Laganas, Zakynthos

Levendig Laganas; dé badplaats van Zakynthos

De populairste badplaats op Zakynthos? Zonder twijfel Laganas. Dit dankt het aan het uitgestrekte zandstrand en een gezellig centrum met tavernes, winkeltjes, terrasjes en barretjes. Tijd om Laganas onder de loep te nemen!

Zon, zee & strand in Laganas

Je vindt Laganas in het zuiden van Zakynthos, op ca. 8 km van de hoofdstad Zakynthos-Stad. Het ligt aan een 9 km lange baai, waardoor er zeker geen gebrek is aan strand. Een deel van de hotels grenst overigens direct aan het zand en dat betekent zalige én vooral zonnige dagen in het vooruitzicht.

Laganas, ZakynthosWe beschrijven even een typische dag in Zakynthos. Zonder wekker word je ’s morgens wakker. Nadat je jouw bed bent uitgerold, schuif je aan bij het ontbijt in jouw hotel of een strandtent. Met de eerste maaltijd achter de kiezen, ga je op zoek naar een ligbedje op het strand. Afkoelen kan in het water. Tussendoor haal je een ijsje of ga je voor een tropische cocktail. It’s a good life!

Na jouw ideale stranddagje – althans, zo vinden wij dit wel klinken, wat jij? – is het tijd om je op te frissen en de hoofdstraat van Laganas te ontdekken. Je vindt er tal van restaurants, met o.a. pastitio (een Griekse ovenschotel met gehakt en pasta) op de menukaart. Daarna is het tijd voor een cocktail of ander afzakkertje. Het maximale uit jouw vakantiedagen halen? Ga tot in de kleine uurtjes door in een van vele uitgaansgelegenheden.

Door de vele uitgaansgelegenheden heeft Laganas een jongeren-imago. Maar wist je dat er ook veel families komen? Dit komt o.a. door de fijne familiehotels (vaak buiten de drukte!) en het langzaam in zee aflopende strand.

Maak kennis met de Caretta Caretta schildpadden

Zakynthos is dé plek om kennis te maken met de Caretta Caretta schildpadden. Deze zeeschildpadden voelen zich erg thuis in de wateren rondom Zakynthos en dan in het bijzonder in het beschermde Marine Park. En de baai van Laganas is daar onderdeel van.

Als je op vakantie bent in Laganas zijn de schildpadden dan ook een must-see. Houd er wel rekening mee dat het een beschermde diersoort is en dat er strenge regels gelden op stranden waar ze broeden en ook voor het maken van boottochten. Meer weten? Lees onze uitgebreide blog over schildpadden spotten op Zakynthos.

De leukste dagtripjes & excursies vanuit Laganas

Laganas is dé plek voor een ontspannen zonvakantie. Maar we kunnen ons voorstellen dat je meer wilt doen dan op een ligbedje genieten van de Griekse zonnestralen.

Laganas, Zakynthos: Cameo IslandGeen probleem! Je kunt het eiland eenvoudig ontdekken per huurauto of via excursies. Wat je daarbij niet mag missen?

  • Klein, maar fijn; dat is Cameo Island. Dit eilandje – bereikbaar via een lange brug – ligt voor de kust van Laganas en heeft alles in huis voor een paradijselijk dagje onder de zon. Er is een beachbar aanwezig en de in de wind wapperende witte doeken geven het haast een Ibiza-vibe.
  • Laganas ligt op slechts een steenworp afstand van de hoofdstad Zakynthos-Stad. Het compacte centrum kent een aantal prachtige gebouwen. Deze zijn veelal van na 1953, toen er een heftige aardbeving flinke schade aanrichtte.
  • De bekendste highlight van Zakynthos is Navagio Beach. Op dit strand ligt een aangespoeld wrak. Tel daarbij de meters hoge kliffen en het helderblauwe water op en je hebt een prachtig plaatje. Je kunt er met en boot naartoe of de plek vanaf boven spotten. Beiden een aanrader!
Meer doen tijdens jouw vakantie in Laganas? We maakten een handige checklist van wat je allemaal nog meer kunt (of eigenlijk moet) doen op Zakynthos.

Onze toppers in Laganas

Laganas, Zakynthos: hotelsWord jij blij van bovenstaande informatie over Laganas én wil je er graag jouw volgende vakantie doorbrengen? We selecteerden een aantal van onze favoriete hotels:

  • Galaxy Beach Resort is een populair (familie)hotel aan het uitgestrekte strand van Laganas. Je kunt er rekenen op een gemoedelijke sfeer, vriendelijk personeel, groot zwembad en faciliteiten voor jong & oud.
  • Op zoek naar een luxe hotel met all inclusive-mogelijkheid? Zante Park Resort & Spa it is! Het hotel ligt op loopafstand van het strand, beschikt over een hoog servicegehalte en een breed aanbod aan faciliteiten.
  • Zijn kleinschaligheid, zon, rust, Griekse gastvrijheid en modern de sleutelwoorden van jouw perfecte vakantie? Dan is Cavo Vezal de beste keuze. Alleen al van de foto’s van dit stijlvolle complex krijgen wij direct zin om onze koffers te pakken.

Graag keuze uit meer hotels? Bekijk ons volledige aanbod naar Laganas.

Patryk Kosmider | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *