Theme background
El Pueblo Blanco; het witte dorpje  
Aan de zonovergoten Costa del Sol
Zoef met een tuk tuk door charmante straatjes
Duik in de rijke geschiedenis van een Spaans dorpje

Welkom in Mijas

Prachtige witte dorpjes; de reisgidsen over de Spaanse Costa del Sol staan er vol mee. Een van de meest bekende witte dorpje is Mijas. Het charmante dorpje biedt een fijne mix van pittoreske straatjes, wat cultuur en gezellige restaurantjes. Lees je mee over een vakantie in Mijas?

Als we inzoomen op de landkaart, dan komen we uit bij de Spaanse regio Andalusië. Op een paar kilometer van Fuengirola vind je Mijas. Een opvallende bestemming, doordat het uit twee delen bestaat. Het kenmerkende beeld van een vakantie in Mijas zijn de witte huisjes. Dat is Mijas, ook wel bekend als Mijas Pueblo. Zo’n 20 km verderop vind je Mijas Costa en haar kilometerslange strand.

Wit, witter, witst!

Mijas Pueblo wordt ook wel El Pueblo Blanca (‘het witte dorp’) genoemd. Voor een vakantie in Mijas Pueblo slinger je de bergen in. De straten zijn kriskras tegen de wanden gebouwd, op ca. 400 m boven zeeniveau. Al van ver is te zien hoe de witte huisjes met rode daken afsteken tegen de rotsen.

Het dorpje ademt charme. Struin door een doolhof van kleine steegjes en bewonder de witte huisjes, kleurrijke kozijnen en mooie poortjes. Onderweg zijn er genoeg restaurants en barretjes te vinden voor een welverdiende pauze tijdens een vakantie in Mijas Pueblo.

Door het rijke verleden – waarin o.a. de Romeinen, Moren en Feniciërs een rol speelden – is er genoeg cultuur te snuiven tijdens een vakantie in Mijas Pueblo. Must-sees zijn de stierenarena uit 1900 en de Iglesia de la Inmaculada Concepción (‘de Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis’) die werd gebouwd op ruïnes van een oude moskee.

De oude Arabische muur mag ook op de lijst voor een de vakantie in Mijas Pueblo. Deze is niet alleen mooi, het uitzicht is ook nog eens prachtig. Stop onderweg bij de Santuario de la Virgen de la Peña (‘het Heiligdom van de Maagd van de Rots’). Het verhaal gaat dat in de 16e eeuw een dagelijks terugkeerde duif de aandacht trok en zo een metselaar naar een holle rots leidde. Hier stond een beeld van de Maagd, die hem aanspoorde een kapel te bouwen.

Nog meer tips voor een vakantie in Mijas Pueblo

Ezels zijn het symbool van Mijas. In de jaren 60 ontstond een traditie waarbij ze werden ingezet om toeristen te vervoeren tijdens hun vakantie in Mijas Pueblo. Niet zo diervriendelijk, dus sinds 2015 nemen elektrische tuk tuks de overhand. Stap in bij een chauffeur en ontdek via zijn verhalen of een tablet de hoogtepunten van Mijas Pueblo.

Chocoladeliefhebbers tippen we graag Mayan Monkey Mijas Chocolate Factory voor hun vakantie in Mijas Pueblo. Alles draait hier om de chocolade die wordt gemaakt van lokale, natuurlijke producten. Neem een kijkje bij de productie of doe zelf een poging bij een workshop. Vergeet je niet een stukje te proeven?

Een zonvakantie aan Costa Mijas

Mijas Costa is het kustgebied op een halfuurtje rijden. Aan het kilometerslange strand is genoeg ruimte voor een stranddag tijdens een vakantie in Mijas Pueblo. Dobber in zee of beoefen toffe watersporten, zoals waterskiën. Proost samen in een strandbar en neem een kijkje bij de leuke winkeltjes en restaurant.

Nog meer waterpret tijdens een vakantie in Mijas Pueblo? Bezoek Aquamijas, een waterpark waar jong & oud spettert en van glijbanen roetsjt. De meeste hotels hebben een of meer eigen zwembaden; ideaal voor een snelle duik.

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

El Pueblo Blanca, een kijkje in het witte dorpje Mijas

Aan de Costa del Sol vind je heel wat witte dorpjes, maar als het op dit punt aankomt is Mijas toch écht wel het hoogtepunt. Ga je mee?

Weer & klimaat

 • JAN
  17max
  5 uur
  11 dgn
  18
 • FEB
  17max
  6 uur
  10 dgn
  17
 • MRT
  19max
  7 uur
  8 dgn
  17
 • APR
  21max
  8 uur
  7 dgn
  18
 • MEI
  27max
  9 uur
  2 dgn
  18
 • JUN
  29max
  11 uur
  1 dgn
  22
 • JUL
  33max
  11 uur
  -
  1 dgn
  24
 • AUG
  33max
  10 uur
  1 dgn
  24
 • SEP
  27max
  8 uur
  2 dgn
  23
 • OKT
  23max
  7 uur
  8 dgn
  21
 • NOV
  19max
  5 uur
  11 dgn
  20
 • DEC
  16max
  5 uur
  10 dgn
  19
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Altijd de goedkoopste prijs

Boek al vanaf het eerste moment bij vakantiediscounter en ik...

Lees verder