Herfstvakantie zonbestemming

Een zonbestemming voor de herfstvakantie gezocht? Dit zijn de leukste eilanden

Ben jij hard toe aan een zonovergoten vakantie in het najaar? Op een eiland heb je al snel het ultieme vakantiegevoel te pakken en zijn prachtige stranden binnen handbereik. Wij zetten de leukste zonbestemmingen voor de herfstvakantie voor je op een rijtje.

Check snel welke eilanden binnen én buiten Europa perfecte zonbestemmingen zijn voor de herfstvakantie.

Gran Canaria

We beginnen met een all time favorite onder onze boekers; het Canarische eiland Gran Canaria. Het hoogseizoen begint op deze eilandengroep eigenlijk pas in het najaar, omdat de temperaturen er dan heel aangenaam zijn. Helemaal in vergelijking met Nederland, waar het misschien wel pijpenstelen regent.

Het grootste voordeel van een herfstvakantie op Gran Canaria? Het ligt op ca. 4,5 uur vliegen van Nederland en je vindt er prachtige stranden waar het met temperaturen van ca. 25 °C goed vertoeven is. Het bruisende hart van het eiland is Playa del Inglés. De meeste vakantiegangers kiezen er dan ook voor om hier te verblijven. Je kunt er rekenen op een gezellige boulevard, een zeven kilometer lang zandstrand, fijne hotels en gezellige winkelcentrums.

Geen zin om alleen op het strand te luieren. Het eiland biedt tal van mogelijkheden voor cultuur- en natuurliefhebbers. Ook met kinderen kun je prima naar Gran Canaria op vakantie. Er zijn een aantal water-, dieren- en pretparken te vinden, waarmee je sowieso een glimlach op het gezicht van je kinderen tovert. Wij tippen Aqualand Maspalomas!

Meer tips voor Gran Canaria met kinderen

Abora Buenaventura by Lopesan Hotels, Gran CanariaIn Abora Buenaventura by Lopesan Hotels heb je alles bij de hand voor een relaxte vakantie onder de Spaanse zon. Of je nu een actieve of luie vakantie wilt; dit hotel is altijd de goede keuze. Tussen de palmbomen is het hier heerlijk relaxen!

Herfstvakantie eilanden: Gran Canaria

Kos

Op zoek naar een kindvriendelijke zonbestemming voor de herfstvakantie? Kos it is! Dit Griekse eiland kun je op een typisch Nederlandse manier ontdekken; op de fiets. Met name in en rondom Kos-Stad kun je, vanwege de fietspaden en het relatief vlakke landschap, prima fietsen.

Een dagje fietsen wissel je hier in een handomdraai af met een dagje luieren op het strand. Plof neer op een ligbedje of neem een duik in zee. Schrik niet als de Grieken je een beetje vreemd aankijken, want voor hen is het zeewater echt te koud in oktober. Ook de jongste vakantiegangers vermaken zich prima tijdens een stranddagje. Schepje en emmertje mee en je hebt geen kind aan ze. Groot pluspunt; veel stranden lopen langzaam af in zee, wel zo veilig.

Voor complete afwisseling biedt Kos genoeg mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Sla een bezoekje aan het gezellige Kos-Stad zeker niet over. In de oude stad dwaal je door de authentieke Griekse straatjes en bij de haven plof je neer op een terrasje met een prachtig uitzicht. Ook het bergdorpje Zia is een must-see en een duik in de thermale baden mag zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie op Kos.

Labranda Marine Aquapark Resort, KosKinderen hebben de tijd van hun leven in Labranda Marine Aquapark Resort, met dank aan waterglijbanen en een golfslagbad. Voor volwassenen staat er een wellnesscentrum en prachtig strand te wachten én je kunt o.b.v. all inclusive verblijven!

Herfstvakantie eilanden: Kos

Madeira

Het Portugese eiland Madeira is het afgelopen jaar flink in populariteit gestegen. Een goede ontwikkeling wat ons betreft, want Madeira is te mooi om links te laten liggen. Met name natuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en dat zie je o.a. terug in steile kliffen, grote rotsen en een groen en vruchtbaar landschap.

Over natuur gesproken; Parque Naturel de Madeira beslaat ongeveer twee derde van het eiland. In dit UNESCO Werelderfgoed vind je o.a. een laurierbos dat de laatste ijstijd nog heeft meegemaakt. Hier kun je prachtige wandelingen maken. Goede wandelschoenen mee dus!

De perfecte manier om al dit natuurschoon – én nog veel meer – te bewonderen is per huurauto. Regel een huurauto (gemakkelijk op te geven bij boeking) en volg de route van collega Emma.

Genoeg gehad van alle natuur? De hoofdstad Funchal is een cultuurwalhalla. In Zone Velha vind je o.a. een 15e-eeuwse kathedraal en het witte paleis São Lourenço. Een leuk uitstapje voor kinderen (en ook voor volwassenen trouwens) is een ritje met de kabelbaan, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de baai en stad.

Lees meer over Funchal en wat je er kunt doen

Hotel Baia Azul, MadeiraWow! Hotel Baia Azul biedt vanaf meerdere plekken (waaronder het terras en zwembad) een geweldig uitzicht over zee, twee restaurants, een kinderbad en wellnessmogelijkheden. Ga je mee?

Herfstvakantie eilanden: Madeira

Mallorca

Of je nu met kinderen, vrienden of je partner naar Mallorca reist; het eiland heeft voor ieder wat wils. Van charmante stadjes tot prachtige baaien en van leuke pretparken tot mooie bezienswaardigheden.

Om met de stranden van Mallorca te beginnen; in oktober kun je nog rekenen op temperaturen van zo’n 23 °C. Ideaal om aan je kleurtje te werken en niet zo warm dat je er wegbrandt. Welke stranden je niet mag missen? Collega Laura schreef een uitgebreide blog over de mooiste stranden van Mallorca.

Cultuur snuiven tijdens een herfstvakantie op Mallorca? Daarvoor ben je in de hoofdstad Palma de Mallorca aan het juiste adres. Kathedraal La Seu en Castell de Bellver zijn echte must-sees. De authentieke kant van het eiland ontdek je in het charmante stadje Valldemossa.

Leuke uitstapjes met kinderen zijn o.a. de grotten van Drach, Aqualand El Arenal en het klimbos Forestal Park.

Lees meer over wat je met kinderen kunt doen op Mallorca

Eix Platja Daurada Hotel & Spa, MallorcaEix Platja Daurada Hotel & Spa beschikt over grote zwembaden, een wellnesscentrum en genoeg faciliteiten voor kinderen. Bovendien ben je slechts enkele stappen verwijderd van het strand.

Herfstvakantie eilanden: Mallorca

Curaçao

Een zonbestemming voor de herfstvakantie met tropische temperaturen? Curaçao is the place to be! Hier loopt het kwik op tot 30 °C of meer! De hagelwitte stranden en het helderblauwe water nodigen uit om een weekje compleet tot rust te komen, maar er is ook genoeg te doen & zien. Ga je mee?

Laten we beginnen met een handige tip; huur een auto tijdens een vakantie op Curaçao (gemakkelijk bij boeking te regelen). Op die manier kun je op eigen houtje de mooiste stranden van Curaçao ontdekken en elke dag op een ander exemplaar chillen. Daarnaast heb je ook alle vrijheid om op ontdekkingstocht te gaan. En dat is wat ons betreft echt een must!

Ga zeker een dagje naar Willemstad, de hoofdstad van het eiland. Hier vind je volop levendigheid en prachtige street art. Wandel ook over de bekende Pontjesbrug en maak een foto van de gekleurde huizen aan de kade.
Lees meer over wat je allemaal kunt doen in Willemstad

Zin om actief bezig te zijn? Pak dan – naast slippers – stevige (wandel)schoenen in en beklim de 375 m hoge Christoffelberg. Het uitzicht is op een heldere dag fenomenaal. We raden je wel aan vroeg op pad te gaan i.v.m. de hitte.

Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort CuracaoTijdens een verblijf in Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Curacao ontbreekt het je aan niets; een ruim appartement, fijn zwembad en gratis toegang tot het Jan Thiel strand!

Herfstvakantie eilanden: Curaçao

Meer zonbestemmingen voor de herfstvakantie

Heb jij graag volop keuze? Lees dan nog even verder, want we hebben nog meer mooie zonbestemmingen voor de herfstvakantie voor je in de aanbieding:

  • Het Kroatische eiland Brac is een verrassende zonbestemming voor een herfstvakantie. De temperaturen zijn er in de herfstvakantie misschien lager dan op Curaçao (je kunt er rekenen op zo’n 20 °C), maar het is er zeker niet minder mooi. Je vindt er bijv. een van de mooiste stranden van Kroatië; Zlatni Rat. Door de wind en stroming wisselt het puntige strand continu van vorm. Het schilderachtige plaatsje Supetar is een andere must-see en een dagtripje met de ferry naar Split mag ook niet ontbreken.
  • Een herfstvakantie in Italië? Dan kiezen wij voor Sicilië. Dit eiland herbergt prachtige stranden, mooie natuur (de vulkaan Etna is een aanrader!) en een flinke dosis cultuur. Hiervoor ben je in de steden Palermo en Catánia aan het juiste adres. En met temperaturen van zo’n 22 °C is het zowel op het strand als in de charmante straatjes goed vertoeven.
  • Kreta is het meest zuidelijk gelegen Griekse eiland en daarmee is de kans op lekker weer in de herfstvakantie groot. Het heeft daarnaast voor elk type vakantieganger wat te bieden. Van het bruisende Chersonissos tot authentiek Agios Nikolaos en van Venetiaans Chania tot het schilderachtige Sissi. De keuze aan badplaatsen op Kreta is reuze! Tel daar de vele mooie stranden bij op en een herfstvakantie naar Kreta klinkt wel heel aantrekkelijk!

Naar welke van deze zonbestemmingen wil jij graag in de herfstvakantie?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *