Leukste badplaatsen Ibiza: waar verblijven?

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Ibiza

Eigenlijk maakt het niets uit waar je op Ibiza verblijft; er naartoe gaan is al een feestje op zich. Maar door je vooraf goed te verdiepen in het eiland kom je er wel achter welk van de badplaatsen op Ibiza bij jouw vakantiewensen aansluit. We helpen je vast op weg!

Sant Antoni de Portmany

Een van de populairste badplaatsen op Ibiza is Sant Antoni de Portmany, een voormalig vissersdorpje aan de westkust. Dit deel van het eiland staat bekend om de witte stranden, helderblauwe zee en – oh my oh my – prachtige zonsondergangen. Aan de zogenaamde Sunset Strip aan de westkant van de badplaats zijn cafés en bars gevestigd met geweldige uitzichten.

Sant Antoni de Portmany is opgebouwd als menig Spaanse badplaats: je vindt er een moderne boulevard met leuke restaurantjes en van tijd tot tijd marktjes, een oud centrum met dito kerk en een grote jachthaven. Aan deze jachthaven dankt Sant Antoni de Portmany ook haar naam; Portus Magnus betekent in Latijn grote haven. De naam Portmany komt hier vandaan.

Een ander bekend deel van de badplaats is West End, dat met haar vele straatjes uitkomt bij de boulevard. Met dank aan de vele uitgaansgelegenheden is het hier ’s avonds een gezellige bende. Overdag zijn hier vooral winkelliefhebbers te vinden. En strand? Het meest bekende strand is S’Arenal de San Antonio. Een andere aanrader is Cala Bassa, een strand dat je per boot bereikt vanuit San Antoni de Portmany.

Amare Beach Hotel Ibiza, Sant Antoni de PortmanyAmare Beach Hotel Ibiza heeft alle ingrediënten in huis voor een ontspannen zonvakantie: een breed aanbod aan faciliteiten voor jong en oud, een ligging direct aan het strand én de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Leukste badplaatsen Ibiza: Sant Antoni de Portmany

Ibiza-Stad

Een beetje valsspelen; Ibiza-Stad is namelijk geen badplaats. Toch is het een geweldige plaats op Ibiza om te verblijven. Waarom? Vanwege het historische centrum Dalt Vila. De sfeer die hier heerst, is geweldig.

Dalt Vila is één van de best bewaarde en grootste vestingen in het Middellandse Zeegebied. Het wordt omsloten door 16e eeuwse stadsmuren, die sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Binnen de muren vind je historische pleinen, een kathedraal en zeventien bastions.

In kleine steegjes vind je leuke barretjes en zelfs de trappen zijn gevuld met terrasjes. En vanuit de vesting loop je zo naar de winkelstraten Passeig Vare del Rey en Conde Rosello. Uitgaan doe je in de wijk Sa Penya en voor een toffe hippiemarkt ben je aan het goede adres Carrer d’Emmig.

Stranden vind je met name aan de buitenranden van Ibiza-Stad, waar je ook zo kunt zijn. Of je boekt gewoon een hotel met zwembad om van de Spaanse zon te genieten.

Appartementen Vibra Tropical Garden, Ibiza-StadAppartementen Vibra Tropical Garden is een kleinschalig hotel met nog geen 125 kamers. Het heeft een zwembad én ligt precies tussen het strand en het oude centrum van Ibiza-Stad. The best of all worlds!

Leukste badplaatsen Ibiza: Ibiza-Stad

Playa d’en Bossa

En we blijven nog even in de sferen van Ibiza-Stad. Want grenzend aan de hoofdstad vind je de badplaats Playa d’en Bossa. Deze populaire badplaats heeft twee grote pluspunten; het 2,5 kilometer lange zandstrand en het geweldige uitgaansleven. Dit is ook de reden dat veel vakantiegangers er voor kiezen om hier te verblijven.

Vanuit de meeste hotels – en in elk geval vanuit de tip die we hieronder geven – sta je met een paar voetstappen al op het strand. Dat overigens het langste strand is van heel Ibiza. Zonnebaden doe je hier met uitzicht op de stadsmuren van Dalt Vila. Liever actief bezig? Lokale ondernemers bieden aan het strand mogelijkheden voor o.a. windsurfen en zeilen.

De avonduren vul je ook met gemak. Je vindt er beachclubs direct aan het strand, waar de feesten tot in de kleine uurtjes doorgaan. En ook clubs zijn er aanwezig. Dit is Ibiza zoals het ook bekend staat, als feesteiland.

Ushuaia Ibiza Beach Hotel, Playa d'en BossaOké, je moet je spaarrekening even plunderen, maar dan heb je ook wat. Ushuaia Ibiza Beach Hotel is hét partyhotel van het eiland. In de Ushuaia Toren, die bij het hotel hoort, vinden namelijk de beste feesten (met wereldberoemde dj’s!) plaats.

Leukste badplaatsen Ibiza: Playa d'en Bossa

Nog meer leuke badplaatsen op Ibiza om te verblijven

  • Santa Eulalia del Rio heeft misschien wel de meest centrale ligging van alle badplaatsen op Ibiza. En daarmee is het ideaal om  te verblijven als je meer van het eiland wilt zien. Je reist eenvoudig af naar diverse hoogtepunten, waaronder Ibiza-Stad, de prachtige baaien in het noorden en dé hippiemarkt van Ibiza, Las Dalias. De badplaats zelf wordt gezien als het gastronomische en culture hart van het eiland. Want ondanks dat ze geheel ingespeeld zijn op het moderne toerisme vind je er ook nog historie.
  • Cala Portinatx is een kleine badplaats in het noorden van Ibiza. Het wordt geroemd om de rust, maar is tevens een fijne uitvalsbasis om dit deel van het eiland te ontdekken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in Benirràs.
  • Met dank aan het kindvriendelijke strand is Cala Llonga dé badplaats op Ibiza om te verblijven met families. Het is daarnaast kleinschalig; je hebt niet de mogelijkheid om enorm te shoppen, maar wél genoeg aanbod aan restaurants en (souvenir)winkeltjes. En doordat het klein is, is het ook niet te vermoeiend voor de kleine kinderbeentjes.
  • Het noorden van Ibiza staat bekend om de prachtige kleine baaitjes. Hier vind je dan ook veelal de wat kleinere badplaatsen van Ibiza, zoals Port de Sant Miquel. Deze plaats is niet zo levendig als Playa d’en Bossa en dat maakt het geschikt voor mensen die op zoek zijn naar kleinschaligheid. Port de Sant Miguel ligt in een kleine inham die vroeger als haven werd gebruikt. Nu vind je er een bescheiden strand van slechts 100 meter lang en 80 meter breed. Het strand wordt omgeven door prachtige pijnbomen en al even mooi kristalhelder water.

In welk van deze badplaatsen op Ibiza wil jij het liefst verblijven?

Kiezen uit al deze badplaatsen op Ibiza?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *