Walvissen en dolfijnen spotten Madeira

Het water op! Walvissen & dolfijnen spotten rond Madeira

Om dolfijnen en walvissen in het wild te zien zwemmen, hoef je niet af te reizen naar verre oorden. Rond het Portugese eiland Madeira zijn de dieren namelijk ook te bewonderen! Ga mee op een boottocht, pak je camera in en wie weet sta jij oog in oog met één van deze bijzondere beesten.

Waarom je goed walvissen & dolfijnen kunt spotten rond Madeira?

Walvissen en dolfijnen spotten Madeira, walvisMadeira ligt in de Atlantische Oceaan. Rond het Portugese eiland zwemmen allerlei dieren, zoals walvissen, dolfijnen, orka’s, blauwe vinvissen en zeeschildpadden. In totaal zwemmen er maar liefst 28 verschillende soorten walvissen in het water rond het eiland. Je kunt dus een heleboel verschillende beestjes zien zwemmen!

Sinds 1986 is het jagen op walvissen in een straal van 320 kilometer rond het eiland verboden. De dieren zijn mede daardoor massaal in het water rond Madeira te vinden; ze kunnen er tenslotte veilig zwemmen.

Welke beesten jij kunt spotten tijdens jouw vakantie hangt af van het seizoen. Sommige dieren houden van warm water en andere zijn juist fan van koud water. De beste periode om walvissen en dolfijnen te spotten, is van april tot oktober; dan zijn er de meeste soorten aanwezig.

Een bijzondere boottocht

Op Madeira worden tal van verschillende excursies aangeboden om deze waterdieren te spotten. Voor een grote keus uit excursies kun je het beste naar Funchal gaan. Vanuit de haven vertrekken tal van boten. Je kunt bijvoorbeeld op een catamaran, zeilboot of piratenschip stappen. De meeste boten maken twee keer per dag een tocht van zo’n twee tot drie uur.

Walvissen en dolfijnen spotten Madeira, Pestana Carlton MadeiraWil je nabij de haven van Funchal verblijven? Boek dan een vakantie naar Pestana Carlton Madeira. Na jouw dag op het water kom je bij in het wellnesscentrum. En vanuit het zwembad geniet je van een prachtig uitzicht over zee. Heerlijk!

Zelf ben ik in september op Madeira geweest en heb ik een boottocht gemaakt op een luxe boot met loungekussens. Hierdoor kon ik optimaal van het zonnetje genieten. Heerlijk! Twee walvissen lieten zich aan het begin van de tour al zien: een moeder en haar kleintje. Heel bijzonder!

Hoewel de dolfijnen zich niet hebben laten zien, was de boottocht direct al geslaagd. We voeren langs de grillige kustlijn van Madeira, vlak langs de immens hoge kliffen en langs schattige plaatsjes. De gids vertelde enthousiast over alles wat we zagen en had alle informatie bij de hand over de verschillende soorten dieren die je er kon spotten. Het was dus ontspannen én informatief!

Praktisch!

Walvissen en dolfijnen spotten Madeira, dolfijnHet mag duidelijk zijn: een boottocht over de Atlantische Oceaan is zeker de moeite waard! Wij geven je nog wat praktische tips mee, zodat je goed voorbereid aan boord stapt.

  • Heb je snel last van zeeziekte? Neem dan een tabletje tegen reisziekte in. Door een half uurtje voor vertrek een pilletje te nemen, zal jij geen of minder last hebben van de soms ruige wateren.
  • Het is een beetje een open deur, maar op het water kan het een stuk kouder zijn dan op het vasteland van Madeira. Ondanks dat kan de zon wel fel schijnen! Neem dus sowieso een vestje en zonnebrandcrème mee.
  • Bij sommige tours is het mogelijk om een frisse duik in het water te nemen. Stop je bikini of zwembroek in je tas, voor het geval dat dit onderdeel uitmaakt van jouw trip.
  • Kijk goed uit als je over de boot heen loopt; houd je te allen tijde vast aan de railing. Je weet maar nooit wat voor golven eraan komen!

Kun jij niet wachten om walvissen en dolfijnen te spotten rond Madeira? Bekijk ons volledige aanbod en boek jouw reis naar dit dierenparadijs!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *