Leukste badplaatsen Karpathos

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Karpathos

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; Karpathos is geen oneindig groot eiland en het toerisme is er ook nog niet in alle hevigheid losgebarsten. Ideaal voor een rustige vakantie, maar het betekent in dit geval ook dat je niet een enorme keuze hebt uit plaatsen om in te verblijven. Neemt niet weg dat het ons wél gelukt is om de leukste badplaatsen op Karpathos voor je op een rij te zetten.

Wellicht dus een wat kortere selectie dan je van ons gewend bent, maar als je in één van deze badplaatsen op Karpathos verblijft, beloven we je in elk geval dat je een op-en-top Griekse vakantie beleeft op een fijne plek.

Karpathos-Stad

Leukste badplaatsen Karpathos: hoofdstadHet is geen typische badplaats, maar omdat de hoofdstad van het eiland ook een stadsstrand biedt, vinden wij dat het prima door kan gaan als badplaats. Immers; Karpathos-Stad heeft naast het strand alles in huis wat je nodig hebt voor een zonvakantie.

Overdag chill je aan het zwembad van je hotel óf op het strand, dat je aan de rand van de badplaats vindt. Op het strand worden ligbedjes en parasols verhuurd en er is een lange rij met superfijne restaurants te vinden. Daar kun je je dag afsluiten, maar je kunt er ook voor kiezen om naar het centrum te gaan.

Het centrum bevindt zich rondom de grote havenkom van Karpathos-Stad, waar de lokale vissersbootjes het beeld domineren. Vanaf de terrasjes op het lagergelegen deel kijk je hier over uit én kun je rekenen op een prachtige zonsondergang. Iets hoger vind je de vele winkeltjes en nog meer restaurants en bars.

Ook fijn: door de centrale ligging is Karpathos-Stad een ideale keuze als je op ontdekkingstocht wil over het eiland.

Parasol Luxury Suites, KarpathosParasol Luxury Suites is een kleinschalig hotel op slechts 5-10 minuten lopen van het centrum. Het biedt moderne appartementen en een fijn zwembad en elke ochtend staat er een fijn ontbijtbuffet klaar.

Amoopi

Leukste badplaatsen Karpathos: AmoopiGa jij voor een rustige vakantie gevuld met zonnige dagen aan het strand? Dan tippen we Amoopi, ook wel Amoopi Bay genoemd. De badplaats in het zuidoosten bestaat uit meerdere kleine baaitjes met dito (kiezel)stranden. Pak een trap vanaf de boulevard naar jouw strand naar keuze en relaxen maar!

Of de badplaats meer biedt dan dat? Ja! Hoewel je er niet kunt rekenen op de levendigheid zoals je deze vindt in Karpathos-Stad zijn er wél fijne restaurants (sommige aan het strand!) en bars te vinden. Uniek is bijvoorbeeld Skala. Bij deze bar kan je een Blue Curaçao milkshake bestellen. En ja, dat is écht lekker!

Tussen het grote strand (Big Amoopi) en de verzameling van kleine stranden (Little Bay) aan de andere kant vind je een typisch Grieks kerkje. Wit met een blauwe koepel. Waag je zeker even aan een wandeling hier naartoe, want vanaf het kerkje heb je een prachtig uitzicht over de badplaats.

Amoopi Bay Hotel, KarpathosBasic en betaalbaar, maar wel dat ultieme vakantiegevoel; dat krijg je direct bij Amoopi Bay Hotel. Dit hotel biedt een riant zwembad, een goed ontbijt én genoeg plezier voor jong & oud. En het strand? Dat bereik je binnen enkele minuten lopen.

Kyra Panagia

Leukste badplaatsen Karpathos: Kyra PanagiaKarpathos herbergt een aantal prachtige stranden. In onze persoonlijke top 3 staat Kyra Panagia – samen met Apella Beach – bovenaan. Én het is ook een van de meest gefotografeerde plekken van Karpathos door het beroemde kerkje met de rode koepel.

Maar de badplaats is meer dan dit pareltje, ondanks dat het betrekkelijk klein is. Het strand is the place to be. Huur een ligbedje met parasol voor een dagje ultiem relaxen, terwijl de ober van een van de strandtenten het drankje aan je bedje brengt. Wil je ook de zee in? Dan zijn waterschoentjes vanwege de kiezels aan te raden.

Aan de rand van het strand vind je enkele strandrestaurants, waar ’s avonds regelmatig feestjes worden gegeven. Iets verder van het strand zijn enkele tavernes. Geniet hier van lokale specialiteiten, vaak ook nog eens goedkoper dan direct aan het strand.

Kyra Panagia Hotel, KarpathosVanuit Kyra Panagia Hotel loop je zo richting het strand voor een verkoelende duik. Afkoelen kan ook bij het hotel zelf met dank aan het zwembad en drankjes van de poolbar. Een avondje niet uit eten? Je hebt een keuken tot je beschikking!

Nog meer leuke badplaatsen op Karpathos

Leukste badplaatsen Karpathos: DiafaniOf er nog meer leuke badplaatsen op Karpathos zijn? Jazeker. Veelal kleiner en minder bekend, maar daardoor niet minder geliefd bij ons:

  • Arkassa is dé zonbestemming aan de westkust van het eiland. Je vindt er meerdere stranden, veel lokale tavernes én cultuur dankzij de oude stad op de rotsheuvel Palaiokastro. Neem een kijkje bij de oude Akropolis en de overblijfselen van de Byzantijnse tempel.
  • Lefkos is een kleine badplaats in het noordwesten van Karpathos. Het bestaat feitelijk uit één hoofdstraat met aangrenzend een fijn strand. De terrasjes zijn stuk voor stuk typisch Grieks en rust is er het hoofdingrediënt.
  • Nabij Olympos, dé hotspot van Karpathos, vind je het gemoedelijke havenplaatsje Diafani. Het staat bekend om het heldere water en is daardoor geliefd bij snorkelaars. Ook rustzoekers zijn er aan het goede adres; door de ligging in het noorden komen hier minder toeristen dan elders op het eiland.

Welk van deze leukste badplaatsen op Karpathos heeft jouw voorkeur?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *