Oude centrum Albufeira

Een kijkje in het oude centrum van Albufeira

Staat Albufeira bij jou bekend als jongerenbestemming? Hoewel er inderdaad veel mogelijkheden zijn om te stappen, gebeurt dit met name in het nieuwe deel van de Portugese badplaats. In het oude centrum van Albufeira kun je kennismaken met het authentieke deel!

Albufeira ligt in de Portugese streek Algarve. Het voormalig vissersplaatje bestaat uit twee gedeeltes: het oude en nieuwe centrum. Het nieuwe deel, ook wel de Strip genoemd, herbergt tal van discotheken waar je hele nachten kunt dansen. Oud Albufeira is een totale tegenhanger daarvan. Hier kun je namelijk een flinke dosis cultuur snuiven. Tijd om je mee te nemen!

Een waanzinnig uitzicht

De prachtige witte huisjes in het oude centrum geven je direct een op-en-top vakantiegevoel. Omdat het tegen een klif is gebouwd, moet je tijdens jouw wandeling regelmatig een flink stuk omhoog of omlaag lopen. Je doet er dus goed aan om sneakers aan te doen. Hoewel je op sommige plekken ook via een roltrap naar beneden kunt afdalen. Handig!

Eén zo’n plek is het uitkijkpunt Pau da Bandeira. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de witte huisjes die het langgerekte strand omringen. Je maakt hier gegarandeerd een jaloersmakende vakantiefoto!

Oude centrum Albufeira

Gezellige straatjes

Stap op de roltrap vanaf Pau da Bandeira  naar beneden om het oude centrum van Albufeira te bereiken. Je komt op een plein terecht, waar in de zomermaanden regelmatig marktkraampjes staan. Aan dit plein, dat ook wel het vissersplein wordt genoemd, komen de klanten van diverse straatartiesten je van alle kanten tegemoet. Een en al gezelligheid!

Verblijven in het oude centrum Albufeira: Edificio Albufeira AppartementenAan het plein ligt het eenvoudige, maar verzorgde Edificio Albufeira Appartementen. Kom tot rust in jouw studio of appartement, relax in de lobby en maak gratis gebruik van WiFi. De ligging maakt het plaatje helemaal compleet!

Loop vervolgens de naastgelegen straat Largo 25 de Abril in om je slag te slaan in een leuk souvenirwinkeltje. Struin door de kronkelende aangrenzende straatjes (die ook nog eens autovrij zijn, fijn!) en neem plaats in een van de vele restaurantjes. Verse vis domineert de menu’s! Zoek een restaurantje dat wat hoger gelegen is, je kunt dan namelijk genieten van een mooi uitzicht over zee!

Wil je nog wat bijzondere gebouwen bewonderen? In het oude deel staan o.a. een kerk en kapel. En in het oude stadhuis is tegenwoordig een archeologisch museum gehuisvest. Bijzonder om te zien!

Oude centrum Albufeira

Hele dagen luieren aan het strand

Een ander groot voordeel van het oude centrum van Albufeira, is dat het direct grenst aan het langgerekte gouden strand. Je kunt cultuur snuiven en luieren dus goed met elkaar afwisselen!

Het strand heeft een Blauwe Vlag keurmerk, dat inhoudt dat het er schoon en veilig is. Dit maakt het meteen een fijne plek voor gezinnen! Naast relaxen onder de Portugese zon, kun je er ook diverse watersporten beoefenen.

Oude centrum Albufeira: Hotel Sol E MarDirect aan het strand ligt Hotel Sol E Mar. Naast dat je zo het strand op loopt, vind je in het hotel ook een binnenzwembad. Lekkere maaltijden en drankjes bestel je in het restaurant en aan de bar.

Zie jij een vakantie in het oude centrum van Albufeira wel zitten? Bekijk dan ons volledige aanbod & boek!

Fotografie: Marina J | Shutterstock, Vvoe | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *