Leukste badplaatsen Santorini

Where to stay? De leukste badplaatsen op Santorini

Santorini is op-en-top Grieks! Hier vind je de witte kerkjes met blauwe koepels die je ziet op de vele ansichtkaarten. Je kunt daarnaast veelal kleinschalig genieten in de badplaatsen. Welke badplaatsen op Santorini bij jou passen? We zetten ze op een rij om je op weg te helpen!

Over de badplaatsen op Santorini

Laten we vooropstellen dat Santorini geen standaard strandbestemming is. Het Griekse eiland – met een oppervlakte van slechts 105 km² – is ontstaan door vulkaanuitbarstingen in de Minoïsche tijd. Dit zie je heel goed terug aan de westkust van het eiland.

Aan deze kant vind je prachtige kliffen; je staat feitelijk op de rand van de kom van de vulkaan, ook wel caldera genoemd. Stranden zijn daar dus allerminst. Daarvoor moet je aan de oost- en zuidoostkust zijn. Dit maakt ook dat de badplaatsen op Santorini beperkt zijn.

En dus spelen we vandaag een beetje vals; niet allemaal badplaatsen, maar ook leuke stadjes en dorpjes om te verblijven. En een verkoelende duik is – ook bij gebrek aan strand in de directe omgeving – altijd in de buurt. Want we geven je meteen tips voor geweldige hotels.

Kamari, dé badplaats van Santorini

Leukste badplaatsen Santorini: KamariWie gaat voor een relaxte strandvakantie kan het beste kiezen voor de oostkust van Santorini. Hier vind je de badplaats Kamari. Van alle hotels die we op het eiland aanbieden, is ruim 40% hier te vinden.

Waarom? Je vindt hier het grootste oppervlakte aan (zwart lava)strand, dat tevens ook nog eens wordt gezien als een van de mooiste van het eiland. Langs dit strand vind je tavernes, gyros-tentjes, cocktailbarretjes en zelfs een enkele discotheek. Het is het meest toeristische deel van het eiland, maar gemoedelijkheid staat er nog altijd voorop.

Extra pluspunt: je hoeft niet per se het eiland rond te reizen om bezienswaardigheden te bewonderen. Je bevindt je nabij de ruïnes van het Oude Thira. Deze liggen op 400 meter hoogte waardoor een prachtig uitzicht gegarandeerd is. Je vindt er daarnaast enkele van de witte kerkjes met blauwe koepeltjes, die zo typerend zijn voor het straatbeeld van heel Santorini.

Leukste badplaatsen Santorini: Kamari, Appartementen NissiaGeniet van uitzicht over zee tijdens een vakantie in Appartementen Nissia. Lokale tradities en modern comfort gaan hier moeiteloos samen. En het belangrijkste motto van de eigenaren? Jou ultiem laten relaxen onder de mediterrane zon!

Gemoedelijk Perissa

Leukste badplaatsen Santorini: PerissaKamari is niet de enige badplaats aan de westkust van het eiland. Zo’n 5 km ten zuiden van de populaire badplaats, aan de andere kant van Oud-Thira, vind je het iets kleinere Perissa. Ondanks de aanloop van toeristen in met name de maanden april t/m oktober, gaat het er ook hier nog gemoedelijk aan toe.

Langs het ca. 7 km lange strand vind je leuke beachbars, tavernes en cocktailbarretjes. Allemaal net iets hipper dan in Kamari! Er worden watersporten aangeboden en je hebt zelfs de mogelijkheid om te golfen of paardrijden in de directe omgeving. Leuk weetje; Perissa herbergt de grootste kerk van Santorini.

Badplaatsen Santorini: Perissa, Antoperla Luxury Hotel & SpaIn luxe en typisch Cycladische stijl genieten van een vakantie in Perissa? Ga voor een verblijf in het moderne Antoperla Luxury Hotel & Spa. Het is goed vertoeven aan het zwembad en het strand ligt ook nog eens praktisch voor de deur.

Andere badplaatsen aan de westkust van Santorini

Leukste badplaatsen SantoriniPerissa loopt over in kleinere badplaatsen, waaronder Agios Georgios. Hier kom je eenzelfde straatbeeld en sfeer tegen als in Perissa, al kan het er met name in Perivolos net iets levendiger zijn.

De Griekse jetset komt hier graag een feestje vieren. Mede om deze reden vind je hier bovengemiddeld veel luxe hotels, wat overigens goed past bij het decadente imago van Santorini.

Al raden we je voor echte luxe een van de vele hotels aan de rand van de caldera aan. Daarover later meer!

Mocht je in of nabij Agios Georgios verblijven, ga dan zeker een dag chillen bij de strandtent Seaside by Notos. Ze noemen zichzelf the cosmopolitan experience en dat maken ze helemaal waar. Het eten is ook om je vingers bij af te likken!

Meer leuke plaatsen om te verblijven

Leukste badplaatsen Santorini: OiaZoals gezegd; strand vind je vooral aan de oost- en zuidoostkust van het eiland. De westkust wordt gekenmerkt door prachtige kliffen. Geen strand, maar wél onwijs gave hotels met infinity zwembaden en uitzicht over zee. Bekijk dus zeker eens de opties in de volgende plaatsen:

  • Oia is mijn persoonlijke favoriet. Het pittoreske dorpje in het uiterste noorden is een van de meest fotogenieke plekken van het eiland. Je moet wel houden van de pastelkleurige huisjes en de zonsondergangen. Daarbij kun je in de lagergelegen haven, Amoudi Bay, de lekkerste vis van het eiland eten.
  • Ook de hoofdstad Fira is een fijne plek om te verblijven. Hoofdstad is overigens een ‘groot’ woord; de stad kent zelfs 1.200 inwoners. En waar de charme hem in zit? De wirwar van straatjes nodigen uit voor een lange wandeling en je zal keer op keer stilstaan om de witte en blauwe details te fotograferen. Must-sees? De lagergelegen haven (600 treden of kabelbaan) en de katholieke wijk.
  • In Akrotíri vind je de ruïnes van een Minoïsche stad uit 1.500 voor Christus. En mocht je dit willen combineren met strand dan is dit geen enkel probleem. Het meest bekende strand van het eiland, Red Beach, vind je hier namelijk ook. Het strand wordt omgeven door rode rotsen en bestaat uit donker vulkaanzand.
Benieuwd naar onze favoriete hotels op Santorini met o.a. uitzicht over de calera en infinity zwembaden? Check ons artikel met wegdroomhotels op Santorini.

In welk van deze (bad)plaatsen op Santorini zou jij graag willen verblijven?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 thoughts on “Where to stay? De leukste badplaatsen op Santorini

  1. Ik ga as donderdag voor de 15e keer naar Santorini en wel naar Kamari in een prachtig klein hotel aan de boulevard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *