. Leuk als je meer van de lokale cultuur wil zien.
  • Familievakantie naar Sal of Boa Vista? Beide eilanden bieden kindvriendelijke hotels, maar omdat het aanbod op Sal nou eenmaal wat groter is, tippen we dat eiland als meest kindvriendelijk.
  • Watersportliefhebbers zijn op beide eilanden aan het juiste adres. Vanwege de krachtige wind is het een paradijs voor wind- en kitesurfers. Op Sal vind je ook enkele kitesurfscholen als je de sport wil leren. Ook de onderwaterwereld vraagt erom ontdekt te worden.

Sal of Boa Vista

Vind je mooiere stranden op Sal of Boa Vista?

Beide eilanden staan bekend om hun hagelwitte bounty-stranden. Op Sal zijn de stranden wat drukker en kun je rekenen op wat meer faciliteiten. De stranden op Boa Vista zijn ruim en rustig.

Wij tippen op Sal het gezellige strand van Santa Maria, waar je o.a. kunt watersporten, beachvolleyballen en lunchen bij gezellige beachbars. Ponta Preta aan de westkust is wat ruiger en rustiger.

Op Boa Vista is het strand van Sal Rei een heerlijke plek voor een relaxsessie. Je vindt er weinig bebouwing rondom, waardoor het idyllisch aandoet. Santa Monica wordt het mooiste strand van heel Kaapverdië genoemd. Vooral rustzoekers zijn hier aan het juiste adres.

Wat kun je doen op Sal en Boa Vista?

De uitstapjes op Sal zijn over het algemeen wat veelzijdiger, maar door de geringe grootte van het eiland is alles wel in ongeveer een dag te zien. Voor uitstapjes op Boa Vista kun je meerdere dagen uittrekken.

Dit zijn de leukste dingen om te doen op Sal:

  • Het hierboven genoemde Santa Maria is een van de leukste plekken op Sal. Met name de bekende pier is een echte must-see. Hier leggen vissersbootjes ’s ochtends aan om hun vers gevangen vis aan wal te brengen. Op de pier wordt de vis voor je ogen schoongemaakt. Bij de restaurants smul je vervolgens van de meest verse vis die je ooit geproefd hebt.
  • Op Sal en Boa Vista werd vroeger zout gewonnen. Dat zie je tegenwoordig nog terug in het zoutmeer Pedra de Luma. Hier kun je voor een klein bedrag lekker floaten. Voor even gewichtloos!
  • Ontdek het lokale leven van Sal in de hoofdstad Espargos (waar je ook schitterende street art spot) en het kleine plaatsje Palmeira.

Bekijk meer leuke dingen om te doen op Sal

Sal of Boa Vista - street art

Dit zijn de leukste dingen om te doen op Boa Vista:

  • Naast paradijselijke stranden is er nog meer zand op Boa Vista. Je vindt hier de enige zandwoestijn van Kaapverdië. Het zand van de Viana woestijn is overgewaaid vanuit de Sahara en je kunt er o.a. sandboarden. Ook de zandduinen van Morro d’Areia zijn een aanrader. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht. Leuk om met een quadexcursie te bezoeken.
  • Een van de bekendste en meest gefotografeerde plekken van Boa Vista is het scheepswrak van Costa de Boa Esperanca. Het schip brokkelt door de krachtige golven steeds verder af, dus over een aantal jaar ligt het wrak er misschien niet meer.
  • Op Boa Vista kun je walvissen spotten tijdens een bootexcursie. Zowel op Boa Vista als op Sal kun je schildpadden spotten in het juiste seizoen. Een bijzondere ervaring die je zeker niet wil missen!

Lees meer over schildpadden spotten in Kaapverdië

De mooiste hotels op Sal of Boa Vista?

Op Sal heb je – zoals gezegd – een ruimere keuze aan accommodaties. Maar op welk eiland je de mooiste hotels vindt? Dat laten we onbeslist.

  • Een van de meest geboekte accommodaties op Sal is Riu Funana. In november 2019 verbleven we hier met het dé VakantieDiscounter-team een lang weekend en dankzij de uitgebreide all inclusive-formule kwam iedereen uitgerust weer thuis. Het strand ligt voor de deur, Santa Maria is vlakbij en er is een ruim aanbod aan zwembaden en sportfaciliteiten.
  • Verblijven in het gezellige Santa Maria? Angulo House is een modern en kleinschalig complex midden in het centrum en vlakbij het strand (met eigen beachclub). Je kunt kiezen uit kamers en appartementen en hebt de beschikking over een klein zwembad.
  • Op zoek naar een kleinschalig hotel op Boa Vista? Kies voor Ouril Hotel Agueda. Je verblijft praktisch direct aan het strand van Sal Rei, met verschillende restaurants, winkels en bars in de directe omgeving. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en op het dakterras vind je een whirlpool.
  • Op Boa Vista is Riu Palace Boavista een van de meest populaire hotels. Bij dit hotel word je compleet in de watten gelegd dankzij de uitgebreide all inclusive-formule. Je verblijft direct aan het strand, hebt de keuze uit sport- en wellnessfaciliteiten en kunt kamers met privézwembad boeken.

Bekijk de mooiste hotels in Kaapverdië

Sal of Boa Vista - Riu Palace Boavista

Ga jij voor Sal of Boa Vista? Wij zijn benieuwd naar jouw keuze!

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *