Leukste badplaatsen Costa Blanca

Where to stay? De leukste badplaatsen aan de Costa Blanca

Zeg je Costa Blanca, dan zeg je Benidorm. En ja, dit is de populairste vakantiebestemming in het Spaanse kustgebied. En niet zonder reden. Maar er zijn meer leuke badplaatsen aan de Costa Blanca te vinden. We zetten onze favorieten voor je op een rij. Daarna is de keuze aan jou!

Costa Blanca in een vogelvlucht

Meer dan 200 kilometer aan kustlijn, bijna 75 stranden en in het hoogseizoen temperaturen rond de 30 °C. Wij vinden het totaal geen verrassing dat de Costa Blanca zo enorm populair is onder Nederlanders en vakantiegangers uit andere Europese landen.

Costa Blanca, dat eigenlijk witte kust betekent, doet haar naam dubbel eer aan. De uitgestrekte kustlijn – die loopt van Dénia tot Torrevieja – is een aaneenschakeling van witte zandstranden. Daar bovenop vind je een landschap met amandelbomen vol witte bloesems (in het juiste seizoen). Aan welke van de twee de Spaanse regio haar naam te danken heeft, is onbekend. Wij rekenen ze beiden goed!

Benidorm

Leukste badplaatsen Costa Blanca: BenidormJe kan er niet omheen; van alle badplaatsen aan de Costa Blanca is Benidorm veruit de meest bekende en populaire. Ondanks dat het een wat stoffig imago heeft. Veel mensen denken bij Benidorm aan een overwinteringsoord voor ouderen. Hallo Benidorm Bastards!

Maar vergis je niet… feitelijk is Benidorm – als je het over het hele jaar bekijkt – een relatief jonge en levendige badplaats. Sterker nog; door de levendigheid en de hoogbouw langs de kust wordt het ook wel het Manhattan van de Costa Blanca genoemd. In deze hoogbouw zijn hotels voor elk budget te vinden. Met als pluspunt dat je direct aan het strand verblijft!

Want als het ergens omdraait in deze badplaats aan de Costa Blanca dan is het wel zon, zee en strand! Populair is het 2 km lange zandstrand Playa de Levanta, dat wordt gezien als het hoofdstrand van Benidorm. Aan de rand van het strand vind je een gezellige boulevard en er worden watersporten aangeboden.

Even wat anders dan sunsnacken? Geniet van het geweldige uitzicht vanaf Plaça del Castell, maak een wandeling door het historische centrum, ga voor een dagje waterpret in waterpark Agualania, ontdek de berggebieden in de omgeving of bezoek buurplaatsjes.

Leukste badplaatsen Costa Blanca: Benidorm, Hotel Los AlamosHotel Los Alamos heeft een fijne ligging; je wandelt vanuit hier zo het sfeervolle oude centrum in of naar het strand. Het hotel beschikt daarnaast over o.a. een zwembad, restaurant en all inclusive mogelijkheid. Dat wordt genieten!

Alicante

Leukste badplaatsen Costa Blanca: AlicanteStrand, natuur én cultuur; het komt allemaal samen in de een na populairste badplaats aan de Costa Blanca, Alicante. Dat je er cultuur vindt, is geen verrassing als je kijkt naar het rijke verleden van Alicante. Al zo’n 7.000 jaar geleden vestigden de eerste mensen zich in de havenstad. Lange tijd bleef het onontdekt, tot het zich na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde tot hotspot voor toeristen.

Komt dat alleen door de culturele bezienswaardigheden? Zeker niet! Misschien nog wel belangrijker zijn de aanwezige stranden. Met als hoogtepunt Playa del Postiguet. Het bijna 1 kilometer lange zandstrand beschikt over een Blauwe Vlag-keurmerk en loopt langzaam af in zee. Ideaal voor gezinnen!

Het zonnen wissel je in Alicante eenvoudig af met – we noemden het al even – cultuur snuiven. Neem een kijkje bij het Kasteel van Santa Barbara, bewonder de oudste kerk van Alicante (Basílica de Santa Maria) of ga voor een avondje tapas aan het levendige en prachtige Plaza del Ayuntamiento.

Mocht cultuur niet echt aan jou zijn besteed, de populaire badplaats aan de Costa Blanca biedt ook winkelmogelijkheden. Slenter bijvoorbeeld over Explanada de España, een boulevard die zowel onder locals als toeristen erg populair is.

Leukste badplaatsen Costa Blanca: Hotel Suites del Mar by MeliaPak je koffer en vertrek naar Hotel Suites del Mar by Melia. Dit hotel in Alicante biedt o.a. een zwembad, wellnesscentrum én directe ligging aan het strand en de jachthaven. Dat is genieten, toch?

Calpe

Leukste badplaatsen Costa Blanca: CalpeMet maar liefst 12 stranden ben je als zonliefhebber aan het goede adres in Calpe! Een van de langste en meest levendige stranden is het ruim 1.300 meter lange Playa Arenal. Ook Playa De La Fosse, waaraan veel hotels en restaurants zijn gevestigd, nodigt uit voor een dagje ultiem bakken onder de Spaanse zon!

Voor wie meer wil dan alleen zon biedt Calpe ook andere kanten. Zo is het historische centrum van het voormalige vissersdorpje een aanrader en dat geldt ook voor de Moorse wijk El Arrabal, waar je prachtige vestingwallen vindt.

Natuurliefhebbers doen er goed aan om een wandeling te maken in het kleinste natuurpark van Spanje, Natural Park del Penval d’Ifac. Het hoogtepunt van dit park (letterlijk en figuurlijk!) is de 332 meter hoge rots Peñón de Ifach. Beklim deze in ca. 1,5 uur en je wordt getrakteerd op een geweldig uitzicht. Met een beetje mazzel kun je Ibiza nog spotten!

Mocht je nu niet kunnen kiezen tussen Calpe en Benidorm? Kies voor het rustige Calpe en rijd in ca. 30 minuten naar Benidorm toe voor een gezellig dagje uit of een avondje stappen.

Sol Y Mar Gran Hotel The One, CalpeKom jij voor jouw rust naar de Costa Blanca? Eén van onze populairste adults only hotels is Sol Y Mar Gran Hotel The One. Dit stijlvolle complex beschikt over o.a. moderne kamers, een zwembad, wellness- en sportfaciliteiten en twee restaurants.

Wil jij verblijven in één van deze badplaatsen aan de Costa Blanca of kijken naar andere opties aan de Spaanse kust? Bekijk nu ons volledige aanbod.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *