Excursies & dagtrips Benidorm

Eropuit! De leukste dagtrips & excursies vanuit Benidorm

Ondanks dat er een klein beetje een bejaarden-imago kleeft aan Benidorm (onzin!), is de badplaats aan de Costa Blanca sinds de jaren 60 wél een van de belangrijkste vakantiebestemmingen van Spanje. Zon & strand spelen hier een hoofdrol, uitgaan kan er prima én in de omgeving is genoeg te doen. Check deze dagtrips & excursies vanaf Benidorm maar eens!

Benidorm in een vogelvlucht

Excursies & dagtrips BenidormEen van de populairste Spaanse Costa’s is de Costa Blanca. Naast dat deze kuststrook over zo’n 75 stranden beschikt, vind je er ook nog eens levendige badplaatsen. Benidorm is de meest bekende!

De stad, die ook wel de bijnaam Manhattan van de Costa Blanca heeft met dank aan de grote hoeveelheid skyscrapers, biedt zonder twijfel veelzijdigheid. Want hoewel het bejaarden-overwinter-imago onlosmakelijk verbonden is aan Benidorm, biedt het meer. Lange stranden bijvoorbeeld. En een sfeervol historisch centrum met geweldige tapastentjes.

Maar… als je twee weken verblijft in één van de vele hotels waar je bij ons uit kunt kiezen, wil je misschien toch stiekem meer dan alleen de badplaats zelf. We zetten daarom onze favoriete excursies en dagtrips vanuit Benidorm op een rij.

De leukste attractieparken in Benidorm en omgeving

Om maar meteen dat bejaarden-imago van de tafel te vegen; in en rondom Benidorm vind je diverse pret- en waterparken. Leuk voor gezinnen!

  • Terra Mitica is een van de populairste parken in de omgeving. Het themapark is opgedeeld in vijf gebieden. Zo neem je een kijkje in het verleden van de Grieken, Egyptenaren en de Romeinen. Aan de hand van een verrassend groot aantal attracties!
  • Aqualandia was het allereerste waterpark van Spanje! Het werd geopend in 1985 en herbergt inmiddels zo’n 15 geweldige waterattracties. Van easy going glijbanen tot attracties voor daredevils.

En dat zijn dan onze twee favorieten. Je kunt ook nog een kijkje nemen bij Terra Natura, Aqua Nature en Mundomar. Bij deze laatste kun je zwemmen met dolfijnen!

Ontdek het achterland van Benidorm per jeep

Excursies en dagtrips Benidorm: jeepMisschien wel de meest gemaakte excursie of dagtrip vanuit Benidorm is een jeepsafari in het bergachtige en vooral ruige achterland van de Costa Blanca.

Elke excursie heeft zo haar eigen programma, maar om je een idee te geven; je kunt o.a. rijden (of je laat je rijden) door een uitgedroogde rivier, een waterval bewonderen en genieten van een lokale lunch.

Ook zijn er varianten waarbij je leuke dorpjes aandoet. Met dank aan een gids leer je vaak ook nog eens veel over de omgeving en de geschiedenis van de Costa Blanca.

De leukste dorpjes om te bezoeken

Aan de Costa Blanca geen gebrek aan leuke dorpjes en stadjes, ondanks dat deze doorgaans van minder faam genieten dan Benidorm. Aanraders zijn o.a.:

  • Villajoyosa. Dit dorpje, dat op ca. 15 km van Benidorm ligt, is zonder twijfel een van de meest kleurrijke dorpjes van de omgeving. De huisjes van de oude wijk aan het strand vormen een fel contract met het stadsstrand. En al slenterend door het stadscentrum spot je diverse bezienswaardigheden.
  • Guadalest. Zo’n 25 km landinwaarts vind je Guadalest, dat bekend staat om het hoge verdedigingskasteel dat hoog boven het dorpje uitrijst. Het dorpje is ook feitelijk om dit immense kasteel heen gebouwd. Trap echter niet in de valkuil waar veel toeristen intrappen; het kasteel bekijken en weer weg. Ook de rest van het dorp – met o.a. een prachtige barokkerk en diverse musea – is de moeite waard.
  • Teulada. Waar Benidorm en het woord ‘bruisend’ hand in hand gaan, geldt dit niet voor Teulada. In dit dorpje, op ca. 45 minuten rijden van Benidorm, is het rustige Spaanse leven nog bewaard gebleven. Een mooi contrast!
Meer weten over deze charmante dorpjes en andere plaatsen aan de Costa Blanca? Lees ons uitgebreide artikel.

Costa Blanca vanaf het water ontdekken

Wat is een vakantie aan de Spaanse kust zonder een boottochtje? Vanaf de grotere badplaatsen, en daar valt Benidorm zeker onder, zijn er diverse tochten te boeken. Zo kun je een minicruise naar Calpe maken of de zee bewonderen vanaf een glasbodemboot. Ook catamarantochten behoren tot de mogelijkheid!

Een dagje cultuur snuiven in Valencia

Excursies & dagtrips Benidorm: valenciaWe gaan van lieflijke dorpjes naar misschien wel een van de populairste steden van Spanje; Valencia. De geweldige stad ligt op ca. twee uur rijden van Benidorm en leent zich prima voor een dagtripje.

Of we Valencia in een notendop kunnen beschrijven? Ja hoor! Valencia is een sfeervolle stad met een flink contrast. Aan de ene kant vind je het historische centrum en aan de andere kant Ciuda de las Artes y Ciencias. Deze ‘Stad van de Kunst en Wetenschap’ herbergt architectonische hoogstandjes. En dan biedt de stad ook nog eens een flinke dosis strand!

Stap jij op de trein?

Het is een begrip onder vakantiegangers in Benidorm, de Orange Express. Een tour waarbij je kennismaakt met o.a. traditionele plaatsjes in de omgeving en een visafslag bezoekt. Extra leuk is dat je een deel van het traject aflegt met een klein boemeltreintje. En wat is een excursie in Spanje zonder tapas? Hier sluit je dus mee af!

Meer weten over deze en andere excursies en dagtrips vanuit Benidorm? Onze partner GetYourGuide zet alle mogelijkheden op een rij. Extra fijn: je kunt direct de door jou gewenste excursies boeken.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Eropuit! De leukste dagtrips & excursies vanuit Benidorm

  1. Op zich is Benidorm niet verkeerd. We hadden een appartement geboekt. Maar wat was het eten daar bedroevend slecht. We moesten echt zoeken naar een goed restaurant. In 4 weken dat we daar waren hebben we die niet gevonden. De eerste week hebben we in restaurants gezeten aan het begin van het Levante strand, Het eten was daar een zware onvoldoende. Later vonden we in het centrum een pizzaria die enigszins te doen was, maar ja die was ook de enige. Dus 3 weken pizza gegeten. We gaan dus om het eten daar nooit meer heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *