De mooiste boutique hotels op Santorini

Griekenland is koning als het aankomt op boutique hotels. En dat geldt in het bijzonder voor het romantische eiland Santorini. Boutique hotels bieden hier vaak een prachtig uitzicht over zee, zijn in typisch Cycladische stijl gebouwd en beschikken veelal over luxe kamers met – als het even mee zit – een jacuzzi of privézwembad. Kijk je mee naar onze mooiste boutique hotels op Santorini?

Wat is een boutique hotel?

Voor wie nog nooit heeft gehoord van de term boutique hotel hebben we een korte uitleg zoals we deze elders op onze blog al omschreven:

Onder boutique hotels vallen over het algemeen kleinschalige hotels met een max. van 50 kamers. Een groot voordeel hiervan is dat je kunt rekenen op persoonlijk service; je zal zeker niet worden gezien als een nummertje. Wentel je in deze gastvrijheid! Een ander kenmerk van boutique hotels zijn een vaak eigenzinnige en aparte inrichting met een persoonlijke stijl en unieke sfeer. Geen dertien-in-een-dozijn kamers, maar stuk voor stuk met zorg ingerichte kamers.

In het geval van de boutique hotels op Santorini is het echter meer dan dat; het is vaak ongekend luxe, met uitzicht over zee en de mooiste kamers. Met naar wens vaak een privézwembad of jacuzzi op het terras.

Toegegeven; een boutique hotel op Santorini is niet de meest portemonneevriendelijke optie, maar in deze door ons geselecteerde hotels beleef je wel die ene droomvakantie. Om jezelf een keer flink in de watten te leggen.

Aqua Luxury Suites

Boutique hotels Santorini: Aqua Luxury SuitesEigenlijk is Aqua Luxury Suites in slechts drie letters te vatten. WOW! (en toegegeven; dit woord geldt eigenlijk voor alle hotels in dit lijstje)

Dit kleinschalige boutique hotel op Santorini ademt vakantie. Met een uitzicht over de Egeïsche Zee, strakke kamers en een restaurant waar we je met alle liefde meer over vertellen. Je geniet vanuit dit openlucht restaurant van een uitzicht over de vulkaan en de strakblauwe Egeïsche Zee. Op de menukaart domineren lokale specialiteiten gemaakt van verse ingrediënten.

En laten we je vooral ook even meenemen naar de suites; deze zijn net zo goed in drie letters te omschrijven. Zodra je ’s ochtends wakker wordt, kun je de terrasdeuren openslaan en naar wens ontbijten op je eigen terras. Voor extra luxe boek je een suite met dompelbad op het terras.

We zien onszelf daar wel relaxen met een Santorijnse wijn in ons hand. Ook bij zonsondergang aan het eind van de dag trouwens. De zonsondergang van Santorini is legendarisch!

Dome Santorini Resort

Boutique hotels Santorini: Dome Santorini ResortEén van onze nieuwste (en mooiste!) boutique hotels op Santorini is Dome Santorini Resort. Wat dit hotel voor ons zo uniek maakt? Alle kamers – en de rest van het resort – lijken echt uit rotsen gehouwen.

Maar dat is niet het enige… Vanaf het hotel (en jouw kamer of suite) heb je uitzicht over de Egeïsche Zee en de nabijgelegen kleinere Griekse eilanden, veelal onbewoond. Tijdens zonsondergang is dit zonder meer magisch te noemen.

Hoewel boutique hotels door hun kleinschaligheid vaak niet over enorm veel faciliteiten beschikken, heb je bij Dome Santorini Resort wel alles binnen handbereik voor een ontspannen zonvakantie. Een zwembad voor algemeen gebruik bijvoorbeeld mét bar voor verkoelende drankjes. Het hotel beschikt daarnaast over een fijn restaurant.

Het resort bestaat uit nog geen 10 kamers, allemaal verschillend. Je kunt kiezen voor een suite met binnen- of buitenjacuzzi of – als je echt wilt uitpakken – een villa met privézwembad. Welke kamer je ook boekt; ze zijn stuk voor stuk stijlvol.

Cavo Bianco

Boutique hotels Santorini: Cavo BiancoAls je de naam letterlijk vertaalt, heet dit boutique hotel ‘witte grot’. En zo voelt het ook doordat het in typische Cycladische stijl is gebouwd. Over stijl gesproken, het is ook stijlvol en luxe.

Luxe is echter niet waarom wij Cavo Bianco tippen; dat komt door de enorme dosis privacy en gastvrijheid waarmee het personeel je ontvangt. Je wordt hier écht in de watten gelegd en laat de dagelijkse beslommeringen ver achter je wanneer je neerstrijkt aan het zwembad voor gezamenlijk gebruik óf het privézwembad bij jouw kamer.

Extra pluspunten krijgt dit fijne boutique hotel op Santorini voor de wellnessfaciliteiten (vraag naar de mogelijkheden voor massages of relax in de stoomcabine) en het à la carte restaurant. Bij deze laatste geniet je van Griekse specialiteiten. En als er één keuken hoog in ons favorietenlijstje staat…

Cavo Bianco ligt trouwens in Kamari, de meest levendige badplaats van Santorini. Je loopt in ca. 5 minuten naar het zwarte lavastrand. Aan het strand zijn tavernes en barretjes te vinden en ook aan winkels zeker geen gebrek.

Senses Boutique Hotel & Luxury Suites

Boutique hotels Santorini: Senses BoutiqueLuxe, gastvrijheid, rust én een geweldig uitzicht over zee vanaf je balkon. Dit is in het kort wat je kunt verwachten van Senses Boutique Hotel & Luxury Suites. Ook in dit boutique hotel is de dagelijkse sleur even compleet vergeten. Met dank aan o.a. de fijne kamers.

De slechts enkele kamers – of eigenlijk suites – van Senses Boutique Hotel & Luxury Suites zijn voorzien van alle gemakken voor een ontspannen vakantie. En net als de andere hotels ingericht in typisch Cycladische stijl. Er zijn daarnaast kamers met jacuzzi te boeken. Zie jij jezelf al vanaf deze unieke privéplek genieten van de zonsondergang…?

Waar je nog meer op kunt rekenen in dit unieke boutique hotel op Santorini? Er is geen restaurant, maar je kunt er wel ontbijten. Jouw ontbijt wordt in een mand op je kamer bezorgd. Inclusief lokale producten! Het gastvrije personeel helpt je daarnaast graag bij vragen over het hotel of de omgeving.

Andromeda Villas

Boutique hotels Santorini: Andromeda VillageWe willen niet in herhaling vallen, maar het is haast onmogelijk; ook bij Andromeda Villas & Spa Resort draait alles om een typisch Cycladische stijl, dat prachtige uitzicht over zee en luxe. Het draait daarbij in dit hotel ook echt om service; het personeel doet er alles aan om jou een droomvakantie te bezorgen.

Iets waar je ook zonder twijfel op kunt rekenen bij dit boutique hotel is een op-en-top Griekse vakantie. Dat zit hem niet alleen in de stijl van het hotel, maar ook in het eten. Eén van de twee restaurants – gevestigd in een grot – biedt een kaart vol mediterrane gerechten met lokale ingrediënten. Ook worden er bij het hotel regelmatig Griekse wijnavonden met proeverijen georganiseerd.

Luxe to the max? Net als veel van de andere boutique hotels op Santorini biedt ook Andromeda Villas de mogelijkheid om suites met jacuzzi op het terras te boeken.

Nog meer fijne boutique hotels op Santorini

boutique hotels SantoriniDit artikel samenstellen was een flinke klus, want we hebben zoveel geweldige boutique hotels op Santorini. We hebben daarom nog een paar extra pareltjes voor je in petto:

  • La Perla Villas & Suites biedt uitzicht over zee en prachtige villa’s en suites in elegante grotwoningen. En hoewel er een zwembad is, kan je ook kiezen voor een villa of suite met hot tub of privézwembad. Genieten met een hoofdletter G!
  • Aegean Gem is ideaal voor vakantiegangers die rust en levendigheid willen. Rust vind je in dit hotel – in typisch Cycladische stijl gebouwd – met dank aan de kleinschaligheid. Levendigheid biedt het door de ligging in de bekende badplaats Kamari. In de directe omgeving vind je daardoor het strand en diverse restaurants, bars en winkels.
  • Hoeft het voor jou allemaal niet zo fancy en ga je liever voor betaalbaarheid? Dan is Amaryllis Hotel een fijne optie. Nee, je kan hier geen kamer met dompelbad of jacuzzi boeken, maar dat is ook niet per se nodig; het strand ligt direct voor de deur.
  • Op zoek naar een luxe boutique hotel in het hart van Santorini? Wij tippen Astro Palace Hotel & Suites in de hoofdstad Fira. Dit kleinschalige hotel biedt een fijn zwembad, wellnessfaciliteiten, mediterrane gerechten in het restaurant én – als je echt luxe wilt – suites met privézwembad. Ga je mee?
  • Uit rotsen gehouwen, prachtige witte kamers (naar wens met jacuzzi of dompelbad!) een fijn zwembad en een ligging in het charmante Oia. Dit zijn slechts enkele van de vele redenen waarom wij fan zijn van Canaves Oia Boutique Hotel. Bekijk de foto’s en je wilt het liefst meteen op reis…

In welk van deze boutique hotels op Santorini wil jij het liefst verblijven?

Bekijk boutique hotels op andere Griekse bestemmingen

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *