Mooiste hotels Kaapverdië

De mooiste hotels in Kaapverdië: voor jou geselecteerd!

Bon dia! Toe aan een tropische vakantie? In Kaapverdië vind je alle ingrediënten voor een relaxte (winter)zonvakantie. Naast de all year round fijne temperaturen spelen de luxe accommodaties een grote rol. Wij hebben de mooiste hotels in Kaapverdië voor je op een rij gezet. Kijk je mee?

Riu Palace Santa Maria

Riu Palace Santa Maria, wat ons betreft een van de mooiste hotels in Kaapverdië, ademt luxe. Het dankt haar vijf sterren o.a. aan het privéstrand, de vier restaurants en het wellnesscentrum. En laten we de vriendelijke medewerkers niet vergeten!

De leukste kamers zijn zonder twijfel de swim-up suites. Een spetterend voordeel om de hele dag in het privézwembad te mogen springen. Voor nog meer waterpret zijn er een handjevol gemeenschappelijke zwembaden. Bij één vind je een letterlijke poolbar: een bar, tafels en krukken staan ín het water. Cocktails drinken terwijl je afkoelt, top-combi!

Even de benen strekken? Waag je aan toffe watersporten of loop in een halfuurtje naar het gezellige centrum van Santa Maria. Van een vissersdorpje groeide het vorige eeuw uit tot een toeristische plaats met leuke horecatentjes. Vooral de vers gevangen vis is om je vingers bij af te likken.

Mooiste hotels Kaapverdië - Riu Palace Santa Maria

Robinson Club Cabo Verde

De hele vakantie op een bedje liggen niets voor jou? Bij het hippe Robinson Club Cabo Verde is er zoveel te beleven dat je er bijna naar gaat verlangen. Gelukkig zijn er genoeg loungehoekjes om even bij te komen. In alle rust, want dit hotel is adults only.

Bij dit mooie hotel in Kaapverdië beseffen de medewerkers zich maar al te goed wat voor walhalla Santa Maria is voor watersporters. Er wordt optimaal geprofiteerd van de ligging aan het strand. Ga jij suppen, windsurfen of kitesurfen? Of stap je liever op een zeilboot?

De vakantiedagen vullen zich rap met sportactiviteiten, wellnessbezoekjes en gespetter in de zwembaden. Des te fijner is de all inclusive-optie. Het enige wat je moet doen is kiezen tussen de bars en restaurants. Met een goede bodem is het extra genieten van het avondentertainment. Stop die dansschoenen maar alvast in de koffer!

Mooiste hotels Kaapverdië - Robinson Club Cabo Verde

Melia Llana

Bij Melia Llana geniet je samen van een luxe vakantie. Door de adults only formule van dit mooie hotel in Kaapverdië geen spetterende kinderen in het zwembad, maar luxe ligbedjes waarop je langzaam in slaap dommelt. Als dat nog niet ontspannend genoeg is, zijn er comfortabele plekjes in het wellnesscentrum.

Wie juist levendigheid zoekt, sluit aan bij het (sport)activiteitenprogramma. Wist je dat er zelfs duikmogelijkheden zijn? Moe maar voldaan schuif je aan bij drie restaurants. Door de all inclusive-optie is dineren al een culinair feestje, maar het uitzicht maakt het écht af. Vanaf het terras zie je de zon in de zee zakken. Wow!

Maak de vakantie onder de Kaapverdische zon extra speciaal met een deluxe swim-up kamer. Jezelf nog meer verwennen? Boek het luxe The Level Concept bij en krijg toegang tot een extra zwembad en een speciale lounge en bar.

Mooiste hotels Kaapverdië - Melia Llana

Riu Funana

Riu Funana strekt zich tientallen meter langs het strand van Santa Maria. Het heeft een prachtig Moors design, torentjes en puntdaken. Met zeven gebouwen voelt het bijna als een klein dorpje. Helemaal doordat je in principe de deur niet uit hoeft. De talloze faciliteiten en activiteiten bieden genoeg vermaak en de all inlcusive-optie zorgt voor de nodige hapjes en drankjes.

Ga er toch minimaal één keer op uit tijdens een vakantie in dit mooie hotel in Kaapverdië, want het eiland Sal heeft zoveel moois te bieden. In een kwartiertje loop je naar het centrum van Santa Maria en met een eilandtour cross je in no time langs alle must-sees. De kleine hotelgasten vermaken zich na het sightseeën met o.a. een speeltuin, animatieprogramma en kinderdisco.

Onze favoriete plek bij dit mooie hotel in Kaapverdië? De grote groene tuin! Plof tussen de palmbomen op een ligbedje of plons in een van de zwembaden. Laad extra op in het wellnesscentrum, zodat je tot in de late uurtjes los kan gaan in de discotheek.

Mooiste hotels Kaapverdië - Riu Funana

Riu Palace Boavista

Heb je al door dat Kaapverdië een heerlijke zon, zee, zen-bestemming is? Bij Riu Palace Boavista doen ze daar nog een schepje bovenop. Het heeft drie zwembaden (met bedjes ín het water!) en het strand voor de deur. En dan zijn er óók nog kamers met privézwembaden.

Sportievelingen ontdekken snorkelend of duikend de onderwaterwereld van Boa Vista. Boven water zoef je windsurfend of kajakkend voorbij. Geen zorgen over de kids; ook voor hen is er genoeg waterpret.

Culinaire fijnproevers genieten afwisselend van het buffetrestaurant, à la carte restaurant, steakhouse en Japanse restaurant. Ben je meer van de cocktails? Met vijf bars valt er genoeg te proeven.

Mooiste hotels Kaapverdië - Riu Palace Boavista

Nog meer mooie hotels in Kaapverdië

Wij komen al helemaal in de vakantiestemming bij het zien van al deze mooie hotels in Kaapverdië. Tijdens onze zoektocht kwamen we nog een paar toppers tegen. Te leuk om niet te delen. Komen ze;

  • Ga je liever voor een mooi kleinschalig hotel in Kaapverdië? Dan tippen we Hotel da Luz. Ook hier sta je in no time op het strand, duik je in een zwembad en is er een restaurant. Het grote verschil is dat er met ca. 55 kamers een veel rustigere sfeer hangt.
  • Sol Dunas Resort is ideaal als je met kinderen wil vertoeven in een mooi hotel in Kaapverdië. Zij hebben het uitstekend naar hun zin dankzij o.a. de waterspeeltuin- en glijbanen, de miniclubs (1-17 jaar) en de speeltuin. Zelf heb je ook genoeg te doen. Van een ontspannen massage of drankje bij de bar tot een potje tennis of beachvolleybal.
  • Aan het prachtige natuurstrand Algodoeino vind je Melia Tortuga Beach. Door de ruime driekamerfamiliesuites is het hier met de familie goed vertoeven. Wil je op pad? Wandel naar het strand of neem de gratis shuttlebus naar het centrum van Santa Maria.
  • Als je richting Riu Touareg gaat – dat een klein beetje afgelegen ligt bij Praia Lacacao – lijkt het bijna alsof je een sprookjesdorp tegemoet rijdt. De zandkleurige gebouwen hebben torentjes en zijn speels gedecoreerd. Midden in het zwembad zie je een soort tropisch eilandje. Extra bonuspunten; Riu Touareg biedt aparte adults only- en familiegedeeltes.

Mooiste hotels Kaapverdië - Riu Touareg

In welk van deze mooiste hotels in Kaapverdië wil jij wel verblijven?

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *