Theme background
Hier vind je het allermooiste strand van Kroatië, Zlatni Rat
Maar liefst 9 tot 12 uur zon in de zomermaanden
Combineer cultuur, natuur & zon in een handomdraai
Keuze uit levendige badplaatsen als Bol en Supetar

Welkom op Brac

Het is een van de grootste eilanden van Kroatië en het heeft ook nog eens een van de grootste troeven van het zonnig land in hand. Welkom op Brac! Neem een kijkje op het groene eiland en spreid je handdoek uit op Zlatni Rat. Dit strand wordt regelmatig genoemd in de lijstjes van mooiste stranden ter wereld.

Met in de zomer 9 tot 12 (!) uur zon per dag is Kroatië een steeds populairdere zonbestemming onder Nederlandse vakantiegangers. Aan strand geen gebrek; door de ligging aan de Adriatische kust en met zo’n 1.000 eilanden zijn er kilometers aan zand beschikbaar. Zo ook tijdens een vakantie op Brac, een eiland dat tegenover de stad Split ligt. Dit eiland dankt haar bekendheid in het bijzonder aan Zlatni Rat.

Zonnen op het mooiste strand van Brac

Het mooiste strand van Brac? Zonder twijfel! Het mooiste strand van Kroatië? Ook! En ter wereld? Ja, zelfs op dit niveau scoort Zlatni Rat vaak hoge ogen. Het strand, dat nabij de badplaats Bol ligt, dankt haar populariteit aan de bijzondere vorm. Het puntvormige strand verandert door wind en stroming constant van vorm.

Tel daar het azuurblauwe water, de kindvriendelijke faciliteiten en de watersportmogelijkheden bij op en het ideale strand is gevonden. En dan hebben we het nog maar over slechts één van de stranden die je kan bezoeken tijdens een vakantie op Brac.

Cultuur snuiven tijdens een vakantie op Brac

Zon, zee en strand wissel je op Brac eenvoudig af met cultuur. Om nog even in Bol te blijven; het oude centrum beschikt over nauwe straatjes vol oude gebouwen. Ook in Supetar, een badplaats in het noorden, is genoeg cultuur te vinden. En door de gelovige achtergrond is het eiland een walhalla voor liefhebbers van kerken, basilieken en kloosters. Sla overigens ook het oudste stadje van het eiland, Skrip, niet over tijdens een vakantie op Brac!

Lekkerbekken opgelet!

Betekent het ultieme vakantiegevoel voor jou een vers visje eten aan een kleurrijk haventje? Check! Brac wordt omgeven door de Adriatische Zee, die vol zit met garnalen, mosselen, inktvissen, duivelskoppen en zeebaarzen. Dat kan allemaal zo op jouw bord belanden! Verser dan verser en ook nog eens goedkoper dan in Nederland.

Voor de lekkerste vis breng je tijdens een vakantie op Brac een bezoek aan het westelijk gelegen plaatsje Milna. Het beschikt over de grootste vissershaven van het eiland en gezouten sardientjes domineren hier de menu’s. Eet smakelijk!

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Zlatni Rat, het mooiste strand van Kroatië

Het Zuid-Europese land kent meer dan 1.000 stranden. Toch is er maar één mooiste strand van Kroatië, Zlatni Rat. We vertellen je er alles over!

Blog image

Doen op Brac! Haal alles uit jouw Kroatische eilandvakantie

Wat je echt moet doen op Brac (Kroatië)? We maakten een handig overzicht voor een zonovergoten vakantie met net dat beetje extra.

Blog image

Een kijkje in schilderachtig Supetar

De schilderachtige plaats op het Kroatische eiland Brac is nog relatief onbekend. En daar gaan wij verandering in brengen. Lees alles over Supetar!

Blog image

Brac, de verrassende Kroatië-bestemming van dit moment

Op zoek naar een veelzijdige en verrassende bestemming? Reis af naar Kroatië, om precies te zijn naar het eiland Brac. We vertellen je er alles over!

Weer & klimaat

 • JAN
  9max
  4 uur
  11 dgn
  16
 • FEB
  10max
  5 uur
  10 dgn
  16
 • MRT
  13max
  6 uur
  13 dgn
  15
 • APR
  17max
  7 uur
  11 dgn
  16
 • MEI
  22max
  8 uur
  10 dgn
  19
 • JUN
  27max
  10 uur
  9 dgn
  23
 • JUL
  29max
  11 uur
  7 dgn
  24
 • AUG
  29max
  10 uur
  8 dgn
  27
 • SEP
  25max
  8 uur
  7 dgn
  26
 • OKT
  20max
  6 uur
  10 dgn
  22
 • NOV
  15max
  4 uur
  12 dgn
  19
 • DEC
  11max
  4 uur
  12 dgn
  17
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder