Mooiste badplaatsen vasteland Griekenland

Waar verblijf jij? De mooiste badplaatsen op het vasteland van Griekenland

De Griekse eilanden – met Kreta, Rhodos en Kos als koplopers – zijn populair onder Nederlandse reizigers. Tijd voor wat anders? Neem het Griekse vasteland eens in overweging. Dit deel stijgt de laatste jaren flink in populariteit. Wij zetten daarom de mooiste badplaatsen op het vasteland van Griekenland voor je op een rijtje.

Griekenland staat als vakantieland met name bekend om haar vele eilanden. Op een klein deel van deze eilanden kun jij – net als veel andere Nederlandse toeristen – vakantie vieren. Heb jij zin in een vakantiebestemming die meer buiten de gebaande paden ligt? Dan moet je zeker even verder lezen. Onderstaande mooiste badplaatsen op het vasteland van Griekenland zijn nog stukken meer onontdekt. Stuk voor stuk prachtige plekken!

Kallithea (Chalkidiki)

De bekendste vakantieregio op het Griekse vasteland is waarschijnlijk Chalkidiki. Een kort topografie lesje; Chalkidiki ligt onder de grote stad Thessaloniki en is feitelijk een schiereiland met drie ‘vingers’.

Kassandra is de meest westelijk gelegen ‘vinger’ en ook meteen de meest levendige. Vakantiegangers die op zoek zijn naar een bruisende en hippe bestemming – vergelijkbaar met bijvoorbeeld Ibiza en Mykonos – zijn hier aan het juiste adres. Waar je op kunt rekenen? Overdag chillen op een hagelwit strand, ’s avonds dineren bij een sfeervolle taverne en vervolgens met de voetjes van de vloer in een van de hippe clubs.

Eén van de populairste badplaatsen op Kassandra – met name onder jonge reizigers – is Kallithea, dat letterlijk ‘mooi uitzicht’ betekent. Deze relatief jonge badplaats beschikt over een langgerekt strand met helderblauw zeewater dat uitnodigt tot het nemen van een duik. Luier op een van de ligbedden of kies voor meer actie en ga bijvoorbeeld suppen of waterskiën.

Lees meer over Kassandra

Mooiste badplaatsen vasteland Griekenland, Ammon Zeus HotelVanuit het zwembad van Ammon Zeus Hotel kijk je uit over de helderblauwe zee van Kallithea. Op het privéstrand is het daarnaast ook uitstekend vertoeven. Fijne vakantie!

Mooiste badplaatsen vasteland Griekenland: Kallithea

Pefkochori (Chalkidiki)

We blijven nog even in Chalkidiki. Het schiereiland herbergt namelijk nóg een leuke badplaats. Pefkochori is een van de mooiste plekken op het vasteland van Griekenland. Het ligt iets zuidelijker dan Kallithea en kent een rijkere geschiedenis. Dat zie je met name terug in het oude deel van de stad, waar je door smalle geplaveide straatjes dwaalt en enkele prachtige (orthodoxe) kerken vindt. Het plaatsje staat vol met charmante huisjes met kleurrijke bloemen aan de gevel. Pefkochori dankt haar naam trouwens aan de vele pijnbomen in de groene omgeving.

Ook in Pefkochori heb je een langgerekt kiezel-/zandstrand tot jouw beschikking, met aangrenzend de gezellige boulevard. Hier vind je leuke beachbars en tavernes die zich prima lenen voor een goede lunch of lekkere cocktail. Bovendien beschikt Pefkochori over diverse accommodaties voor ieder budget.

In de omgeving zijn genoeg leuke uitstapjes te plannen. Ga bijvoorbeeld op jeepsafari door de bossen in het achterland of bezoek het ca. 110 km verderop gelegen Thessaloniki.

Mooiste badplaatsen vasteland Griekenland, Pefki Deluxe ResidencesEen van de best geboekte accommodaties in Chalkidiki is Pefki Deluxe Residences. Bij dit kleinschalig complex verblijf je in moderne appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Je hebt een zwembad voor de deur en het strand is vlakbij.

Mooiste badplaatsen vasteland Griekenland: Pefkochori

Paralía (Olympus Rivièra)

Een andere mooie plek op het vasteland van Griekenland is de regio Olympus Rivièra. Deze streek dankt haar naam aan de berg Olympus die met 2.917 meter de hoogste van heel Griekenland is. Sportieve vakantiegangers kunnen in het gelijknamige nationale park uitstekend hiken.

Kom jij echter voor zon, zee en strand naar Griekenland? Ook dan zit je aan de Olympus Rivièra goed. Paralía is een van de mooiste badplaatsen van deze regio. Naast een langgerekt strand vind je er een gezellige boulevard met tal van tavernes, restaurants en bars. Vanuit de haven vertrekken dagelijks boottochten om Griekenland vanaf het water te bekijken. Een tip die we je niet willen onthouden; ten zuiden van Paralía vind je een breder en rustiger strand.

Badplaatsen Griekenland vasteland, Hotel Mediterranean PrincessVolop genieten van rust? Dat kan als je verblijft in Hotel Mediterranean Princess. Dit adults only hotel ligt in een rustige omgeving en direct aan het langgerekte brede strand ten zuiden van Paralía. Dat wordt volop genieten!

Mooiste badplaatsen vasteland Griekenland: Paralia

Parga (Epirus)

In het noordwesten van het vasteland van Griekenland ligt de regio Epirus. Deze grenst aan Albanië en is het meest bergachtige gebied van het land. Natuurliefhebbers zijn hier zeker aan het juiste adres. Naast bergen – waar je trouwens uitstekend kunt hiken – beschikt het gebied ook over meerdere rivieren, dalen en nationale parken. Bijzonder; de Vikoskloof is met 1.000 meter diepte het diepste dal ter wereld volgens het Guinness Book of Records.

Het kloppende en toeristische hart van Epirus is Parga. Deze badplaats kent een lange geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Door de jaren heen kende de stad meerdere overheersers, waaronder Turkse, Franse en Engelse. Nog steeds zie je veel van hun verschillende bouwstijlen terug en dat is meteen waar Parga haar charme aan te danken heeft.

Strandliefhebbers opgelet! Parga beschikt namelijk over prachtige hagelwitte exemplaren, waar je – hoe leuk! – met de watertaxi vanuit het centrum naartoe kunt varen. Valtos Beach ligt in een groene baai en is het bekendste strand van Parga. Piso Krioneri en Lichnos Beach zijn daarnaast aanraders.

Wil je tijdens een vakantie in Parga meer doen dan alleen op het strand liggen? Dwaal zeker door het sfeervolle centrum en langs de gezellige boulevard. Must-sees zijn de ruïnes van het 16e-eeuwse kasteel van Parga, het uitzichtpunt bij Agia Eleni en de oude olijfoliefabriek.

Lees meer over Epirus en Parga

Parga Beach Resort, GriekenlandHet kleinschalige en goed beoordeelde Parga Beach Resort ligt tussen de olijfbomen en direct aan Valtos Beach. Het centrum van Parga ligt bovendien op loopafstand. Relaxen bij het zwembad behoort ook tot de opties!

Mooiste badplaatsen vasteland Griekenland: Parga

Kalamatá (Peloponnesos)

De grootste regio op het vasteland van Griekenland is de Peloponnesos. Dit schiereiland is met een oppervlakte van 21.379 km² ongeveer net zo groot als de helft van Nederland. Het is erg bergachtig, met bergtoppen tot meer dan 2.000 meter. Wist je dat je er in de wintermaanden zelfs kunt skiën?

Een van de mooiste plekken op de Peloponnesos is Kalamatá, dat je misschien wel kent van de olijven. Het is ook een handige plek om te verblijven voor een vakantie op de Peloponnesos; Kalamatá beschikt over een eigen vliegveld. Je hebt dus geen lange reistijd – met haarspeldbochten – naar jouw hotel.

Kalamatá bestond nog niet in de oudheid en heeft niet veel oude gebouwen. Dit komt o.a. door de verwoesting van de stad tijdens de Griekse onafhankelijkheidsoorlog en de vele aardbevingen. Waar je wel op kunt rekenen? Een 13e-eeuws kasteel, het Archeologisch Museum van Messini, een grote haven en een gezellig centrum met tal van tavernes. Aan het langgerekte strand van Kalamatá grenzen nog eens tal van leuke beachbars.

Wat je in de omgeving van Kalamatá kunt doen? De historische stad Messini ligt op ca. 40 km. Op het uitgestrekte terrein vind je o.a. overblijfselen van een amfitheater, zuilen en tempels. Er is veel gerestaureerd, zodat je goed een beeld kan vormen van hoe de stad er vroeger uitgezien moet hebben. De historische stad Sparta ligt op ca. 100 km. Deze stad was eeuwenlang een van de belangrijkste stadstaten van Griekenland. Andere aanraders zijn een wandeling door de Ridomo-kloof (alleen voor fanatiekelingen) en een ritje met de trein door de natuur .

Horizon Blu, GriekenlandWat een lekker plekje is Horizon Blu! Dit luxe hotel ligt praktisch aan het strand van Kalamatá, biedt luxe kamers (naar wens met privézwembad) en beschikt over fijne wellnessfaciliteiten. In het restaurant is het smullen geblazen!

Mooiste badplaatsen vasteland Griekenland: Kalamata

Nog meer mooie badplaatsen op het vasteland van Griekenland

Het vasteland van Griekenland heeft nog veel meer mooie badplaatsen om te verblijven. We geven je nog wat extra bonus-tips!

  • Hanioti (ook wel Chaniotis genoemd) is ook een bekende badplaats in Chalkidiki. De stad bestaat uit een nieuw, toeristisch gedeelte en een oud gedeelte. Langs de weg naar het strand vind je tal van restaurants, tavernes, winkeltjes en uitgaansgelegenheden. Het strand staat vol parasols en ligbedden en er worden diverse watersporten aangeboden. Ga bijvoorbeeld windsurfen of jetskiën! Een fijn hotel voor een vakantie in Hanioti is Elinotel Apolamare. Je loopt vanuit het hotel zo het strand op en kunt er o.b.v. all inclusive verblijven. Chill!
  • De kleine badplaats Afytos (ook in Chalkidiki) is ook zeker het noemen waard. Dit plaatsje mag niet zo groot zijn, het strand is dat zeker wel. Op de lengte van ca. 3 km is er vast een plekje bij voor jouw handdoek. We hebben ook meteen een fijn hotel in Afytos voor je in de aanbieding. Rigas Boutique Hotel beschikt over nog geen 45 industrieel ingerichte kamers. Vanaf het panoramische zonneterras heb je een schitterend uitzicht op zee. Wauw!
  • We gaan nog even terug naar de Olympus Rivièra voor de badplaats Platamonas. Dit is een van de bekendste van de regio. Je kunt er dan ook rekenen op tal van tavernes, restaurants, winkeltjes én fijne stranden. Dankzij de moderne haven kun je gemakkelijk bootexcursies maken langs de kust. Neem ook zeker een kijkje bij het Byzantijnse kasteel van Platamonas en de wereldberoemde Olympus berg.

Heb jij zin gekregen in een vakantie naar het vasteland van Griekenland? We horen graag welke badplaats jouw favoriet is!

Op vakantie een van deze badplaatsen op het Griekse vasteland?
Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *