Mooiste hotels Chalkidiki

De mooiste hotels in Chalkidiki; onontdekt Griekenland!

Benieuwd naar de nieuwe hotspot van Griekenland? Op naar Chalkidiki! Veel vakantiegangers denken bij Griekenland aan Kreta, Kos, Rhodos en andere bekende eilanden. Logisch, het zijn echte pareltjes. Maar wel hele bekende pareltjes. In Chalkidiki laat je de massa achter je. Rustige witte stranden en een felblauwe zee wachten op je! Tijd om op zoek te gaan naar de mooiste hotels in Chalkidiki. Kijk je mee?

Chalkidiki in vogelvlucht

Als we op de kaart van Griekenland inzoomen op het noordoosten, dan valt ten zuiden van Thessaloniki direct een soort hand op. Dit is het schiereiland Chalkidiki. Het staat bekend om de witte stranden (het is soms net de Malediven), mooie natuur en gezellige badplaatsen.

De vingers van Chalkidiki – die officieel landtongen heten – zijn van links naar rechts: Kassandra, Sithonia en Athos. De eerste twee zijn vooral populair onder toeristen, de derde is (nog) wat minder bekend. Benieuwd naar de verschillen? In deze blog vertellen we je meer over elke vinger. Eén ding is zeker: er zijn heel veel mooie hotels in Chalkidiki. Hier komen onze favorieten!

Pefki Deluxe Residences (Kassandra)

Het is niet alleen een van onze mooiste hotels in Chalkidiki, maar ook een van de populairste; Pefki Deluxe Residences. Wij snappen wel waarom; je hebt er de perfecte combinatie van de vrijheid van een appartement en de zorgeloosheid van een hotel.

Het kleinschalige complex biedt zo’n 20 stijlvolle appartementen, elks voorzien van o.a. een kitchenette, een koelkast en een terras of balkon. En dan heb je er ook nog een gedeeld zwembad, een uitgebreid ontbijt, huurfietsen…

En we hebben het nog niet eens over de ligging gehad. Je verblijft in de gezellige badplaats Pefkochori, op maar 250 m van het strand. Huur een ligbedje, hou je zonnebrand klaar en ontspannen maar! Wordt het te warm? Plons in de zee of het zwembad en proost daarna met een fris drankje aan de bar.

De omgeving verkennen; als je in een van de mooiste hotels op Chalkidiki verblijft, heb je er misschien helemaal geen nood aan. Maar, ook voor de actievere vakantiegangers zijn er genoeg opties. Huur bijv. een fiets of een auto of stap op een bootje en ontdek de rest van Chalkidiki. Geloof ons, na zo’n daguitstap is ’thuiskomen’ in een mooi appartement nóg leuker!

Mooiste hotels Chakidiki: Pefki deluxe residences

Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort (Sithonia)

Met de hele familie naar Chalkidiki? Kijk eens naar Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort, dat op ca. 5 km van de levendige badplaats Nikiti ligt. Kinderen spetteren in het kinderbad, spelen bij de miniclub of vermaken zich in de gamesroom. Extra leuk is de speeltuin in de vorm van een dinosaurus. Terwijl jij op een ligbedje relaxt klimmen zij omhoog.

Actievelingen én rustzoekers kunnen hun hart ophalen. Spring de fitnessruimte in of daag je reisgenoten uit voor een potje beachvolley-, voet- of basketbal. Meer zin in een zen-momentje? In het wellnesscentrum wachten o.a. een sauna, stoombad en massage- en schoonheidsbehandelingen.

Hapjes en drankjes zijn dankzij twee bars en drie restaurants altijd binnen handbereik. De koks verwennen hun gasten met Griekse, mediterrane en visgerechten. Hmmm!

Je kan natuurlijk gaan voor een standaardkamer, maar je kan jezelf (en je familie) ook verwennen met een deluxe kamer, suite of prestige bungalow. Om het nog beter te maken is een groot deel te boeken met privézwembad. Blije kinderkoppies gegarandeerd! Ga je voor een romantische tripje? De pavilions bieden fantastisch uitzicht op de zonsondergang.

Mooiste hotels Chalkidiki: Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort

Blue Carpet Luxury Suites (Kassandra)

Roep ‘privézwembad’ en je hebt onze aandacht. Zo ook bij dit mooie hotel nabij Pefkochori, waar je de suites kan boeken met een zwembad op het terras. Extra bonuspunten voor het feit dat dit luxe hotel kleinschalig en charmant is.

De suites van Blue Carpet Luxury Suites stralen comfort uit. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout en rotan. Het beste van alles? Je kan de dag beginnen en eindigen met een duik.

Als je voor iets minder luxe gaat, zit je nog steeds goed bij dit mooie hotel in Chalkidiki. Vanuit de suites geniet je van zeezicht en in enkele stappen sta je in het warme zand. Het zwembad in de tuin zorgt voor nog meer waterpret. Zeg nou zelf; op zo’n vrolijk gestreept ligbedje wil je toch elke dag sunsnacken?

Mooiste hotels Chalkidiki: Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort

Akrathos Beach Hotel (Athos)

Wil je op vakantie naar Athos? Op de derde vinger van Chalkidiki tippen we Akrathos Beach Hotel. Door de groene omgeving en de ligging op een heuvel is het uitzicht ge-wel-dig. Alleen daarom wil je al hier verblijven, wauw!

Het hotel is een topper voor families. Je kan o.b.v. all inclusive boeken (doei vakantiestress) en er zijn animatie- en sportmogelijkheden voor jong & oud. Speciaal voor de kleintjes is er kinderanimatie, een speeltuin en kinderbad. Samen geniet je regelmatig van live muziek of een Griekse thema-avond.

Het hotel ligt op ca. 3 km van het traditionele dorpje Ouranópolis. Dit is het laatste dorpje voor Mount Athos, het zuidelijke deel van het schiereiland met 20 religieuze kloosters. Mannen mogen het kloostercomplex op aanvraag bezoeken. Vrouwen en kinderen bewonderen de religieuze gebouwen vanaf een bootje. Indrukwekkend!

Mooiste hotels Chalkidiki: Akrathos Beach Hotel

Villa D’Oro Luxury Villas & Suites (Kassandra)

Als je Villa D’Oro Luxury Villas & Suites ziet kom je toch spontaan tot rust? Dit kleinschalige, luxueuze complex ligt midden in de Griekse natuur en heeft een privéstrand voor de deur. Hier staan de ligbedjes en parasols gratis voor je klaar, het enige wat jij nog hoeft te doen is ontspannen.

Ook aan het zwembad wachten de comfortabele ligbedjes je al op. En wauw, dat uitzicht over de zee!

Nog een reden om dit hotel op de lijst met mooiste hotels in Chalkidiki te zetten, zijn de ruime suites. Deze bieden een o.a. een kitchenette en een terras of balkon met opnieuw dat mooie uitzicht. Wil je jezelf eens extra in de watten leggen? Ga dan voor een suite met privézwembad.

Hou je van wandelen? In de groene omgeving kan je een uitdagende wandeltocht maken. Ook leuk; een auto huren om Kassandra te ontdekken. Deze regio zal allesbehalve vervelen!

Mooiste hotels Chalkidiki: Villa D'Oro Luxury Villas & Suites

Nog meer mooie hotels in Chalkidiki

Kan je geen genoeg krijgen van deze pareltjes? Droom nog even weg bij deze mooie hotels in Chalkidiki. Bij het zien van deze toppers, pakken we het liefst vandaag nog onze koffers. Ga je mee?

  • In Gerakini – een dorpje tussen Kassandra en Sithonia – ligt Ikos Olivia. Het is een van de hoogst beoordeelde en mooiste hotels in Chalkidiki. Uniek is de uitgebreide all inclusive formule. We zagen ze zelden zó uitgebreid als deze. Je kan zelfs gratis gebruikmaken van de roomservice of dineren bij lokale restaurants. Dat wordt smullen!
  • Zin in zon, zee, zen? Helemaal in het zuiden van Kassandra vind je Miraggio Thermal Spa Resort. Dit hotel ademt ontspanning. Naast het strand voor de deur vind je er o.a. twee zoutwaterzwembaden, een wellnesscentrum en comfortabele kamers (naar wens met privézwembad). Wie even de benen wil strekken kan kiezen uit tal van sport- en animatiemogelijkheden.
  • It’s all in the name: Alia Palace Luxury Hotel is een van de meest luxe hotels in Chalkidiki. Je hebt hier alles: vijf sterren, kamers met privézwembaden, een adults only formule én de optie om all inclusive te boeken. Een deel van de kamers van dit paleisje heeft een traditionele inrichting.
  • Ultiem ontspannen, daar draait het om bij Ekies All Senses Resort. Het designhotel op Sithonia heeft binnen en buiten tal van knusse loungehoekjes. Van kuipstoeltjes in de bibliotheek tot loungebanken in de tuin. En van ligbedden tussen de palmbomen tot hangmatten op de terrasjes. De kamers hebben verschillende stijlen en hebben warme of juist kleurrijke, hippie-achtige details. Echt aan alle zintuigen is gedacht. Zo geniet je in de sfeervolle restaurants en bars van internationale en lokale specialiteiten.

Mooiste hotels Chalkidiki: Ekies All Senses Resort

In welke van deze mooiste hotels in Chalkidiki wil jij verblijven?

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *