Kaapverdië met kinderen

Kaapverdië met kinderen; (winter)zonvakantie voor het hele gezin

Op zoek naar een (winter)zonvakantiebestemming voor het hele gezin? Een plek waar de zon (bijna) altijd schijnt, waar stranden in overvloed aanwezig zijn en waar genoeg kindvriendelijke hotels zijn? Ga eens naar Kaapverdië met de kinderen!

Waarom is Kaapverdië met kinderen een goed idee?

Kaapverdië is de laatste jaren razendsnel in populariteit gestegen. Niet zo gek vinden wij; je kunt er het hele jaar door rekenen op aangename temperaturen (het wordt er bijvoorbeeld zelden kouder dan 24 °C), de zon schijnt bijna altijd en het is minder ver vliegen dan naar de Caraïben (ca. 6 uur tegenover ca. 9-10 uur).

Is Kaapverdië verder ook een kindvriendelijke bestemming? Ja, wat ons betreft wel! Je vindt er talloze langgerekte stranden, kinderen kunnen kennismaken met een andere cultuur, er zijn toffe watersporten te beoefenen (leuk voor de wat oudere kinderen) en er is een ruim aanbod aan kindvriendelijke accommodaties.

Kindvriendelijke stranden

Kaapverdië met kinderen - strandKaapverdië bestaat uit tien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. Het meeste toerisme vindt plaats op Sal en Boa Vista.

Op deze eilanden staat zon, zee & strand centraal. Hier kun je rekenen op langgerekte hagelwitte stranden en is relaxen prioriteit nummer één.

  • Het strand van de zuidelijke badplaats Santa Maria op Sal is zo’n 8 km lang. De meeste hotels liggen direct aan dit strand. Hoewel de zee helderblauw is en er zeer uitnodigend uitziet, kan het op sommige momenten redelijk gevaarlijk zijn om te zwemmen. Er zijn – door de altijd aanwezige wind – hoge golven en de zee wordt snel dieper. Wij raden daarom aan om altijd goed te letten op het vlaggensysteem van de kustwacht en (jonge) kinderen nooit alleen het water in te laten gaan. Zandkastelen bouwen is met de grote hoeveelheid zand overigens geen enkel probleem!
  • Op Boa Vista geldt eigenlijk hetzelfde; de meeste hotels liggen aan een privéstrand en er is vaak een sterke stroming. Zwemmen in zee kan daarom gevaarlijk zijn. Laat kinderen nooit alleen het water in gaan.
Kies een hotel op Kaapverdië met zwembaden (die zijn er trouwens in overvloed) en gebruik het strand om lekker te wandelen en zandkastelen te bouwen.

Doen & zien op Kaapverdië met kinderen

Tijdens een vakantie op Kaapverdië met kinderen is er genoeg te doen. De meeste hotels bieden een uitgebreid animatieprogramma, waardoor vervelen geen optie is. Wil je ook iets van de omgeving zien? Wij verzamelden de leukste dingen om te doen op Kaapverdië met kinderen; onderverdeeld per eiland.

De leukste dingen om te doen op Sal:

  • Staat de vakantie naar Kaapverdië met kinderen ook in het teken van kennismaken met een andere cultuur? Breng dan zeker een bezoek aan Santa Maria; het toeristische hart van het eiland. Proef van de Kaapverdische keuken in een van de lokale restaurants, neem een kijkje bij de visvangst op de pier en ontmoet de lokale bevolking bij de souvenirkraampjes.
  • Sal is geen groot eiland, daarom krijg je tijdens een eilandtour van een dag een heel goed beeld. Ga op pad met een 4×4 en bekijk de bijzondere Leeuwenberg, spot kleurrijke street art in Espargos, bewonder de grot met het blauwe oog, drijf in een zoutmeer en ga pootjebaden tussen (ongevaarlijke) citrushaaien. Een onvergetelijke dag voor de kinderen én voor jou!

Wat je nog meer kunt doen op Sal

Dit zijn de leukste dingen om te doen op Boa Vista met kinderen:

  • Boa Vista is bijna drie keer zo groot als Sal en dat betekent dat er ook meer te ontdekken valt. In één dag het hele eiland ontdekken is dan ook geen doen. De meeste tours zijn daarom maar een halve dag. Toch een hele dag op pad om een zo goed mogelijk beeld van het eiland te krijgen? Bij deze tour van onze partner GetYourGuide spot je o.a. een imposant scheepswrak, indrukwekkende kalksteen en het gezellige dorpje Rabil.
  • Ga een dagje het water op tijdens een vakantie op Boa Vista met kinderen. Onderweg spot je misschien wel walvissen en dolfijnen! Dat kan bijvoorbeeld tijdens deze tour van onze partner GetYourGuide.

Op beide eilanden kun je diverse watersporten beoefenen; leuk voor wat oudere kinderen. Dankzij de aanwezige wind is het een goede plek om te (kite)surfen. Maar ook kajakken, duiken en snorkelen zijn aanraders.

Op zowel Sal als Boa Vista kun je schildpadden spotten. Bijzonder voor jong & oud! Collega Laura schreef een uitgebreid artikel over haar ervaring op Sal.

Kaapverdië met kinderen; praktische informatie

Kaapverdië met kinderen - praktischBen je op zoek naar praktische informatie voor een vakantie naar Kaapverdië met kinderen? Wij zetten enkele handige tips voor je op een rijtje.

  • Het is ca. 6 uur vliegen naar Kaapverdië, mits je geen tussenstop hebt op een ander eiland. Hoe je kinderen in deze tijd tevreden houdt? Lees onze tips voor vliegen met kinderen.
  • Het tijdsverschil met Kaapverdië is in onze wintertijd 2 uur, in de zomertijd is het er 3 uur vroeger. Dat betekent maar een kleine afwijking op het (slaap)ritme van jouw kinderen.
  • Het drinkwater op Kaapverdië is van slechte kwaliteit. We raden je daarom aan enkel water uit gesloten flessen te drinken. Let ook op met het gebruik van ijsblokjes, waterijsjes, rauwe groenten en geschild fruit. Neem voor de zekerheid diarreeremmers en ORS mee.
  • Voor Kaapverdië gelden enkele aanbevolen vaccinaties. Dit zijn DTP, Hepatitis A en afhankelijk van de omstandigheden van de reis Hepatitis B, gele koorts, BMR en TBC. Laat je van te voren goed adviseren door je huisarts of via onze partner Thuisvaccinaties.nl.
  • Op Kaapverdië komen verschillende muggensoorten voor die ziektes als zika en denque kunnen overdragen. Neem muggenspray mee en draag ’s avonds bij voorkeur lange kleding. In de avonduren kan het sowieso soms een beetje frisjes worden op Kaapverdië.
  • Fijn; de zon schijnt bijna altijd op Kaapverdië. Maar ook gevaarlijk! Neem voldoende zonnebrandcrème mee (met een hoge factor), smeer regelmatig en zoek tijdig een schaduwplekje op. Door de harde wind heb je vaak niet door dat je aan het verbranden bent.
  • Voor reizen naar Kaapverdië heeft het hele reisgezelschap een paspoort nodig. Vraag deze dus tijdig aan.

Meer praktische informatie voor een vakantie naar Kaapverdië met kinderen

Kindvriendelijke hotels op Kaapverdië

Kaapverdië met kinderen - Riu Palace Santa MariaEen geslaagde vakantie op Kaapverdië met kinderen begint bij een kindvriendelijk hotel. Je hebt geen omkijken naar het kleine grut en ze maken gemakkelijk nieuwe vriendjes. Jij kunt heerlijk bij het zwembad relaxen en ein-de-lijk dat ene boek uitlezen. In deze (all inclusive) hotels zit je sowieso goed!

  • Riu Palace Santa Maria is een paradijs voor kinderen dankzij het kinderbad met glijbaantjes, het animatieteam, de speeltuin en miniclub. Maar het leukste is misschien nog wel het eigen waterpark met een handjevol spannende glijbanen. Het resort ligt daarnaast direct aan het privéstrand, biedt luxe kamers (naar wens met privézwembad) en heeft een fijn wellnesscentrum voor ouders die even tot rust willen komen. Oh, en hadden we de uitgebreide all inclusive formule al genoemd?
  • Als gast van Riu Funana mag je gebruikmaken van het waterpark van Riu Palace Santa Maria. Nog meer fijne voordelen van dit kindvriendelijke hotel op Sal zijn o.a. de vele zwembaden, de 24-uurs all inclusive formule en het uitgebreide animatieprogramma. Op het strand bij dit hotel kun je daarnaast de Caretta caretta schildpad spotten.
  • Op Boa Vista is Riu Touareg een topper voor families. Het hotel beschikt over een apart familiegedeelte met veel faciliteiten voor kinderen. Je kunt o.a. rekenen op twee kinderzwembaden, een speeltuin, miniclub en animatieprogramma. Het hotel doet – dankzij de torentjes – bijna aan als een kasteel. De service is in ieder geval van koninklijk niveau…

Zie jij een vakantie naar Kaapverdië met kinderen wel zitten? Pak dan maar snel de koffers in!

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *