Leukste restaurants Zakynthos

Getest! De leukste restaurants op Zakynthos

Als je het ons vraagt, zijn vakantie & lekker eten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dineren bij zonsondergang, met een cocktail proosten op de vakantie én natuurlijk lokale specialiteiten proberen. Waar dit kan op Zakynthos? Laura ging je voor en selecteerde haar favoriete restaurants op Zakynthos.

Thuis ben ik de regelaar; ik bereid vakanties goed voor en zorg voor een goede mix van ontspanning, dagjes eropuit én lekker eten. Met een vriend als ex-kok ontkom je aan dat laatste niet. En het draagt ook nog eens bij aan het ultieme vakantiegevoel als je bijvoorbeeld in Griekenland aan het water geniet van een vers visje.

En dat deden we onze laatste vakantie zeker; ik testte flink wat leuke restaurants op Zakynthos. Om nu voor jou een kant en klaar lijstje op te leveren. Wel zo handig!

Restaurant-hoppen op Zakynthos?Bekijk ons aanbod

Anadalis (Argassi)

Prijsklasse: €€

Wie in de buurt van Argassi verblijft, móet zeker een avond gaan eten bij Anadalis. Dit informele restaurant aan de waterkant heeft een terras met palmbomen; instant vakantiegevoel. Door de ligging geniet je er daarnaast van een prachtige zonsondergang. En wie met kinderen afreist naar Zakynthos heeft hier geen kind aan ze; er is een groot grasveld waar ze kunnen spelen.

Tot zover de algemene omschrijving. Maar waar kun je nu op rekenen als het aankomt op het eten? Anadalis heeft een gevarieerde menukaart die vooral mediterraan georiënteerd is. Met daarbij een ruime selectie aan gluten- en lactosevrije gerechten. Ook voor vegetariërs en veganisten is er keuze.

Aanraders? Start met een selectie van Griekse kaas en vlees om te delen en kies als hoofdgerecht de goddelijke lamsrack. Of ga voor een van de steaks van topkwaliteit. Je mag hem zelfs zelf uitzoeken uit een vitrine. En houd ruimte voor een nagerecht? Ik koos voor een goddelijk chocoladedessert (chocolate sphere), maar ook de mini pavlova is een aanrader.

Windmill Bay AparthotelAnadalis is onderdeel van Windmill Bay Hotel, een van de hotels in Argassi in ons aanbod. Verblijf hier en het komt zéker goed met lekker eten tijdens jouw vakantie.
Leukste restaurants Zakynthos: Anadalis
Anadalis een sfeervol restaurant aan de waterkant in Argassi, een populaire badplaats op Zakynthos

Bassia (Akrotiri)

Prijsklasse: €€

Voer Bassia in op Google Maps en je zal je even verdwaald voelen. Waar word je naartoe gewezen? Klopt dit wel? Ja, het klopt helemaal. Dit restaurant op Zakynthos ligt een beetje verstopt en bordjes die je de weg wijzen zal je ook niet vinden. Laat je hierdoor niet afschrikken; grote kans dat zodra je het terrein oprijdt, eigenaar Nikos op je staat te wachten. Om vervolgens jouw auto te parkeren. Wat een service!

Eenvoud siert. Dat is duidelijk het motto bij Bassia. Het meubilair is simpel; gele tafels en witte stoelen. Hiertussen staan grote olijfbomen en de geur van lavendel komt je tegemoet. Dit alles in en huiselijke sfeer en met relaxte muziek op de achtergrond. Zodra de zon ondergaat, wordt het er haast magisch met dank aan de vele lichtjes.

En het eten? Ook eenvoudig, maar oh zo vers. En dat is dus precies waar Bassia voor staat; vers en lokaal. Ik at hier een van de lekkerste visjes (zeebaars!) van mijn vakantie, door Nikos gefileerd. Ook de gamba’s en de witte chocolademousse waren om je vingers bij af te likken.

Lesante Cape Resort & Villas, ZakynthosVerblijf je in Lesante Cape Resort & Villas? Lucky you! Je bent niet alleen zo bij dit unieke restaurant, je geniet ook nog eens van maximale luxe. Inclusief moderne suites, een fijn zwembad en wellnesscentrum.
Leukste restaurants Zakynthos: Bassia
Een verstopt pareltje op Zakynthos: restaurant Bassia moet je even naar zoeken, maar het is het waard!

Dennis Taverna (Lithakia)

Prijsklasse: €

Wie betaalbaar en traditioneel Grieks wilt eten op Zakynthos zit goed in Dennis Taverna, een restaurant waar je in Lithakia door het grote terras niet omheen kan. Ook voor de locals is dit trouwens een waar begrip; het restaurant zit hier al 43 (!) jaar en was daarmee een van de eerste tavernes op het Griekse eiland.

Het familierestaurant dankt haar lange succes aan de traditionele Griekse specialiteiten, die bereid worden met verse producten van de lokale markt én uit eigen tuin. Griekse gastvrijheid staat er daarnaast hoog in het vaandel en ze laten je graag kennismaken met lokale wijnen.

Een vakantie in Griekenland zonder tzatziki is niet compleet. En ook courgetteballetjes zijn op het eiland populair. Wij combineerden dit met Grieks brood als voorgerecht. Daarna was het tijd voor verse lam van de gril en kip souvlaki met pita brood. Griekser kan het echt niet!

Leukste restaurants Zakynthos: Dennis Taverne
Betaalbaar en traditioneel Grieks dineren? We tippen Dennis Taverne!

Cave Damianos Taverna (Agalas)

Prijsklasse: €€

Wil jij een op-en-top romantische avond? Dan zit je bij dit zusterrestaurant van Dennis Taverna, dat nog een nieuwkomer op het eiland is, sowieso goed. Het restaurant is mateloos populair en dat is niet zonder reden…

Cave Damianos Taverna bevindt zich bovenop de gelijknamige grotten en heeft daarmee direct een mooie legende voor je in petto. De medewerkers vertellen je hier graag over. Door de hoge ligging biedt het daarnaast uitzicht over een prachtige vallei. Maar verliefd werd ik vooral op de inrichting; Greece meets Ibiza. Mooie & knusse zitjes, romantisch door de vele lampjes en gebruik van natuurlijke materialen!

Het geheel oogt exclusief, waardoor je eigenlijk verrast wordt wanneer je de kaart opent. De prijzen zijn namelijk niet exclusief. Een hoofdgerecht met verse pasta en zalm kost ca. € 15,- en voor lamsrack betaal je nog minder. In Nederland is dat onmogelijk als je kiest voor een restaurant met zo’n toplocatie. En dan is het ook nog eens lekker. Tip: kies Griekse mezze om te delen als voorgerecht.

Leukste restaurants Zakynthos: Cave Damianos
Voor romantiek zit je goed bij Cave Damianos: vanaf het restaurant, met hoge ligging, heb je een prachtig uitzicht over het landschap van Zakynthos

Nobelos Sea Side Bio Restaurant (Agios Nikolaos)

Prijsklasse: €€€

De naam zegt het al; Nobelos Sea Side Bio Restaurant in Agios Nikolaos ligt aan de waterkant. En de setting waarin ze dit restaurant hebben gecreëerd is geweldig; vanaf de knusse houten tafeltjes kijk je uit over een klein strandje, een groen/blauwe baai en dobberende vissersbootjes. Dit is voor mij het ultieme vakantiegevoel!

En culinair genieten is het er ook nog eens. Vraag zeker aan de bediening naar hun favoriete gerechten en laat de sommelier – ja, die staat hier tot jouw beschikking – een bijpassende wijn adviseren. Dan komt het helemaal goed met jouw lunch of diner.

Wat wij aten? Als voorgerecht saganaki, want deze gesmolten kaas móet ik minimaal 1x eten tijdens een vakantie in Griekenland. We combineerden dit met huisgemaakt knoflookbrood. En als je dan luncht aan het water mag een vers visje zeker niet ontbreken. De zeebaars en red mullet waren beide aanraders. Toe is de lemon cake een aanrader.

Leukste restaurants Zakynthos: Nobelos
Culinair genieten doe je bij Nobelos Sea Side Bio Restaurant, misschien wel mijn persoonlijke favoriet van al deze restaurants op Zakynthos

Utopia Restaurant (Argassi)

Prijsklasse: €€
Argassi beschikt over een waterkant met veel goede restaurants om uit eten te gaan op Zakynthos; het kan nog wel eens voor keuzestress zorgen. Laten we je dan vast in elk geval op weg helpen door Utopia Restaurant aan te raden.

Dit moderne restaurant bevindt zich praktisch naast het eerdergenoemde Anadalis en je kan er dan ook rekenen op een net zo’n prachtige zonsondergang. In een moderne setting als je kijkt naar de inrichting én onder het genot van een cocktail. Het restaurant heeft namelijk een eigen cocktailbar, waar op dit moment de Nederlandse bartender Frans de scepter zwaait.

Je kunt naar binnenlopen voor ‘slechts’ een cocktail, maar neem ook zeker plaats voor het diner. De menukaart wordt gesierd door o.a. visceviche, tonijncarpaccio, huisgemaakte pasta met zalm en goddelijke zeebaars. En de desserts? Wie van chocolade houdt, zit hier goed.

Capriccio Studios, ZakynthosCapriccio Studios is eenvoudig, maar heeft wel alles in huis voor een zonvakantie, waaronder een fijn zwembad. En dit restaurant? Op loopafstand, net zoals veel meer restaurants.

In welk van deze leukste restaurants op Zakynthos wil jij graag lunchen of dineren?

Leukste restaurants Zakynthos: Utopia
Cocktails combineren met een waanzinnig diner; dat kan bij restaurant Utopia

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *