Vakantiebestemmingen juli zon

Waar schijnt de zon? De beste vakantiebestemmingen in juli

Ben jij gebonden aan de zomervakantie én wil je kunnen rekenen op een flinke dosis vitamine D? We zetten de beste vakantiebestemmingen met zon in juli voor je op een rij.

Voor een zonzekere zomer zit je in Nederland niet altijd even goed helaas. Het grote voordeel van een vakantie in juli is dat je niet ver hoeft te vliegen voor zon, want die schijnt zeker weten in heel Zuid-Europa (en misschien zelfs dichterbij). Op welke vakantiebestemmingen in juli vitamine D centraal staat? Lees snel verder.

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Zonovergoten Kos

Max. temperatuur in juli: 34 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 14. Vliegtijd: ca. 3,5 uur.

We starten het rijtje met good old favorite Kos. De Griekse eilanden – Rhodos, Kreta en Kos – zijn al jarenlang mateloos populair onder onze boekers. En met name het kleinste eiland van de drie; Kos. Met een oppervlakte van zo’n 300 km² is Kos een heel overzichtelijk eiland, zónder dat er te weinig te beleven valt.

Ten eerste kun je er meer dan prima sunsnacken in juli. Relaxen op een lang en breed strand doe je bijvoorbeeld in Tigaki. Met het gezin op vakantie? Het strand van Lambi, feitelijk een buitenwijk van Kos-Stad, loopt langzaam af in zee. Zo kun je de kids met een gerust hart laten spelen, terwijl jij van een goed boek geniet (en ze ondertussen natuurlijk goed in de gaten houdt).

Kos staat bekend als fietseiland. Omdat het relatief vlak is, kun je het eiland prima met de wind in je haren verkennen. Fiets bijvoorbeeld naar het natuurreservaat Psalidi, waar je veel vogelsoorten en warmwaterbronnen vindt. In een warmwaterbron relaxen kan in Embros Thermen, dat zo’n 45 °C is. Hier even badderen is goed voor je huid, haar en nagels.

Zonvakantie in juli: Kos, Apollon HotelApollon Hotel heeft een perfecte ligging voor strandliefhebbers; vlakbij het strand van Lambi. Bovendien heb je de beschikking over gratis WiFi, een zwembad en diverse sportfaciliteiten. Groot pluspunt; je kunt o.b.v. all inclusive boeken.
Vakantiebestemmingen juli zon: Kos
Sunsnacken, varen of cultuur snuiven… Op Kos kan het in juli allemaal!

Ontdek Menorca

Max. temperatuur in juli: 29 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 11. Vliegtijd: ca. 2,5 uur.

Minder bekend dan grote broer Mallorca, maar niet minder mooi; dat is Menorca. Dit Spaanse eiland is in opkomst onder Nederlandse toeristen en is met name geschikt voor een familievakantie. Een vakantie in juli op Menorca staat garant voor zon, maar ook voor helderblauw water, een groene natuur en parelwitte zandstranden.

Wat Menorca een geschikte vakantiebestemming voor families maakt? Het grote aanbod aan familievriendelijke hotels én de vele bezienswaardigheden die voor jong en oud leuk zijn. Om het meeste van Menorca te kunnen zien raden wij aan om een auto te huren. Rijd bijvoorbeeld de hoogste berg van het eiland op, de Monte Toro. Op de top sta je versteld van het prachtige uitzicht en als je er dan toch bent, bekijk dan ook meteen de 17e-eeuwse kerk.

Cultuur snuiven kan ook prima, bijvoorbeeld in de hoofdstad Máhon, waar je o.a. de Santa Maria kerk, het stadhuis en het Sant Felip kasteel niet moet overslaan.

Maar je komt natuurlijk voor het lekkere weer naar Menorca. Sunsnacken kan prima in Cala’n Bosch, dat twee grote witte zandstranden kent die langzaam aflopen in zee. Echte waterratten vermaken zich in waterpark Aquarock. Dé badplaats voor gezinnen, zonder twijfel!

Menorca, Marinda GardenIn Marinda Garden krijg je waar voor je geld! Dit complex is ruim opgezet en super geschikt voor een familievakantie. Je hebt een zwembad binnen handbereik en de kinderen kunnen terecht in de miniclub.
Vakantiebestemmingen juli zon: Menorca
Ga je mee zandkastelen bouwen op de stranden van Menorca?

Zonnebaden in Side

Max. temperatuur in juli: 35 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 13. Vliegtijd: ca. 4 uur.

Zon, zee en strand vind je gegarandeerd in de Turkse badplaats Side. Maar je wisselt hier een stranddagje moeiteloos af met een dagje cultuur snuiven. Juist deze combinatie maakt Side één van de populairste Turkse bestemmingen voor de maand juli (en ook andere maanden).

De badplaats kent vele mooie zandstranden, die wederom geleidelijk aflopen in zee, waardoor kinderen er veilig kunnen zwemmen en spelen. Bovendien liggen veel hotels direct aan het strand én kun je in de meeste hotels o.b.v. all inclusive boeken. Hoef jij je nergens druk om te maken behalve je bruine kleurtje. Heerlijk!

Side is in de loop der jaren uitgegroeid van schattig vissersdorpje tot bruisende badplaats. Geniet van de Turkse gastvrijheid én keuken in het centrum vol met restaurants, bars en clubs. Het is hier geen probleem om tot in de late uurtjes je heupen los te gooien. In het centrum vind je overigens ook een antiek theater, de Tempel van Apollo en het Side Museum. Hallo cultuurliefhebbers!

Side Mare Resort & Spa, TurkijeJe maakt de kinderen sowieso blij als je boekt in Side Mare Resort & Spa. Geniet met zijn allen van de Turkse zon, de all inclusive mogelijkheid, het strand voor de deur en héél véél waterpret.
Vakantiebestemmingen juli zon: Side
Side is een van de meest veelzijdige zonbestemmingen in juli

Prachtig Puglia

Stuur jaloersmakende foto’s naar het thuisfront vanuit de Italiaanse regio Puglia. Een deel van de kust wordt zelfs de Malediven van Europa genoemd. Verheug je op hagelwitte stranden en helder zeewater.

Naast strandhangen is er genoeg te beleven. De bekendste hotspot is trulli-hoofdstad Alberobello. Trulli? Dit zijn de witte huisjes met grijze kegelvormige dagen die kenmerkend zijn voor Puglia. Andere aanraders zijn o.a. het barokke Lecce, het witte stadje Ostuni en de ‘stad van de gastronomie’ Ceglie Messapica. Ook aan mooie natuur is geen gebrek!

De temperaturen in juli? De thermometer loop op tot 29 °C en het zeewater is zo’n 27 °C. Stop dus zeker je badkleding en zonnebrand in je koffer. Na een dag sightseeën is er niets fijner dan een verkoelende duik.

5 redenen waarom je verliefd wordt op Puglia

Masseria Corte degli Asini, ItaliëEen van de best geboekte (kleinschalige) accommodaties in Puglia is Masseria Corte degli Asini. De masseria – die al werd gebouwd in 1841 – wordt gerund door een Italiaanse familie. Door het fijne zwembad en de jacuzzi kom je helemaal tot rust.
Vakantiebestemmingen zon juli; Puglia
De trulli in Alberobello zijn nog mooier als de zon schijnt

Verrassend Cyprus

Max. temperatuur in juli: 34 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 12. Vliegtijd: ca. 4 uur.

Cyprus is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een zonvakantie in juli, maar dankzij het gunstige klimaat krijg je hier wel een flinke dosis vitamine D. Het eiland ligt zo’n 70 km ten zuiden van Turkije en behoort daarmee eigenlijk tot Azië, maar sinds 2004 is Cyprus toch echt onderdeel van de Europese Unie.

Waarom een zonvakantie naar Cyprus in juli een goed idee is? Vanwege de vele mooie stranden met goudgeel zand en helderblauw water. De mooiste is waarschijnlijk Nissi Beach, in het zuidoosten van het eiland. ‘Nissi’ betekent ‘klein eiland’ in het Grieks en slaat op het eilandje voor de kust. Hier kun je naartoe zwemmen en vanaf een klif het turquoise water induiken.

Een ander pareltje is Coral Bay Beach in het westen van Cyprus. Dit strand is populair bij families, vanwege het Blauwe Vlag-keurmerk. Hierdoor is het veilig voor kinderen om te spelen en te zwemmen.

Cyprus biedt veel meer dan alleen strand. In het binnenland vind je authentieke bergdorpjes en bij Paphos ligt de Rots van Aphrodite. Volgende de Griekse mythologie zou de godin van de schoonheid hier uit de golven van de zee zijn geboren.

Nissi Beach Resort, CyprusDirect aan het mooie Nissi Beach verblijven? Dat kan in Nissi Beach Resort. Daarnaast heb je de beschikking over een enorm breed sport- en activiteitenaanbod en kun je volledig tot rust komen in het wellnesscentrum.
Vakantiebestemmingen juli zon: Cyprus
De mooie stranden nodigen uit tot een relaxte zonvakantie in juli

Meer vakantiebestemmingen voor juli (incl. zon)

Nog niet genoeg inspiratie? We hebben nog meer leuke opties voor je. Kijk eens naar deze leuke bestemmingen mét zon in juli:

  • Whoah! We’re going to Ibiza. Als het aan ons ligt, is Ibiza altijd goed een idee. Ja, ook in juli. Met 29 °C is het er voor gezinnen goed vertoeven op de stranden. De diehards gaan nachten door bij de vele feesten die worden georganiseerd. Cultuur vind je in Ibiza-Stad en shoppen doe je op de bekende hippiemarkt Las Dalias.
  • Je hoeft niet ver te vliegen, maar dat mag natuurlijk wel. Zo is Curaçao een van onze toppers in juli. Waarom? Kindvriendelijke stranden, happy hours op de bekende stranden en aan zon op zijn allerminst gebrek. In juli is is de max. temperatuur 33 °C.
  • Wat hebben we prachtige eilanden in de Middellandse Zee, en dan is het er ook nog eens goed vertoeven in juli met dank aan het mediterrane klimaat. Welk eiland wij graag nog tippen? Malta. Zon, zee, cultuur & lekker eten vloeien hier naadloos in elkaar over. De zon schijnt maar liefst 12 uur per dag!
  • De Algarve is dé bestemming voor een zonvakantie in Portugal. Aan de grillige, maar o zo mooie kustlijn kan je heerlijk sunsnacken. Spreid een handdoek uit op de goudgele stranden en geniet in juli van temperaturen rond de 25 °C.
  • Een van de snelst groeiende Zuid-Europese landen voor een zonvakantie in juli is Kroatië. Het is zo veelzijdig dat je je geen moment zal vervelen. Na een dag cultuur snuiven of wandelen door een nationaal park kan je wel een verkoelende duik gebruiken. De weersvoorspelling? Zomerse dagen met 10 uur zon per dag.

Welk van deze vakantiebestemmingen voor juli heeft jouw voorkeur voor een zonvakantie?

Vakantiebestemmingen zon juli; Kroatië
In Kroatische steden als Dubrovnik combineer je in juli strand & cultuur
Wil jij naar de zon in juli?Bekijk ons aanbod

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *