Theme background
Dompel je onder in de Griekse geschiedenis
Bewonder de ruïnes van Mystras, Olympia en Náfplio
Authentieke dorpjes en stadjes
Simos Beach; luieren op de Griekse Caraïben

Welkom op de Peloponnesos

Een vakantie op de Peloponnesos is een vakantie zonder compromissen. Dit Griekse schiereiland staat namelijk bekend om haar veelzijdigheid. Wat je kan verwachten? Interessante geschiedenis en cultuur, authentieke plaatsjes én een prachtige natuur. Maar gelukkig ook een enorme kustlijn om ultiem te ontspannen.

Het schiereiland Peloponnesos ligt in het zuidwesten van Griekenland. Via de smalle landengte van Korinthe is het verbonden met het vasteland (op ca. 80 km van Athene). Tijdens een vakantie op de Peloponnesos zorgt het landschap voor veel oh’s en ah’s. Bergen, bossen, rotsen, rivieren en meren wisselen elkaar af.

Duik in de Griekse geschiedenis

Houd je van geschiedenis en cultuur? Dan is een vakantie naar de Peloponnesos helemaal aan jou besteed. Over het hele schiereiland vind je opgravingen, ruïnes en steden met historische bezienswaardigheden. Sommigen dateren uit duizenden jaren voor Christus.

Een must-see is Mystras, een oude Byzantijnse stad in het Taigetosgebergte. Het is een spookstad, maar wel een hele mooie. Bewonder ruïnes van paleizen, kloosters en kerken en maak de klim naar het fort. Het uitzicht over de Lakonia-vlakte en Sparta is een van de mooiere die je tegenkomt tijdens een vakantie in de Peloponnesos.

Olympia is de bakermat van de Olympische Spelen. Nog steeds wordt de fakkel ontstoken naast de tempel van Zeus bij de start van het sportevenement. Bezoek in de vakantie op de Peloponnesos zeker de omliggende opgravingen en het Archeologisch Museum. Ren je zelf ook nog een rondje bij de triomfpoort?

Het prachtige Náfplio ademt een typisch Griekse sfeer. Het was de eerste Griekse hoofdstad na het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1834. Struin langs de neoklassieke gebouwen en bewonder de drie imposante forten. Tijdens een vakantie op de Peloponnesos kun je in het gezellige centrum van Náfplio ook goed shoppen en eten.

Een strandvakantie op de Peloponnesos

Aan stranden geen gebrek; de Peloponnesos wordt omringd door zee. Van afgelegen baaitjes tot levendige badplaatsen, de keuze is aan jou tijdens de vakantie op Peloponnesos. Aan de langgerekte kust wappert op veel plekken de Blauwe Vlag. Dat betekent luieren op schone en veilige stranden.

Op Messina – het westelijke deel van de Peloponnesos – zijn o.a. Divari Golden Beach, Kyprarissia en Finikounda favoriet. Ken je de Griekse letter omega (Ω)? Het strand Voidokiliá heeft die vorm, erg bijzonder om te zien tijdens een vakantie op de Peloponnesos. Extra bijzonder; een deel van Messina is de broedplaats van de Caretta Caretta schildpadden.

Sla op Mani – het middelste deel van Peloponnesos – de handdoek uit op bijv. Kalogria Beach. Ga voor tropische sferen naar het oostelijke deel Laconia. Met het heldere water en witte strand van Simos Beach is de bijnaam ‘Griekse Caraïben’ meer dan terecht! Zin om te snorkelen in de vakantie op de Peloponnesos? Op naar de stranden van Ritsa of Stoupa.

De natuur in tijdens een vakantie op de Peloponnesos

Natuurliefhebbers tippen we de watervallen van Polilimnio en de grotten bij Pyrgos Dirou. Ook leuk voor de vakantie op de Peloponnesos; een ritje met het tandwieltreintje van Diakofto naar het bergdorp Kalavrita. Een groen landschap combineren met een lekker drankje? Bezoek de wijnstreek Nemea voor een proeverij bij de wijnhuizen.

Weer & klimaat

 • JAN
  13max
  4 uur
  10 dgn
  18
 • FEB
  13max
  5 uur
  10 dgn
  16
 • MRT
  16max
  6 uur
  8 dgn
  17
 • APR
  20max
  8 uur
  7 dgn
  18
 • MEI
  26max
  10 uur
  4 dgn
  19
 • JUN
  31max
  11 uur
  1 dgn
  22
 • JUL
  35max
  12 uur
  -
  1 dgn
  25
 • AUG
  36max
  11 uur
  1 dgn
  26
 • SEP
  29max
  9 uur
  2 dgn
  27
 • OKT
  23max
  7 uur
  6 dgn
  22
 • NOV
  18max
  5 uur
  9 dgn
  21
 • DEC
  14max
  4 uur
  12 dgn
  18
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Perfect

Duidelijke informatie, zeer goede ervaring de laatste jaren en makelijke...

Lees verder