Leukste badplaatsen Lefkas

Where to stay? De leukste badplaatsen op Lefkas

Ben je op zoek naar een Grieks eiland waar het toerisme nog niet zo’n vogelvlucht heeft genomen als op Kos, Kreta en Rhodos? Kies voor Lefkas! Dit Ionische eiland staat garant voor een afwisselde zonvakantie. Zeker als je één van de door ons geselecteerde badplaatsen kiest!

Lefkas in een notendop

Corfu, Kefalonia, Zakynthos en Lefkas behoren allemaal tot de Ionische Eilanden. Toch heeft Lefkas één unieke eigenschap die ontbreekt bij de andere eilanden; het is door een brug verbonden met het vasteland van Griekenland. Het eiland beschikt daarnaast over schitterende stranden, gezellige voormalige vissersdorpjes en authentieke bergdorpjes. En zelfs hoogzomer kun je hier rekenen op groene landschappen.

Als dit jou als muziek in de oren klinkt, is de volgende stap kiezen waar je wilt verblijven. En daar helpen we jou graag mee op weg. We hebben de leukste badplaatsen op Lefkas voor je op een rij gezet.

Nidri

Leukste badplaatsen Lefkas, NidriVeruit de populairste badplaats op Lefkas is Nidri, dat zich aan de oostkust bevindt. Het voormalige vissersdorpje ligt tussen twee langgerekte stranden en omdat het water er kalm is, komen families met kinderen er maar al te graag.

Dit geldt overigens ook voor actievelingen. Verderop zee hebben zij de mogelijkheid om o.a. te windsurfen of te kitesurfen. En de omgeving van Nidri leent zich prima voor wandel- en fietstochten. Of stap op een bootje en ontdek de eilandjes die voor de kust liggen.

Liever wat rustiger aan? Sluit jouw stranddagje af in de haven van de badplaats. Bij een van de tavernes geniet je van lokale gerechten. Met uiteraard een ouzo als afsluiter. Nadien slenter je over de autovrije boulevard om leuke souvenirs voor het thuisfront te kopen.

Badplaatsen Lefkas: Nidri, Hotel Avra BeachZoek je een betaalbaar hotel? Hotel Avra Beach is een gemoedelijk familiehotel. Persoonlijke service voert de hoofdtoon. Geniet van een ontbijtje en spendeer de rest van je dag aan het strand van Nidri. Deze ligt op nog geen 100 meter van het hotel!

Agios Ioannis

Leukste badplaatsen Lefkas; Agios IoannisWil je genieten van een flinke dosis cultuurgehalte in Lefkas-Stad, maar wél rustig verblijven? Even ten westen van de hoofdstad vind je Agios Ioannis. De ideale zonvakantie beleef je hier met dank aan het strand.

Met dank aan het Blauwe Vlag-keurmerk ben je hier verzekerd van schone en veilige stranddagen. Met name fijn voor families! Actieve vakantiegangers komen er ook aan hun trekken; aan het einde van de dag kan het hier zomers goed waaien. De ideale omstandigheden voor een middagje wind- of kitesurfen.

En als afwisseling op een flink strand- en zongehalte kun je een bezoek brengen aan Lefkas-Stad. Het gezellige centrum wordt gekenmerkt door een wirwar van kleine straatjes en steegjes. Stuk voor stuk herbergen deze kleurrijke huisjes en schattige toeristenwinkeltjes. Dineren kan aan de boulevard of de moderne jachthaven.

Badplaatsen Lefkas, Agios Ioannis: Lefkas Blue ResidenceLefkas Blue Residence is door haar kleinschalige aard een oase van rust. Ontspan op het zonneterras, neem een duik in het zwembad of huur een fiets om naar Lefkas-Stad of het strand te gaan.

Ligia

Leukste badplaatsen Lefkas: LigiaEen andere badplaats die je prima met Lefkas-Stad kan combineren, is Ligia (ook wel bekend als Lygia). Het ligt slechts 6 km ten zuiden van de hoofdstad en heeft een unieke ligging; aan de oostkust pal tegenover het Griekse vasteland. De afstand is nog geen kilometer!

Wat je kunt verwachten tijdens een vakantie in deze badplaats op Lefkas? Eigenlijk wat je verwacht van een typisch Grieks plaatsje; een langgerekt (kiezel)strand en een vissershaven. De haven is ook direct het hart van Ligia. Je vindt er visrestaurants, cafés en winkeltjes.

Waar de inwoners nu leven van het toerisme, was dat vroeger wel anders; zoutwinning was toen de grootste bron van inkomen. Anno 2018 kun je nog steeds diverse zoutpannen bewonderen. Liever de natuur in? De omgeving van Ligia wordt getypeerd door lage heuvels met wandelpaden langs olijf- en dennenbomen.

Leukste badplaatsen Lefkas: Ligia, Villa KazazisOp-en-top Grieks! Bij Villa Kazazis is het goed vertoeven in de schaduw van een van de vele olijfbomen in de tuin. Verkoeling vind je er ook in de vorm van een zwembad. En met dank aan de vriendelijke eigenaren heerst er een gemoedelijke sfeer.

Nikiána

Leukste badplaatsen Lefkas: NikiánaOok vanaf Nikiána kun je het indrukwekkende Griekse vasteland met imposante bergen spotten. Het lintdorp aan de oostkust ligt daarnaast onderaan de groene hellingen van de berg Skaros.

Aan de hoofdweg vind je een ruim aanbod aan tavernes, cafés en restaurants en verspreid in en om het dorp vind je smalle zand- en kiezelstranden. Ook kun je er rekenen op een klein haventje met vissersbootje en zeiljachten.

Leuk weetje: de inwoners van deze badplaats zijn oorspronkelijk afkomstig van een verlaten dorpje op ca. 5 km afstand, in het binnenland. Hier vind je – naast wijn- en olijfgaarden – nog enkele molens en kerken uit deze tijd. Ontdek dus zeker de omgeving!

Leukste badplaatsen Lefkas, Nikiána, Ionian BlueIonian Blue heeft alles in huis voor een onbezorgde zonvakantie op Lefkas. Je kunt er rekenen op o.a. een zwembad, twee restaurants, diverse wellnessfaciliteiten en verzorgde kamers.

Naar welk van deze badplaatsen op Lefkas gaat jouw voorkeur uit?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 thoughts on “Where to stay? De leukste badplaatsen op Lefkas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *