Leukste badplaatsen Griekenland

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in Griekenland

Ben jij toe aan een dosis zon, zee en strand? Dan biedt Griekenland – door haar prachtige eilanden, maar ook zeker het vasteland – eindeloos veel mogelijkheden. Maar wat zijn nu de leukste badplaatsen in Griekenland? Wij zetten onze favoriete plaatsen om te verblijven op een rij.

Chersonissos (Kreta)

Als je op zoek bent naar de meest levendige badplaats in Griekenland ben je in Chersonissos aan het goede adres. De badplaats op Kreta is mega-populair door het tv-programma Oh Oh Cherso, waarin jonge Nederlandse vakantiegangers werden gevolgd tijdens hun dagen aan het strand en vooral de lange nachten in de clubs.

Betekent dat dat je hier alleen voor een stapvakantie terecht kunt? Nee, de Griekse badplaats kent meer kanten. Zo maak je in Oud-Chersonissos nog kennis met het lokale leven en kun je daar lekker lunchen en dineren in de lokale tavernes. Voor een flinke dosis waterpret ga je naar Star Beach Waterpark.

Op pad om de omgeving te ontdekken? Boek een off road jeepexcursie door de prachtige natuur, slenter door de dorpjes Koutouloufari en Piskopiano of neem een kijkje in het charmante Sissi. En wat is een zonvakantie zonder boottocht…?

Bekijk meer leuke badplaatsen op Kreta

Indigo Inn Casa, Kreta Indigo Inn Casa is favoriet onder onze medewerkers. Waarom? Door de luxe ligbedjes met toffe tipi-tenten, een adults only formule waardoor je geniet in rust én een fijne locatie.

Leukste badplaatsen Griekenland: Chersonissos

Tsilivi (Zakynthos)

Laganas mag dan de bekendste badplaats van Zakynthos zijn, wij vinden Tsilivi stiekem de leukste. Waarom? Waar het bij de eerste vooral om stappen draait, is Tsilivi een stuk veelzijdiger.

In de oostelijk gelegen badplaats kun je chillen aan het lange en brede zandstrand eenvoudig afwisselen met slenteren door het centrum. Tussendoor plof je neer bij een van de Griekse tavernes, maar je vindt er ook meer internationale restaurants. Kinderen doe je een plezier met een dagje naar het plaatselijke waterpark.

Tsilivi heeft nog één groot pluspunt; het ligt op een steenworp afstand van de relatief nieuwe hoofdstad. Zakynthos-Stad werd namelijk in 1953 getroffen door een zware aardbeving. De inwoners hebben toen met trots het belangrijke San Marco-plein en de Agios Dionysos-kerk weer opnieuw opgebouwd.

Bekijk meer leuke badplaatsen op Zakynthos

Tsilivi Beach Hotel & Suites, ZakynthosVervelen is geen optie bij Tsilivi Beach Hotel & Suites. Je hebt hier een zwembad met kinderbad, meerdere sportfaciliteiten en diverse wellnessfaciliteiten tot je beschikking. Extra fijn: je kunt verblijven o.b.v. all inclusive.

Leukste badplaatsen Griekenland: Tsilivi

Lindos (Rhodos)

Waarom we van alle badplaatsen op Rhodos juist Lindos selecteren als een van de leukste badplaatsen in Griekenland? Omdat we houden van de niet voor de hand liggende badplaatsen.

De meeste mensen kennen Lindos vooral als een plek waar je een dagje heen gaat als excursie. Het stadje – dat ook wel bekend staat als het witte stadje van Rhodos – herbergt de Akropolis, een van de best bewaarde Griekse tempels. Het is dé bezienswaardigheid van Rhodos.

Wat maar weinig mensen weten, is dat Lindos ook beschikt over een fijne baai. De ligbedjes en witte parasols nodigen hier uit voor een flinke relaxsessie en na afloop geniet je van een prachtige zonsondergang vanuit een van de restaurants. Ook fijn: de badplaats herbergt veel luxe hotels.

Bekijk meer leuke badplaatsen op Rhodos

Lindos Blu Luxury Hotel & Suites, RhodosVoor een luxe vakantie zit je goed bij Lindos Blu Luxury Hotel & Suites. Met dank aan de adults only formule geniet je in alle rust van o.a. een infinity zwembad, wellnesscentrum en mediterraan restaurant.

Leukste badplaatsen Griekenland: Lindos, Rhodos

Kamari (Santorini)

Als je naar Santorini gaat, is Kamari dé plek om een relaxte zonvakantie te beleven. Niet in de laatste plaats omdat je hier een enorm ruime keuze aan hotels hebt.

Waarom dit een van de leukste Griekse badplaatsen is? Het strand – een zwart lavastrand – wordt gezien als een van de mooiste stranden van het eiland. Het wordt ook nog eens omgeven door cocktailbarretjes, lokale tavernes en typische Griekse gyros-tentjes. Een beetje toeristisch, maar bovenal heel gemoedelijk.

Omdat Santorini relatief klein is, kun je vanaf hier eenvoudig het eiland ontdekken. Te voet loop je in ca. 10-15 minuten naar de ruïnes van het Oude Thira. Maak je graag gebruik van het openbaar vervoer of heb je een huurauto tot je beschikking? Dan tippen we het pastelkleurige dorpje Oia in het noorden, de hoofdstad Fira en Red Beach.

Bekijk meer leuke badplaatsen op Santorini

Beach Boutique, SantoriniKleinschalig, betaalbaar en direct aan het strand verblijven? We tippen Beach Boutique. Het hotel beschikt over een klein zwembad en eigen restaurant. Je verblijft in een van de moderne kamers.

Leukste badplaatsen Griekenland: Kamari, Santorini

Tigaki (Kos)

Tigaki is voor ons zonder twijfel de leukste badplaats op Kos. Het heeft een rustige ligging en beschikt over een prachtig breed zandstrand. Langs het strand vind je leuke tavernes en (cocktail)barretjes. Daarachter vind je een straatje met winkels en nog meer tavernes.

Het 4 km lange zandstrand – dat helemaal doorloopt tot buurbadplaats Marmári – loopt langzaam af in zee. Het is dan ook niet verrassend dat het een populaire badplaats is onder families. En met dank aan de bomen en parasols hoef je ook niet bang te zijn dat je levend verbrandt. Voor actievelingen worden er diverse watersporten aangeboden.

Ook leuk: via het aangelegde fietspad fiets je in een korte tijd naar een andere badplaats, Lambi. Vanaf daar is het nog maar een kort stukje naar het ca. 15 km verderop gelegen Kos-Stad.

Bekijk meer leuke badplaatsen op Kos

Labranda Marine Aquapark Resort, KosJong & oud beleeft een geweldige vakantie in Labranda Marine Aquapark Resort. Je kunt hier rekenen op o.a. meerdere zwembaden (met glijbanen!), diverse sportfaciliteiten en een wellnesscentrum. All inclusive verblijven behoort ook tot de opties.

Leukste badplaatsen Griekenland: Tigaki, Kos

Nog meer leuke badplaatsen in Griekenland

Het is niet te doen om uit zoveel badplaatsen een selectie te maken. In elk geval niet als je weet hoeveel leuke Griekse badplaatsen je dan moet skippen. Daarom nog wat extra bonustips:

  • Agios Gordios is de populairste badplaats op Corfu en dat is niet zonder reden; het wordt omgeven door groene bergen die langzaam aflopen richting het helderblauwe water. Aan dat helderblauwe water vind je het strand. Deze is niet alleen prachtig, maar ook nog eens schoon en veilig. Dat blijkt wel uit het Blauwe Vlag-keurmerk dat het strand heeft ontvangen.
  • Wist je dat niet alleen de Griekse eilanden leuke badplaatsen herbergen? Dit geldt ook voor het vasteland. In de regio Chalkidiki vind je bijvoorbeeld het kleine Pefkochori. Hoewel het maar 1.700 inwoners heeft, bloeit het in de zomer helemaal op. Je kunt er dan rekenen op een levendige boulevard en een al gezelligheid aan het strand en in de tavernes.
  • Wat de leukste badplaats op Kefalonia is? Voor ons is dat zonder enige twijfel Fiskardo. Het is een van de weinige plaatsen die ongeschonden uit de grote aardbeving van 1953 kwam. Kleurrijke Venetiaanse huisjes kenmerken het straatbeeld en vanuit de haven kun je leuke boottochten maken.
  • Voor een relaxte familievakantie tippen we de badplaats Nidri op Lefkas. Er zijn twee langgerekte stranden te vinden en de kleinste vakantiegangers kunnen hier veilig spetteren met dank aan het kalme water. Een stranddagje sluit je hier af in een van de lokale tavernes aan de autovrije boulevard.

In welk van deze leuke badplaatsen in Griekenland wil jij graag verblijven?

Bekijk nog meer leuke Griekse badplaatsen

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *