Leukste badplaatsen Europa

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in Europa

Houd jij wel van een beetje levendigheid en cultuur op vakantie en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij zetten de leukste badplaatsen in Europa op een rijtje, gemakkelijk gesorteerd per land. Kijk je mee?

De leukste badplaatsen in Europa in onze top 3 populairste landen – Griekenland, Spanje en Turkije – komen aan bod. Daarnaast hebben we nog meer leuke en verrassende badplaatsen geselecteerd op andere Europese bestemmingen.

De leukste badplaatsen in Spanje

Leukste badplaatsen Europa: Playa del InglésWil je op vakantie naar Spanje en heb je nog geen flauw idee waar ye verblijven? In alle windstreken – aan de Costa’s, op de Canarische Eilanden en op de Balearen – vind je leuke badplaatsen. Dit zijn onze favorieten:

  • Gran Canaria is een van onze populairste vakantiebestemmingen. Veel reizigers kiezen ervoor om in de bruisende badplaats Playa del Inglés te verblijven. Snappen we! Je kunt er rekenen op een langgerekt strand waar gegarandeerd een plekje is voor jouw handdoekje. Daarnaast vind je er verschillende Centro Commercials; winkelcentra waar restaurants, bars, uitgaansgelegenheden en winkeltjes samenkomen. Yumbo is daarvan de meest bekende. Gezellige Spaanse avonden gegarandeerd!
  • Marbella wordt niet zonder reden het Saint-Tropez van Spanje genoemd. Deze bijnaam dankt de mondaine badplaats aan de moderne jachthaven Puerto Banùs, de winkelstraat met dure merken en de exclusieve beachclubs waar kaviaar en chique cocktails op de menukaart staan. Maar dat betekent niet dat Marbella alleen voor de jetset betaalbaar is. De badplaats kent ook een andere kant in het oude centrum Cascao Antiquo met tal van historische gebouwen. Daarnaast herbergt Marbella een fijn strand en is het een goede uitvalsbasis als je meer van de Costa del Sol wilt zien. Zet o.a. Málaga, Ronda en de witte stadjes Mijas en Frigiliana op je lijstje.
  • Is een goudgeel langgerekt strand belangrijk bij de keuze voor jouw volgende vakantiebestemming? Bij Playa de Palma op Mallorca kun je deze eis afvinken. Het strand is maar liefst 6 kilometer lang! Je kunt er daarnaast rekenen op een gezellige boulevard met restaurantjes, (beach)bars en leuke souvenirwinkeltjes. Ook een dansje wagen in een van de uitgaansgelegenheden behoort tot de mogelijkheden. De badplaats is niet zonder reden populair onder jongeren. Families komen er – vanwege het langzaam aflopende strand – trouwens ook graag. Nog een groot voordeel van Playa de Palma? Je bent zo in de leuke hoofdstad Palma de Mallorca.

Bekijk meer leuke badplaatsen in Spanje

Cook’s Club Palma Beach, MallorcaIn Playa de Palma verblijven? Wij gaan voor Cook’s Club Palma Beach. Dit hotel dankt haar populariteit aan de stijlvolle inrichting, het eten van hoge kwaliteit, de verrassende cocktails en relaxte sfeer met dj’s aan de rand van het zwembad.

Onze favorieten in Griekenland

Leukste badplaatsen Europa: ChersonissosMet een ruime keuze aan eilanden is er in Griekenland voor ieder wat wils op het gebied van leuke badplaatsen. Wij pikten deze toppers eruit:

  • Dankzij het tv-programma Oh Oh Cherso werd Chersonissos in een klap beroemd in Nederland. De badplaats op het Griekse eiland Kreta staat bekend als uitgaanswalhalla voor jongeren. Maar wist je dat jong & oud hier fijn vakantie viert? Naast tal van clubs en discotheken vind je er namelijk typisch Griekse tavernes, een leuke boulevard langs zee en het gezellige waterpark Star Beach. Reken niet op langgerekte stranden, je moet het doen met tientallen kleinere strandjes. Geen straf trouwens! Op diverse plekken worden daarnaast watersporten aangeboden. Van de bekende gele bananenboot tot jetskiën en parasailen.
  • Voor een levendige vakantie op Zakynthos tippen we Laganas. Wie echter wat meer veelzijdigheid wenst is in Tsivili aan het juiste adres. Deze badplaats ligt aan de oostkust van het eiland en vlakbij Zakynthos-Stad. En dat is meteen een van de redenen waarom wij hier graag verblijven; je combineert strand & cultuur zo in een handomdraai. Je kunt er daarnaast chillen op een breed zandstrand, Grieks tafelen bij een van de tavernes en een dagje waterpret beleven in het waterpark. Tot slot is het ook nog een fijne uitvalsbasis om – met een huurauto – meer van het eiland te zien.
  • Lindos – dat ook wel het witte stadje van Rhodos wordt genoemd – is misschien niet de eerste badplaats waar je aan denkt voor een vakantie op het Griekse eiland. Maar toch is het wat ons betreft een van de leukste badplaatsen in Europa. Je combineert er cultuur met ultiem sunsnacken in een prachtige baai. Als dagjesmensen allang weer weg zijn heb jij alle bezienswaardigheden voor jezelf. Beklim zeker de berg naar de Akropolis van Lindos, een van de best bewaarde tempels van heel Griekenland. Je geniet er van een prachtig uitzicht over de baai. Het kleine, maar charmante centrum van Lindos is een aaneenschakeling van smalle straatjes met leuke tavernes.

Bekijk meer leuke badplaatsen in Griekenland

Lindos Blu Luxury Hotels & Suites, RhodosLijkt het jou wat om naar Lindos te gaan en houd je van een flinke dosis luxe? Lindos Blu Luxury Hotels & Suites staat hoog op onze bucketlist. Van het uitzicht vanuit dit adults only hotel krijg je nooit genoeg!

Waar verblijven in Turkije?

Leukste badplaatsen Europa: SideTurkije herbergt leuke badplaatsen met een flinke dosis zon, zee & strand. Bovendien – en dat is waarom veel reizigers kiezen voor Turkije – kun je er rekenen op veel vakantie voor je geld. Maar waar te verblijven?

  • Onze favoriete badplaats in Turkije is Side. Niet per se vanwege het strand (dat hier trouwens wel fantastisch is), maar vooral vanwege de prachtige oude binnenstad van de badplaats. Je vindt hier op een klein oppervlakte tal van overblijfselen uit de Romeinse tijd. De Tempel van Apollo en het amfitheater zijn echte must-sees voor cultuurliefhebbers. In de gezellige haven vind je leuke barretjes en hippe discotheken en kun je een ontspannen boottochtje boeken.
  • Een van de bekendste badplaatsen in Turkije is Alanya. Dankzij een ruime keuze aan hotels en de veelzijdigheid van de badplaats is hier voor ieder type vakantieganger wat wils. ’s Ochtends trek je eropuit voor een portie cultuur (bezoek zeker het 13e-eeuwse Kasteel van Alanya) en ’s middags plof je neer op een van de stranden of aan de rand van het zwembad. Bij de haven vind je tal van leuke restaurants, barretjes en winkeltjes en wie houdt van dansen tot in de kleine uurtjes, kan zijn hart ophalen bij de discotheken en bars met live muziek.
  • Waarom wij dol zijn op Kusadasi? Vanwege de ligging vlakbij Efeze. Deze eeuwenoude stad is een van de bekendste bezienswaardigheden van heel Turkije en staat niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als je bij een eeuwenoude stad direct denkt aan enkele opgestapelde rotsblokken, heb je het mis. Efeze is namelijk een van de best bewaarde Westerse antieke steden. Een echte must-see als je verblijft in Kusadasi. Daarnaast kun je in Kusadasi rekenen op een gezellige boulevard en voor waterratten zijn er twee waterparken te vinden.

Bekijk meer leuke badplaatsen in Turkije

Kusadasi is Pine Bay Holiday Resort, TurkijeEén van de bestgeboekte hotels in de buurt van Kusadasi is Kusadasi is Pine Bay Holiday Resort. Je hebt geen omkijken naar de kids dankzij het waterpark en de miniclub. Extra pluspunten voor de fijne zwembaden en all inclusive-optie.

Nog meer leuke badplaatsen in Europa

Wil jij nog meer keuze? We hebben nog meer leuke badplaatsen in Europa voor je in de aanbieding.

  • In Portugal is Albufeira ver uit de bekendste badplaats en wat ons betreft ook een van de leukste. Dat komt omdat elk type vakantieganger hier een fijne vakantie beleeft. Kom je voor strand? Je vindt er prachtige goudgele stranden om je handdoekje uit te vouwen. Wil je dansen tot in de kleine uurtjes? Dan is er The Strip met tal van uitgaansgelegenheden. In het gezellige oude centrum van Albufeira is het daarnaast heerlijk struinen.
  • Nóg zo’n veelzijdige badplaats; Paphos op Cyprus. Je kunt er terecht voor een vakantie vol zon, zee & strand, maar ook als je houdt van uitgaan en cultuur snuiven. Paphos bestaat uit een oud, lager gelegen gedeelte en een nieuw, hoger gelegen gedeelte. In Kato Paphos – zoals het oude deel ook wel wordt genoemd – maak je kennis met de ca. 2.000 jaar oude geschiedenis van Cyprus. Met name de indrukwekkende mozaïekvloeren zijn echt een must-see!
  • Tot slot nog een relatief onbekende badplaats: Taormina op Sicilië. Deze badplaats bestaat ook uit twee delen; het centrum boven en het strand beneden. De berghelling van Monte Tauro opklimmen hoeft niet, je kunt (tegen betaling) gebruikmaken van de kabelbaan. Het kiezelstrand is populair onder Italianen zelf en onder families vanwege het kalme water. Maar ook stellen komen hier graag vanwege de adembenemende zonsondergangen. Het autovrije centrum van Taormina is een aaneenschakeling van smalle straatjes met typisch Italiaanse restaurantjes. Qua bezienswaardigheden mogen het Grieks-Romeinse theater Teatro Greco, de 13e-eeuwse kathedraal van Taormina en de Grotta Azzurra.

In welk van deze leukste badplaatsen in Europa wil jij verblijven?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *