Boutique hotels Kreta

In stijl! De mooiste boutique hotels op Kreta

Kleinschaligheid & een stijlvol interieur. Is dat waar jij naar op zoek bent voor een zonovergoten Griekse vakantie? Check dan snel de mooiste boutique hotels op Kreta die we voor je selecteerden. We beloven je dat deze hotels niet teleur zullen stellen!

De definitie van boutique hotels

Feitelijk is er geen specifieke omschrijving van de term boutique hotels. Een eigenaar kan dit label zelf aan zijn of haar hotel hangen. Kijkend naar de verwachting vanuit de reiziger – en daar houdt een hoteleigenaar natuurlijk rekening mee – zijn er in elk geval twee steekwoorden die van belang zijn; kleinschaligheid en stijl.

Op onze website hebben we deze kleinschaligheid wél gedefinieerd; het gaat om hotels met minder dan 50 kamers. Maar wat is stijlvol…? In veel gevallen is dit luxe, strak en modern, maar het kan ook bohemian zijn of tot in de puntjes traditioneel met mooie bakstenen en meubels die hier bij passen.

Waar je boutique hotels vindt? Overal te wereld, maar Griekenland is wel de winnaar binnen Europa als je het ons vraagt. In een reeks van artikelen zetten we – per bestemming – daarom onze toppers op een rij. In dit artikel vind je de mooiste boutique hotels op Kreta.

Atermono Boutique Resort

Dit boutique hotel op Kreta is recent aan ons aanbod toegevoegd en staat nu al op de wishlist van flink wat van onze medewerkers. Waarom? Bekijk de foto’s van Atermono Boutique Hotel en je begrijpt het direct.

Het hotel heeft – op de eerste verdieping – een daktuin met infinityzwembad, terras met riante ligbedden en een gezellige bar en dito restaurant. En heb je die kamers met privézwembad al gespot? Dat zijn bonuspunten!

Die krijg het hotel ook vanwege nét die kleine beetjes extra. Waaronder de vuurplaats, waar je rond de haard kan genieten van knisperend vuur onder het genot van een cocktail. En wat dacht je van een ligging nabij het strand van Platanes?

Boutique hotels Kreta: Atermono Boutique Resort

Indigo Inn Casa

We zeiden net dat boutique hotels minder dan 50 kamers hebben, maar voor Indigo Inn Casa (met zo’n 120 kamers) gaan we toch even valsspelen. Waarom dit hotel per se op de lijst met mooiste boutique hotels op Kreta moet?

Het hotel is prachtig ingericht; in de kamers zie je veel rotan, hout en beton terugkomen en rond het zwembad staan comfortabele ligbedjes en mooie tipitentjes. Klap een parasol open en ga een middagje sunsnacken. Actievelingen laten zich gaan in de fitnessruimte.

Hou je van lekker eten? Dat komt wel goed bij Indigo Inn Casa. In het buffet- en à la carte restaurant wordt gekookt met de beste seizoensproducten.

Oh, en de ligging! Je verblijft pal in het sfeervolle Chersonissos. Hallo winkels, terrasjes, clubs en beach parties! Daarna lekker uitslapen? Dankzij de adults only -formule (voor gasten van 13 en ouder) heb je alvast geen wenende baby op de kamer naast je.

Boutique hotels Kreta: Indigo Inn Casa

Airis Boutique & Suites

Kleinschaligheid betekent niet dat je per se weinig faciliteiten tot jouw beschikking hebt. Dat bewijst het hotel hierboven, maar ook zeker Airis Boutique & Suites aan de noordkant van het eiland.

Dit boutique hotel op Kreta biedt o.a. twee zwembaden, een poolbar en restaurant waar de lokale keuken centraal staat. Op de menukaart vind je o.a. mediterrane en Kretenzische fusiongerechten, die goed samen gaan met een lokale wijn.

Overdag de omgeving ontdekken? Ook dan is Airis Boutique Hotel een méér dan prima keuze. In de directe omgeving vind je meerdere stranden, waarvan de dichtstbijzijnde op nog geen vijf minuten lopen. En met een huurauto (of tijdens een excursie) reis je af naar het gezellige Chania. De Venetiaanse haven is hier het hoogtepunt.

Boutique hotels Kreta: Airis Boutique & Suites

Creta Blue Boutique Hotel & Suites

Dit hotel is meer dan kleinschalig en stijlvol; bij Creta Blue Boutiqe Hotel & Suites draait alles om Griekse gastvrijheid en herinneringen creëren. Het personeel heeft als hoofddoel jou een op-en-top ontspannen vakantie te bezorgen en je kunt dan ook rekenen op een flinke dosis luxe.

Waar je deze luxe in terugziet? Dit boutique hotel op Kreta beschikt over een gezamenlijk zwembad met prachtig uitzicht; hier lijken de dagelijkse beslommeringen even héél erg ver weg.

Vanuit het restaurant en de bar heb je ook al zo’n geweldig uitzicht over de Egeïsche Zee. Met dit uitzicht smaakt de mediterrane keuken (met lokale ingrediënten) nog lekkerder!

Koutouloufari – waar Creta Blue Boutique Hotel & Suites ligt – is een fijne uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Je doet dit bij voorkeur per huurauto. Daarvoor biedt het hotel dan weer gratis parkeerplaatsen.

Boutique hotels Kreta: Creta Blue Boutique Hotel & Suites

Nostos Beach Boutique Hotel

Ga jij het liefst voor een van de boutique hotels op Kreta die dichtbij het strand liggen? Dan tippen we Nostos Beach Boutique Hotel. Je hoeft vanaf dit kleinschalige hotel slechts een weg over te steken om met je voeten in het zand te staan. Daar huur je een ligbedje voor een ontspannen dag onder de Griekse zon, afgewisseld met een verfrissende duik.

Een verfrissende duik kan ook in het hotel zelf, met dank aan het zwembad. Ook daar staan ligbedjes, maar nog rianter zijn de Balinese bedden. Drankje erbij en het vakantiegevoel is wat ons betreft optimaal aanwezig.

Hoort lekker eten voor jou bij het optimale vakantiegevoel? Nostos Beach Boutique Hotel – waar net als in de rest van het hotel een gemoedelijke sfeer heerst – biedt een restaurant waar Griekse, mediterrane en internationale gerechten worden gereserveerd.

Boutique hotels Kreta: Nostos Beach Boutique Hotel

Meer mooie boutique hotels op Kreta

Het was nog best een flinke klus om onze vijf favoriete boutique hotels op Kreta te selecteren. En dus gooien we er nog een paar in de bonus:

  • Wow! Wij zouden wel willen verblijven in een van de swim-up kamers van Sunset Boutique Hotel & Spa. Dit fijne hotel beschikt daarnaast over een zwembad, restaurant en ontspanningsruimte. Als klap op de vuurpijl sta je in no time op het strand.
  • Bubbelen in je eigen jacuzzi? Dat kan als je de juiste bungalow boekt bij Grecotel Caramel Boutique Resort. Maar ook als je gaat voor een goedkopere kamer is het in luxe genieten bij dit resort met dank aan het stijlvolle zwembad.
  • Als je Aloë Boutique & Suites in twee woorden moet omschrijven, dan zijn dat stijlvol en luxe. Maar dit boutique hotel op Kreta biedt meer! Waaronder een riant zwembad, een restaurant waar een gemoedelijke sfeer heerst en een ligging op steenworp afstand van het strand.
  • Hallo mooie uitzichten! T Hotel Premium Suites ligt midden in de groene heuvels. Je kunt er o.b.v. all inclusive verblijven en geniet van o.a. een wellnesscentrum en meerdere zwembaden. Ga jij voor dat tikkeltje extra luxe met een swim-up kamer?
  • Bij Petousis Hotel & Suites staat je ook al zo’n een onvergetelijke ervaring te wachten. Niet alleen vanwege de zwembaden en de luxe kamers, maar zeker ook vanwege de twee restaurants. Als kers op de taart ligt dit boutique hotel op Kreta direct aan de strand.

Boutique hotels Kreta: Petousis Hotel & Suites

In welk van deze boutique hotels op Kreta wil jij het liefst verblijven?

Bekijk boutique hotels op andere Griekse bestemmingen

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *