Redenen zonvakantie Zakynthos

Waarom een zonvakantie op Zakynthos helemaal niet zo’n slecht idee is

Helderblauwe wateren, prachtige stranden, gigantische rotspartijen, luxe hotels, een breed scala aan bezienswaardigheden én een korte vliegtijd… We kunnen genoeg redenen bedenken om nú die zonvakantie naar Zakynthos te boeken. Check de acht belangrijkste.

Zakynthos maakt – net als o.a. Corfu, Lefkas en Kefalonia – deel uit van de Ionische eilanden. Hoewel Corfu en Lefkas nog een stukje groter zijn, is Zakynthos (met een oppervlakte van 410 km²) ook zeker geen kleintje. Met dank aan dit oppervlakte ben je verzekerd van een veelzijdige zonvakantie zonder dat je je ook maar een moment hoeft te vervelen.

1. Een aangenaam klimaat

Zeg je Griekenland, dan zeg je zon. En dat geldt ook zeker voor Zakynthos. Het mediterrane klimaat dat heerst op het Ionische eiland zorgt voor warme en droge zomermaanden. De veelal oostelijke wind zorgt voor de nodige verkoeling op hete dagen. Hartje zomer kun je daarnaast reken op 12 tot 13 zonuren per dag. Dat deel van je zonvakantie zit vast goed!

2. Het scheepswrak in Navagio Bay

Redenen zonvakantie Zakynthos, Navagio BayHet is een van de meest gefotografeerde plekken van Griekenland: het scheepswrak van Zakynthos. In 1980 liep dit schip vast op Navagio Bay. Het groeide uit tot dé bezienswaardigheid van het eiland, ondanks dat deze unieke plek niet per auto te bezoeken is. Je dient echt een bootexcursie te boeken.

De staat van het schip is na ruim 35 jaar niet meer al te best. Zo is het o.a. compleet verroest. En zoals het de Grieken betaamt is er geen haast met opknappen. De grote vraag blijft dus hoelang je dit schip hier nog kunt bewonderen. Des te meer reden om die zonvakantie naar Zakynthos niet langer uit te stellen.

3. De mooiste stranden

Zakynthos kent tal van verborgen plaatsen met ongerepte natuur en baaitjes waar je nog in alle rust kunt genieten van een dagje Griekse zon. Stranden die hoog op ons favorieten lijstje staan, zijn o.a. Porto Limnionas Beach, Banana Beach en Xigia Beach.

Alles weten over de mooie stranden van Zakynthos? We schreven eerder een artikel over onze favoriete stranden. Inclusief plaatjes om bij weg te dromen!

4. Een ruim aanbod aan luxe hotels

Redenen zonvakantie Zakynthos, luxe hotelsWil jij in alle luxe genieten van een Griekse zonvakantie? Op Zakynthos vind je een breed aanbod aan viersterren hotels en zelfs een selectie van vijfsterren hotels. Ontspan aan riante zwembaden of tijdens een massage, geniet van de voordelen van een all inclusive vakantie en heb geen omkijken naar jouw kroost dankzij de vele kinderfaciliteiten.

Een kijkje nemen in ons ruime aanbod? Dit zijn onze meest favoriete luxe hotels:

  • Het all inclusive Aqua Bay Hotel beschikt over diverse zwembaden én een waterpark voor de nodige verkoeling op tropische dagen. Waterpret voor het hele gezin gegarandeerd tijdens een zonvakantie op Zakynthos!
  • Belvedere Luxury Suites ligt op een rustige locatie, omgeven door groene cipressen. In de buurt vind je het strand en gezellige Griekse tavernes. Op het complex zelf geniet je van sfeervolle kamers, een buitenbad en een whirlpool.
  • Op zoek naar een luxe familiehotel? Caretta Beach Holiday Village beschikt over diverse zwembaden, een waterpark en een spelletjeshal. Het is mogelijk om o.b.v. all inclusive te verblijven.
  • Het kleinschalige Aeolos Boutique Hotel & Suites is een oase van rust. Ontspan aan het zwembad omringd door palmbomen en geniet onder het genot van een lokale wijn van relaxte live muziek.

5. Cultuur in Zakynthos-Stad

Zakynthos mag dan bekend staan om haar mooie stranden, het eiland biedt meer dan dat. Wat dacht je van een flinke dosis cultuur in Zakynthos-Stad? De hoofdstad werd in 1953 bijna in zijn geheel verwoest door een aardbeving, maar wist weer helemaal op te krabbelen.

De beste manier om een eerste indruk te krijgen van de stad is via de promenade; in ca. 15 minuten loop je van het noorden naar het zuiden van de stad. Langs de waterkant vind je o.a. de mooie Agios Dionysos kerk, welke is opgedragen aan de heilige Dionysos. Andere hoogtepunten van de stad zijn het San Marco plein (met het Museum van Solomos en Kalvos), het Solomosplein (met een museum vol Post-Byzantijnse kunst) en de winkelstraat Alexander Roma. Op het hoogste punt van de stad vind je een van oudste gebouwen, de Sint Nicolaas kerk. Vanaf de kerk heb je een geweldig uitzicht over de stad.

6. Het bruisende uitgaansleven van Laganas

Het zuidelijk gelegen Laganas is dé plek voor vakantiegangers die op zoek zijn naar levendigheid. De badplaats herbergt een breed aanbod aan restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. Deze plek valt dan ook vooral in de smaak bij jongeren. Alles te weten komen over Laganas? Lees onze blog!

7. Maak kennis met de Caretta Caretta schildpad

Redenen zonvakantie ZakynthosNatuurliefhebbers opgelet! Zakynthos is een van de drie plekken rond de Middellandse Zee waar je de Caretta Caretta schildpadden – een van de grootste soorten zeeschildpadden – kunt spotten.

Diverse stranden op Zakynthos (waaronder die van Kalamaki, Gerakas, Dafni, Laganas en Sekania) zijn beschermd natuurgebied. In de zomer, wanneer ze hun eieren leggen, is een deel van de stranden afgesloten. Erg? Nee, daartegenover staat namelijk dat je zomaar een babyschildpadje zou kunnen spotten.

Je hebt de mogelijkheid om excursies te boeken en op open water op zoek te gaan naar de zeeschildpadden, die meer dan een meter lang kunnen worden. Een van de populairste plekken hiervoor is het eiland Marathonissi. Dit eiland wordt ook wel het schildpaddeneiland genoemd.

Alle ins & outs weten over zeeschildpadden spotten op Zakynthos? Lees ons uitgebreide artikel.

8. Een korte reistijd

En het fijnste van dit alles; al het moois hierboven is binnen drie uur te bereiken als je een vlucht vanaf Amsterdam boekt. Wel zo fijn als je bijvoorbeeld niet langer dan een week op zonvakantie kunt.

Overtuigd van de mogelijkheden van een zonvakantie Zakynthos? Bekijk ons uitgebreide aanbod of onze scherpe last minutes en stap binnenkort in het vliegtuig. Op naar de warmte!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

3 thoughts on “Waarom een zonvakantie op Zakynthos helemaal niet zo’n slecht idee is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *