Winkelen Dubai Mall

Dubai Mall: 1.200 winkels shopplezier & méér

Gaat jouw winkelhart sneller kloppen als we 1.200 winkels zeggen? Boek snel een retourtje naar Dubai, verhoog je creditcardlimiet en ga los in Dubai Mall. Dit is namelijk een van de grootste winkelcentra ter wereld.

Dubai Mall in een notendop

Vier verdiepingen, een oppervlakte van een half miljoen vierkante meter totaal, ruim 1.200 winkels; in cijfers is de Dubai Mall al indrukwekkend en dan heb je hem nog niet eens in het echt gezien! Miljoenen mensen gingen je overigens wel voor, want sinds de opening in 2008 is het mateloos populair. Recente cijfers zijn er niet bekend, maar in 2013 verwelkomde de Dubai Mall al 75 miljoen bezoekers. En dat aantal is alleen maar gegroeid.

En niet alleen omdat ze allemaal willen winkelen overigens; Dubai Mall herbergt namelijk – en dat zou je met de naam misschien niet helemaal verwachten – niet alleen maar winkels. Onder hetzelfde dak vind je ook zo’n 150 restaurants en cafés, diverse overdekte pret- en attractieparken, een ijsbaan en een huge bioscopencomplex. Om maar een paar dingen te noemen.

Je vindt de Dubai Mall in Downtown Dubai, aan de voet van de al net zo indrukwekkende Burj Khalifa. Je kunt deze twee topbezienswaardigheden eenvoudig combineren doordat de machtige toren toegankelijk is vanuit het winkelcentrum. En je kunt er flink de tijd voor nemen; het winkelcentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 01.00 uur.

Ben je tussen mei en oktober in Dubai? De temperaturen kunnen dan flink oplopen. Juist dan ga je naar de Dubai Mall. Overal is airco. Oh en ook handig, gratis WiFi. Kun je meteen de foto’s van je laatste aankopen delen.

Ga gestructureerd te werk

Of je wel overzicht hebt als er zóveel winkels zijn? Ja, Dubai Mall is ingedeeld in vijf delen, dus je kunt gewoon starten daar waar jij verwacht het meest te slagen.

Winkelen in de Dubai Mall: soukIn The Souk – en de naam verklapt het al een beetje – vind je vooral lokale producten. Erg leuk als je op zoek bent naar een souvenir voor het thuisfront. Fashion Avenue, met topmode van over de hele wereld, is een walhalla voor modeliefhebbers. Hier vind je namelijk alle topmerken als Prada, Dolce & Gabanna, Armani, Chanel en Louis Vuitton. Juist, de reden dat je jouw creditcardlimiet moet verhogen voor vertrek.

Bling bling! Een sieraad als aandenken aan jouw bijzondere tijd in Dubai? In The Gold Souk heb je de keuze uit zo’n 200 juweliers. En mooi meegenomen, de goudprijzen liggen hier lager dan in Nederland. Een ander bijzonder deel van de Dubai Mall is The Village. Dit deel van het enorme winkelcentrum is zo gebouwd dat het lijkt of je in de buitenlucht aan het winkelen bent.

Weet je hoeveel trek je krijgt van een goede winkelsessie? Tijd om deze te stillen bij een van de 150 restaurants en cafés in de Food Court. Voor iedere lekkerbek wat wils overigens. Of je nu verse vis wilt, Mexicaanse burito’s of een simpele pizza. Ook de bekende gouden M mag niet ontbreken.

Over lekker eten gesproken; bij Candylicious heb je de keuze uit meer dan 5.000 soorten chocolade en snoep, verspreid over een immense oppervlakte. En mocht de lekkere trek nog niet gestild zijn; Cheesecake Factory zit er direct naast.

Meer dan alleen winkelen…

Winkelen in Dubai Mall: aquariumHoewel Dubai Mall van oorsprong een winkelparadijs is, biedt dit winkelcentrum ook entertainment in andere vormen. We noemden het al kort in het intro. We maakten een kleine selectie van niet-shop-activiteiten die je niet mag missen:

  • Niet te missen in Dubai mall: Hysteria. Voor liefhebbers van Stephen King is er het eerste haunted house van Dubai. Het duurt slechts 15 minuten, maar je hart zit in je keel. Niet aan te raden voor reizigers onder de 15 jaar overigens.
  • Bij tropische temperaturen de schaatsen onderbinden? Waarom niet! Dubai Ice Rink is een ijsbaan van Olympisch formaat. Je kunt er schaatsen op het ritme van een DJ of privélessen boeken.
  • Daredevils kunnen duiken in een aquarium van 10 miljoen liter bij Dubai Aquarium & Underwater Zoo, waar zo’n 33.000 zeedieren zijn ondergebracht. Je staat oog in oog met de grootste collectie Sand Tiger haaien ter wereld. Mocht dit je net te eng zijn; er is ook een aquarium tunnel, waar je met een stukje meer afstand (want er zit glas tussen) onder de haaien kunt doorlopen.
  • Even je kinderen veilig onderbrengen tijdens het winkelen? In KidZania hebben ze de tijd van hun leven. Ze kunnen hier op een leuke manier allerlei beroepen uitoefenen en als ze hun taak goed vervullen, krijgen ze salaris. Dat kunnen ze in de winkel van KidZania inleveren.

En dit is nog maar een kleine selectie uit alle niet-winkelmogelijkheden in de Dubai Mall.

De beste afsluiting van jouw winkeldagje

Winkelen Dubai Mall: Dubai FountainAan de voet van Dubai Mall vind je nog zo’n indrukwekkende bezienswaardigheid, de Dubai Fontain. In de avonduren wordt hier om de 30 minuten een geweldige fonteinenshow getoond. En dat is meteen ook de grootste van de wereld!

Want – en we gooien er weer even wat indrukwekkende cijfers tegenaan – de waterstralen behalen een maximale hoogte van 150 meter met 83.000 liter aan waterstralen tegelijk. De hele show bestrijkt een oppervlakte van 275 m² en er worden 6.600 lampen en 25 kleurenprojectoren gebruikt.

Bekijk gerust meer dan één show op een avond, want elke show heeft zijn eigen repertoire. Wat dacht je van waterstralen op het ritme van Thriller van Michael Jackson? Extra fijn: het is geheel gratis. Je hoeft alleen maar naar de boulevard voor Dubai Mall te lopen.

Overnachten in de buurt van Dubai Mall

Als shopliefhebber wil je natuurlijk het liefst in de buurt van Dubai Mall verblijven. En laten we daar nu net wat mooie hotels voor je hebben:

  • Ramada by Wyndham Downtown Dubai is een modern stadshotel, waar je – na een vermoeiende dag winkelen – kunt bijkomen aan het fijne zwembad. Je hebt daarnaast een restaurant en gratis WiFi tot je beschikking én je kunt de ochtend starten met een goede kop Starbucks-koffie.
  • Speelt budget bij jou geen rol? Leg jezelf in de watten met een verblijf in Armani Hotel Dubai. Alles is hier van de hand van de modeontwerper en dat betekent heel veel luxe. Wat dacht je van riante kamers en suites, een enorme keuze uit restaurants, een wellnesscentrum én een buitenzwembad?
  • Verblijven in Arabische sferen doe je in The Palace Downtown Dubai. Net als in Armani Hotel Dubai kun je hier rekenen op een flinke dosis luxe. De Dubai Mall bevindt zich tegenover het hotel.

Veel plezier met shoppen in de Dubai Mall! Neem je een leuk cadeautje voor ons mee?

Fotografie: S-F | Shutterstock, Outcast85 | Shutterstock, PlusONE | Shutterstock, Sophie James

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *