• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

De meest bruisende stad van Portugal

Combineer zon & cultuur in een handomdraai

Ontdek de mooie kustlijn van de Algarve

Bezoek het charmante oude stadscentrum

Bekijk
Bekijk

Welkom in bruisend Albufeira

Wat ooit een rustiek vissersdorpje was, is nu de grootste en bekendste vakantiebestemming van Portugal. Op zoek naar een afwisselende vakantie? Albufeira heeft alles in huis! Zowel families als jongeren en koppels weten hierdoor hun weg naar Zuid-Portugal te vinden.

> Corona maatregelen op vakantie in Portugal

Als je door het levendige centrum van Albufeira loopt, is het nauwelijks voor te stellen dat de stad ooit een bijna verlaten vissersdorpje was. In 1755 werd de badplaats zwaar getroffen door een aardbeving en de wederopbouw verliep maar langzaam. In de 19e eeuw begon de economie weer aan te trekken dankzij de export van vis, maar het zou nog een eeuw duren voor de vissersplaats – o.a. door haar mooie stranden – werd gezien als een vakantiebestemming met potentie.

De stad maakte een gigantische omslag; jaarlijks vinden nu veel Nederlandse vakantiegangers de weg naar Albufeira. Met dank aan het fijne klimaat, de mooie stranden, het bruisende nachtleven, de aanwezigheid van cultuur én de mogelijkheden die je hebt om vanuit hier de mooie streek Algarve te ontdekken.

Oud Albufeira vs nieuw Albufeira

Albufeira kun je simpelweg in twee delen verdelen; het oude stadsdeel en het nieuwe stadsdeel. In het oude stadsdeel wordt het straatbeeld gekenmerkt door smalle straatjes met klinkertjes, oude gebouwen, gezellige terrasjes en tal van kleine winkeltjes. Rua de 5 Outubro is de grootste en meest gezellige winkelstraat van de stad. Via een tunnel door de rotsen kom je uit bij het strand. Ook vind je in het oude Albufeira de jachthaven, vanwaar je boottochten in de omgeving kunt maken.

Maar mis ook de andere kant van Albufeira niet tijdens jouw vakantie! Het nieuwe stadsdeel is daar waar de jongeren zich veelal bevinden. Hier vind je namelijk de bekende Strip. Aan deze lange straat vind je een verzameling van bars en clubs waar de feesten tot in de vroege uurtjes doorgaan.

De mooiste stranden van Albufeira

Strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie in Albufeira; je vindt in en rondom de badplaats meer dan 20 stranden. De meest bekende is de eerdergenoemde Praia do Tunel, in het oude centrum. Maar kijk gerust verder dan dat.

In het nieuwe centrum, aan het begin van de Strip, vind je Praia Da Oura. Dit meest levendige strand bestaat feitelijk uit drie strandjes. Met dank aan de ligbedjes en parasols die je kunt huren, beleef je hier een ontspannen dag onder de Portugese zon.

Ook Praia des Pescadores (Fischermans Beach) en Praia Do Peneco zijn aanraders, ondanks dat ze een stukje kleiner zijn. Neem ook een kijkje bij Praia da Falesia, dat omsloten wordt door rode rotsen. In de omgeving vind je daarnaast talloze kleine en afgelegen baaitjes.

En verder…

Wissel je dagjes slenteren in de oude binnenstad en het zonnen aan het zwembad of strand af met een dagje cultuur snuiven. Zo kun je een 18e eeuwse kerk bezichtigen of een bezoek brengen aan Musea Municipal de Arquelogia om meer te weten te komen over de plaatselijke geschiedenis.

Ook de vele vissersdorpjes en stadjes in de omgeving zijn leuk om te bezoeken. Ga een vers visje eten in Carvoeiro of bewonder de kleurrijke gebouwen in Lagos. Je maakt dan direct kennis met de mooiste kustlijn die de Algarve rijk is. Een huurauto is de beste manier om de streek te verkennen, je reist van dorpje naar dorpje in je eigen tempo. Handig: je kunt je huurauto direct bij boeking via ons regelen.

Weer & klimaat

 • JAN
  15 max 5 uur
  13 dgn
  18
 • FEB
  16 max 6 uur
  12 dgn
  16
 • MRT
  18 max 7 uur
  11 dgn
  18
 • APR
  19 max 8 uur
  9 dgn
  18
 • MEI
  24 max 10 uur
  8 dgn
  19
 • JUN
  27 max 11 uur
  4 dgn
  21
 • JUL
  30 max 12 uur
  1 dgn
  22
 • AUG
  31 max 11 uur
  1 dgn
  23
 • SEP
  27 max 9 uur
  4 dgn
  22
 • OKT
  23 max 7 uur
  9 dgn
  21
 • NOV
  19 max 6 uur
  11 dgn
  19
 • DEC
  16 max 5 uur
  12 dgn
  19
Bron: KNMI Climate