Stedentrip Thessaloniki

Wist je dat Griekenland meer mooie steden herbergt dan Athene? Ontdek de op een-na-grootste stad van het land tijdens een stedentrip in Thessaloniki. Deze stad, eveneens op het vasteland, heeft alle ingrediënten in huis voor een geslaagde stedentrip; van trendy hotspots tot een flinke dosis cultuur.
Een mix van modern & traditioneel
De tweede stad van Griekenland
Talloze overblijfselen uit de oudheid
Inclusief een hippe en levendige kant

Een veelzijdige stedentrip in Thessaloniki

Ben je dol op Griekse steden, maar heb je Athene al gezien? Dan tippen we een stedentrip naar Thessaloniki. Deze op een na grootste stad van Griekenland heeft genoeg in huis voor een 3- of 4-daagse stedentrip. Helemaal fijn; Thessaloniki ligt direct aan zee waardoor verkoeling in de warmere maanden altijd binnen handbereik is.

Thessaloniki – in het noordoosten van Griekenland – is de hoofdstad van de regio Centraal-Macedonië. De ideale periode voor een stedentrip naar Thessaloniki? Wat ons betreft zijn dat de maanden april, mei, september en oktober. In de zomermaanden stijgt het kwik al snel (ver) boven de 30 °C uit. Dat kan warm zijn als je veel wil zien in de stad.

Stedentrip Thessaloniki; wat kun je verwachten?

Thessaloniki – in het kort ook wel Saloniki genoemd – kent een rijke geschiedenis. De stad is in 315 v.Chr. gesticht en was onderdeel van o.a. het Romeinse Rijk, Byzantijnse Rijk en Ottomaanse Rijk. Daarna is de stad bezet geweest door de republiek Venetië en de Turken. Door een brand in 1917 en een aardbeving in 1978 zijn er veel bouwwerken verloren gegaan. Maar niet getreurd; tijdens een stedentrip in Thessaloniki is er nog steeds genoeg te zien.

Het oudste deel van Thessaloniki is Ano Poli. Je vindt er charmante smalle straatjes, oude pleinen en Ottomaanse stadsmuren. Tijdens een stedentrip in Thessaloniki heb je – vanwege de hoge ligging van de wijk – een prachtig uitzicht over de stad en zee.

De 15e-eeuwse Witte Toren is hét symbool van Thessaloniki. De 27 meter hoge toren deed dienst als verdedigingswerk en is een must op te bezoeken tijdens een stedentrip in Thessaloniki. Je hebt er een prachtig uitzicht over zee en de aangrenzende boulevard.

Andere aanraders voor geschiedenisliefhebbers tijdens een stedentrip in Thessaloniki zijn de resten van een 8 km lange standsmuur uit de Griekse en Romeinse tijd, de Boog van Galerius, het Byzantijnse kasteel Heptapyrgion en het Navarinou-plein met overblijfselen van het Romeinse paleis van Galerius.

De moderne, hippe kant van Thessaloniki

Tijdens een stedentrip in Thessaloniki zul je – door de verwoestende brand en aardbeving – vooral veel moderne gebouwen tegenkomen. Zo ook aan het Aristotelesplein, het levendige hart van de stad. Hier vinden allerlei evenementen plaats en je vindt er gezellige terrasjes, bars, cafés en restaurants.

Een van de gezelligste plekken van de stad is de wijk Ladadika. Je vindt hier o.a. de haven, kleurrijke straatjes, leuke marktjes en een flinke hoeveelheid horecagelegenheden. Dit is ook een van de beste plekken om uit te gaan tijdens een stedentrip in Thessaloniki. Winkelliefhebbers verzamelen zich in de bekende winkelstraat Tsimiski.

De lange boulevard is de plek voor een fijne ochtendwandeling tijdens een stedentrip in Thessaloniki. Spring het water in voor een verkoelende duik of neem plaats op een van de bankjes om simpelweg mensen te kijken. Het kunstwerk ‘The Umbrellas’ is een echte must-see.

Ook leuk; bezoek een van de vele musea tijdens een stedentrip in Thessaloniki. Je leert meer over de geschiedenis van de stad in het Archeologisch Museum. Wist je dat Atatürk – de grondlegger van het huidige Turkije – in Thessaloniki is geboren? In zijn geboortehuis is een museum over hem gevestigd.

Andere stedentrips in Griekenland

Meer vakanties in Thessaloniki

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder