Leukste badplaatsen Spanje

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in Spanje

Ben jij toe aan een dosis zon, zee en strand? Dan biedt Spanje – door haar prachtige eilanden en bruisende Costa’s – voldoende mogelijkheden. Waar wat zijn nu de leukste badplaatsen in Spanje? Wij zetten onze favoriete plaatsen om te verblijven op een rij.

Playa del Inglés (Gran Canaria)

Met dank aan het zonnige klimaat – óók in de winter – zijn de Canarische Eilanden populair onder reizigers. En dan in het bijzonder Gran Canaria vanwege de veelzijdigheid én de ruime keuze aan badplaatsen.

Playa del Inglés is de bekendste, de populairste en als je het ons vraagt ook de leukste badplaats op het Spaanse eiland. Waarom? De plaats – die overigens nog maar 50 jaar bestaat! – is het bruisende hart van Gran Canaria met dank aan de levendigheid.

Niet alleen vind je er een 7 km lang zandstrand, er is ook een gezellige boulevard met eettentjes, (souvenir)winkels, ijscobarretjes en speelhallen. En als dat nog niet genoeg vermaak is, herbergt de badplaats diverse centro comercial. Dit zijn winkelcentra met een beetje extra in de vorm van uitgaansgelegenheden. Je kunt de nachten zo kort maken als je zelf wilt.

Extra tip van ons; Playa del Inglés loopt zonder dat je het merkt over in de badplaats Maspalomas. Hier vind je een van de mooiste bezienswaardigheden van het eiland, Dunas de Maspalomas. Een absolute must-see!

Bekijk meer leuke badplaatsen op Gran Canaria

Abora Continental by Lopesan Hotels, Gran CanariaVeel vakantie voor een klein(er) budget? Check Abora Continental by Lopesan Hotels. Met dank aan de all inclusive formule, het strand op loopafstand en de wellnessfaciliteiten heb jij gegarandeerd een relaxte vakantie.
Leukste badplaatsen Spanje - Playa del Inlges

Playa de Palma (Mallorca)

Alcúdia, El Arenal, Cala d’Or… allemaal bekende badplaatsen op Mallorca. En toch zijn deze allemaal niet dé favoriet bij ons. Welke dan wel? Playa de Palma! En we leggen je graag uit waarom.

Playa de Palma vind je in het zuiden van het eiland. Het heeft alles in huis voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een levendige zonvakantie. Je kunt er rekenen op hotels voor elke vakantieganger, een kilometerslang zandstrand, een keur aan restaurantjes en uitgaansgelegenheden.

Ja, dit geldt ook grotendeels voor de andere badplaatsen, maar Playa de Palma heeft nog een kers op de taart. De badplaats ligt in het zuiden van het eiland, op fietsafstand van de hoofdstad Palma de Mallorca. En dat betekent dat je zon en cultuur eenvoudig kunt combineren.

Wat je niet mag missen als je dan toch de hoofdstad bezoekt? Neem een kijkje bij de immense kathedraal La Seu, slenter door de smalle winkelstraatjes en ga op zoek naar een bar met rooftop voor een geweldig uitzicht.

Bekijk nog meer leuke badplaatsen op Mallorca

Iberostar Bahia de Palma, MallorcaTrendy, adults only, luxe, aan de boulevard van Playa de Palma, een rooftop zwembad… Het zijn maar enkele steekwoorden van Iberostar Bahia de Palma, maar je weet direct dat je met dit hotel op Mallorca een toppertje te pakken hebt.
Leukste badplaatsen Spanje - Playa de Palma

Marbella (Costa del Sol)

Je vindt de leukste badplaatsen in Spanje niet alleen op de eilanden, maar ook zeker op het vasteland. Neem nu bijvoorbeeld Marbella aan de Costa del Sol. Eentje om verliefd op te worden!

Het leuke aan Marbella is dat je eigenlijk twee vakanties in één te pakken hebt; een strandvakantie is binnen handbereik met dank aan de vele hotels langs de kustlijn, je kunt cultuur snuiven in de oude binnenstad én dan kan je je ook nog tussen de jetset wanen.

Want op enkele kilometers van Marbella vind je Puerto Banús, feitelijk de luxe jachthaven van Marbella. Of je nu links of rechts in de haven kijkt, overal schitteren indrukwekkende jachten je tegemoet.

En als je dan 180 graden draait, spot je etalages van luxe merken als Gucci en Chanel. Bij de beachclubs worden chique cocktails geserveerd en ’s avonds vloeit de champagne er rijkelijk.

Bekijk meer leuke badplaatsen aan de Costa del Sol

Puente Romano Beach Resort & Spa, MarbellaTussen het oude centrum van Marbella en de luxe jachthaven vind je Puente Romano Beach Resort & Spa. Bij dit pareltje heb je de keuze uit trendy eet- en drinkgelegenheden en je kunt relaxen aan meerdere stijlvolle zwembaden.
Leukste badplaatsen Spanje - Marbella

Cala Portinatx (Ibiza)

Hoewel de meeste reizigers afreizen naar de meer zuidelijk badplaatsen tippen wij voor nu graag Cala Portinatx als leukste badplaats op Ibiza. In het bijzonder als je op zoek bent naar iets meer rust.

Je vindt de badplaats in het noorden van Ibiza en in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ibiza-Stad en Sant Antoni de Portmany vind je hier geen straten vol uitgaansgelegenheden. Integendeel; de badplaats richt zich met name op gezinnen.

En die hebben hier de keuze uit meerdere stranden, die stuk voor stuk worden omsloten door kraakhelder zeewater. Pak je snorkel maar uit de koffer en ga vissen spotten. Vis wordt er overigens in overvloed geserveerd in de restaurants van de badplaats. Vleesliefhebbers en vegetariërs komen hier ook niets te kort. De dag afsluiten met live muziek? Dat kan in één van de barretjes.

Bekijk meer leuke badplaatsen op Ibiza

Appartementen Del Rey, IbozaDe juiste keuze voor een betaalbare familievakantie? Appartementen Del Rey beschikt over o.a. een zwembad, apart kinderbad, zonneterras en restaurant. En het strand ligt praktisch aan je voeten. Hallo heerlijke vakantie!
Leukste badplaatsen Spanje - Cala Portinatx

Costa Adeje (Tenerife)

Met dank aan de vele mogelijkheden voor toeristen – waaronder luxe hotels, fijne tapasrestaurants, tal van watersportmogelijkheden én een flinke dosis strand – is Costa Adeje sinds jaar en dag het kloppende hart van Tenerife.

Ooit was dit een chique wijk met luxe hotels en appartementen. De chique sfeer is er gebleven, maar een wijk is het allang niet meer. Het is uitgegroeid tot een volledige badplaats, die ook wel het Beverly Hills van Tenerife wordt genoemd.

Wat je er allemaal kunt doen? Maak kilometerslange wandelingen over de gezellige boulevard. Neem onderweg tijd voor een tapaslunch of diner. Sla dan zeker papas arrugadas niet over, een bekend Canarisch aardappelgerecht.

Ook leuk: beleef een dagje waterpret in Siam Park, één van de leukste en grootste waterparken van Europa. Met een oppervlakte van maar liefst 185.000 m² en keuze uit talloze glijbanen, een lazy river en golfslagbad kan je hier nooit genoeg waterpret hebben gehad!

Bekijk meer leuke badplaatsen op Tenerife

Hotel Jardin Tropical, TenerifeHotel Jardin Tropical beschikt over een bohemian inrichting, een fijne beachclub, verwarmd zwembad en heerlijke restaurants. Het is onbeperkt genieten in dit hotel als je boekt o.b.v. all inclusive.
Leukste badplaatsen Spanje - Costa Adeje

Nog meer leuke badplaatsen in Spanje

Het is niet te doen om uit zoveel badplaatsen een selectie te maken. In elk geval niet als je weet hoeveel leuke Spaanse badplaatsen je dan moet skippen. Daarom nog wat extra bonustips:

  • Combineer je stad en strand graag? Dan raden we je aan om een hotel te boeken aan de rand van Málaga. De voordelen van het strand voor de deur én een historisch centrum binnen handbereik. Op naar het Spaanse vasteland!
  • Ga je voor de ultieme strandvakantie op Lanzarote? Dan tippen we Puerto del Carmen, een badplaats waar we ooit met het hele dé VakantieDiscounter-team een weekend doorbrachten. Je kunt er rekenen op 6 km aan strand, een modern stadsdeel met restaurants, bars en uitgaansgelegenheden en een oud centrum waar je je tussen de locals waant en de beste tapas eet.
  • Wil je het liefst elke dag op een ander strand neerploffen? Calpe, een bekende badplaats aan de Costa Blanca, herbergt meer dan 10 (!) stranden. De langste is maar liefst 1.300 meter lang. Naast strand kun je er rekenen op een historisch centrum met de Moorse wijk El Arrabal. En in het kleinste natuurpark van Spanje, Natural Park del Penval d’Ifac, vind je de ruim 300 meter hoge rots Peñón de Ifach. Vanaf deze plek heb je een geweldig uitzicht!
  • Op het Canarische eiland Fuerteventura kan er wat ons betreft maar één de winnende badplaats zijn. En dat is het noordelijk gelegen Corralejo. Het autovrije centrum wordt gekenmerkt door authentieke (vis)restaurantjes, een hoofdstraat met leuke boetiekjes en een levendige haven. Je hebt er de keuze uit 12 kilometer strand omgeven voor prachtige zandduinen.

In welk van deze leuke badplaatsen in Spanje wil jij graag verblijven?

Bekijk nog meer leuke Spaanse badplaatsen

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *