Alles over Kassandra, Chalkidiki

Kassandra: de bruisende ‘vinger’ van Chalkidiki

Oeh, wat denk je dan bij zo’n titel? Vast heel veel. En ongetwijfeld niet het goede. Chalkidiki is een Griekse regio die – als je naar de landkaart kijkt – bestaat uit een hand en drie vingers. Eén van deze vingers is Kassandra. Een vakantie staat hier gelijk aan een flinke dosis levendigheid!

Kassandra in een vogelvlucht

Upcoming, dat is de Griekse regio Chalkidiki zonder meer. En als je dan kijkt waar men heen gaat, dan is dit met name Kassandra. Waarom? We hebben een paar belangrijke redenen voor je op een rij gezet.

De meest westelijke ‘vinger’ is goed te bereiken vanaf de luchthaven van Thessaloniki. Dat betekent dat je binnen no time bij je hotel bent. Hotels zijn hier voor elk budget te boeken; van basic tot super-de-luxe.

Het is daarnaast het meest veelzijdige deel van Chalkidiki. Witte stranden worden afgewisseld met groene dennenbomen; een prachtig landschap. ’s Avonds dineer je in een van de vele tavernes en daarna – als je wilt – kunnen de voetjes van de vloer met dank aan het gezellige uitgaansleven.

Het schiereiland is vernoemd naar Koning Cassander, die tussen 305 en 297 v.Chr. de koning van het oude Macedonië was.

De leukste (bad)plaatsen in Kassandra

Kallithe, Kassandra, Chalkidiki (Griekenland)Een van de populairste en jongste badplaatsen is Kallithea. Waar je door de hele regio tal van archeologische ruïnes vindt, werd deze plaats pas gesticht in 1925. Een moderne badplaats en ook vooral heel levendig. De plaats is namelijk – met dank aan het prachtige strand, talloze watersportgelegenheden en een gezellig nachtleven – populair onder jongere vakantiegangers.

Kallithea betekent overigens letterlijk ‘mooi uitzicht’. Dat dat een toepasselijke naam is, merk je al snel wanneer je hier jouw vakantie doorbrengt.

Welke plaatsen nog meer een aanrader zijn?

  • Nea Potidea. Deze badplaats is een stuk ouder dan Kallithea. Sterker nog; in de oudheid lag hier de stad Kassandra, waar Keizer Kassandros de dienst uitmaakte. Hij liet o.a. twee kastelen bouwen, waarvan je nu de ruïnes kunt bezoeken. Je hebt daarnaast de beschikking over een prachtig zandstrand.
  • Afytos. Hier word je – met dank aan de hogere ligging – getrakteerd op een fantastisch uitzicht over het strand, de Egeïsche zee en de middelste ‘vinger’ Sithionia. Het is vooral een knus dorpje met leuke cafeetjes en tavernes. Ook het strand is knus met dank aan de kleinschaligheid.
  • Hanioti. Deze badplaats – is feitelijk de kleinschalige versie van Kallithea. Ook hier vind je een mooi strand, gezellige tavernes en een levendige uitgaansscene. Oh ja, tel er nog wel even de turquoise kleur van de baai bij op. Alsof je in het Caribisch gebied bent!
  • Pefkochori. Dit kleine dorpje, met slechts 1.700 inwoners, bloeit in de zomer helemaal op. En dan hebben we het niet alleen over de mooie tuinen die in volle glorie staan… Nee, het lange strand en de grote boulevard zijn dan een wirwar van toeristen die een plekje zoeken in de beachbars en tavernes. Ook leuk: vanaf de pier kun je bootexcursies maken naar andere delen van Chalkidiki.

Huur een auto

Auto huren in Kassandra, ChalkidikiJe kunt natuurlijk maar op één plek verblijven. Huur daarom een auto en ontdek de rest van de regio eenvoudig. De wegen zijn goed en je vindt er niet al te veel van die voor Griekenland zo typerende haarspeldbochten. Boek je bij ons jouw vakantie naar Kassandra? Een auto huren kan al direct tijdens deze boeking. Wel zo vertrouwd!

We raden je aan om zonder vastomlijnd plan op pad te gaan en de kaart links te laten liggen. Dan kom je namelijk onverwacht op de mooiste plekjes die Kassandra rijk is. Wil je toch wat tips? Bezoek in Nea Fokea (dat net boven Afytos ligt) de overblijfselen van de Toren van St. Paul, ga wijnproeven bij de wereldberoemde wijnhuizen van Gerovassiliou en Tsantali, maak een lange wandeling tussen Sani en Síviri of geniet van verse vis in het schattige Nea Skioni.

Onze favorieten hotels in Kassandra

  • Ammon Zeus Hotel is een strandhotel in het populaire Kallithea. Je kunt er rekenen op o.a. een zwembad, privéstrand met Blauwe Vlag-keurmerk, Griekse en mediterrane maaltijden in het restaurant, gratis WiFi en een balkon met uitzicht over zee of de prachtige tuin.
  • Modern, luxe én traditioneel; dat zijn de belangrijkste kenmerken van Lagaria Hotel & Appartementen in Afytos. En dat gaat in dit geval samen met een mooie prijs en kleinschaligheid. Het personeel heeft maar twee missies; zorgen dat jij je direct thuis voelt én de vakantie van je leven viert in Kassandra!
  • Hoe het is om een privézwembad te bezitten? Tijdens een verblijf in Sunny Villas Resort & Spa in Khaniótis kom je erachter! Elke villa beschikt namelijk over een privézwembad. Daarboven op krijg je een geweldig uitzicht.

Wil je graag een ruimere keuze aan hotels? Bekijk ons volledige aanbod naar Chalkidiki. Want ook als je op een van de andere ‘vingers’ verblijft, is een uitstapje naar Kassandra zo gemaakt.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *