Zomervakantie Cyprus

Cyprus is een land van uitersten: waar je in de winter kunt skiën op de Olympusberg, staat een zomervakantie op Cyprus vooral in het teken van zon, zee en strand. Badplaatsen als Paphos, Ayia Napa en Limassol trekken elk jaar weer duizenden vakantiegangers. Veelzijdigheid staat hierbij voorop!
Ga een keertje buiten de gebaande paden
Kies voor het rustige noorden of het levendige zuiden
Combineer cultuur & zon in een handomdraai
Ruime mogelijkheid aan uitstapjes

Haal alles uit een zomervakantie op Cyprus

Wil jij deze zomervakantie een keertje wat anders dan anders? Kies voor een zonbestemming waar het massatoerisme nog niet écht is doorgedrongen en waarvoor je niet ver hoeft te vliegen. Wat dacht je van een zomervakantie naar Cyprus? Dit eiland in de Middellandse Zee beschikt over een wel heel fijn klimaat en biedt voldoende opties voor een afwisselende vakantie. Vervelen is geen optie!

Cyprus ligt – geografisch gezien – eigenlijk in Azië, maar sinds 2004 behoort het eiland tot de Europese Unie. Sindsdien neemt ook het aantal zonvakanties naar het eiland in rap tempo toe. Toch is het er aanzienlijk rustiger dan op bijvoorbeeld de populaire Griekse en Spaanse eilanden. Tel daarbij de prachtige stranden, culturele mogelijkheden en schattige bergdorpjes op en een zomervakantie op Cyprus is compleet!

Waar verblijf jij tijdens een zomervakantie op Cyprus?

Cyprus bestaat uit twee delen; Noord- en Zuid-Cyprus. Het noordelijke deel van het eiland is een zelfverklaarde republiek die alleen door de Turken wordt erkend. Daarmee is het volgens de rest van de wereld bezet gebied. Dat klinkt ernstiger dan het is, want jij kunt hier zonder zorgen prima een zomervakantie op Cyprus vieren.

De rustige badplaatsen in Noord-Cyprus zijn super geschikt voor een op-en-top relaxte zomervakantie op Cyprus. Verblijf bijvoorbeeld in het oude havenstadje Kyrenia. In Zuid-Cyprus zijn de badplaatsen een stuk levendiger. Houd jij daar wel van? Verblijf dan in Paphos, Limassol of Ayia Napa.

Cultuur en zonnebaden gaan hier als peper en zout samen. Maak leuke uitstapjes of boek een excursie. Er is echt genoeg te doen tijdens een zomervakantie op Cyprus!

Veelzijdigheid troef

Tijdens een zomervakantie op Cyprus is vervelen geen optie. Ga bijvoorbeeld naar Paphos, waar je de beroemde mozaïekvloeren in het Huis van Dionysos kunt bewonderen. Ook het Kasteel van Paphos, de Romeinse Odeon en de basilica Panagia Limeniotissa zijn echte must-sees.

Net buiten Paphos ligt dé trekpleister die jij tijdens een zomervakantie op Cyprus niet mag missen; de Rots van Aphrodite. Volgens de legende zou de godin van de schoonheid hier uit zee geboren zijn. Natuurliefhebbers mogen daarnaast een uitstapje naar het imposante Trodosgebergte niet overslaan.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Prima website, goede aanbiedingen

Prima website, duidelijk en makkelijk zoeken. Maar het belangrijkste altijd...

Lees verder