Verrassende bestemmingen 2018

18 verrassende vakantiebestemmingen

Pfoeh, het kan nog een flinke bevalling zijn om uit al die mooie vakantiebestemmingen te kiezen! We helpen je een handje op weg. Deze 18 bestemmingen zullen je stuk voor stuk verrassen. In willekeurige volgorde. Want ook wij hebben wel eens moeite met kiezen…

1. Montenegro

Dé Europese underdog die in de toekomst wel eens flink kan gaan scoren, is Montenegro. Het Balkan-land is een verrassende afwisseling op Zuid-Europese bestemmingen als Spanje, Italië en Griekenland.

Veelzijdigheid staat voorop in Montenegro. Waar je de ene dag door de nauwe straatjes van Stari Grad in Budva wandelt, trotseer je de volgende dag de 1.200 treden naar het fort van Kotor voor een geweldig uitzicht.

Aan de Budva Rivièra vind je prachtige stranden, waar het binnenland weer bekend staat om de mooie meren. En lekker eten & uitgaan? Dat kan ook in Budva, het toeristische hart van Montenegro.

Iberostar Slavija, Budva, MontenegroPlons in het zwembad op het dakterras of loop in no time naar verschillende stranden aan de Budva Rivièra. Boek Iberostar Slavija voor een compleet onbezorgde vakantie!

Verrassende bestemmingen: Montenegro

2. Valletta (Malta)

Valletta is de hoofdstad van het mediterrane eiland Malta. Hoewel Malta nog steeds een beetje een Europese underdog is, kan daar zomaar eens verandering in komen. En terecht!

Valletta is een prachtig 16e eeuws pareltje. Binnen de muren van de citadel vind je mooie straten met houten balkonnetjes en kleurrijke kozijnen. De St. John’s Co-Cathedral is dé must-see, maar eigenlijk zal je op elke straathoek verrast worden door mooie gebouwen.

Nog een pluspunt van Valletta: je kunt vanuit hier eenvoudig de rest van Malta ontdekken. Huur bij boeking direct een autootje & ga op pad! Aanraders zijn o.a. het vissersdorpje Marsaxlokk en de megalithische tempels.

Grand Hotel Excelsior, MaltaService en luxe staan centraal tijdens een verblijf in Grand Hotel Excelsior. Je kunt daarnaast rekenen op comfortabele kamers, een geweldig uitzicht vanuit het zwembad, prima wellnessfaciliteiten en meerdere restaurants.

Verrassende bestemmingen: Malta

3. Hamburg (Duitsland)

Hamburg is de 2e stad van Duitsland en daarmee volgt het Berlijn op de voet. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de stad qua hipheid ook niet onder doet aan de populaire hoofdstad. Laat je hier door verrassen.

Het meest bekende deel van de stad – en ook ons favoriete deel – is de grote haven. Hier wordt moderne architectuur afgewisseld met oude pakhuizen aan mooie grachtjes. En cultuur is er ook te vinden. O.a. in de vorm van het gloednieuwe concertgebouw de Elbphilharmonie en het Internationales Maritimes Museum.

4. Matera (Italië)

Als Lonely Planet het zegt… Zij tippen Matera! Wij snappen deze keuze. Het Italiaanse plaatsje is een van de oudste nog bewoonde steden ter wereld. Je vindt er kloosters van meer dan 10.000 jaar oud en ook de kerken hebben een rijke historie. Verspreid door de straatjes vind je daarnaast tal van grotwoningen.

Het meest bekende deel van Matera is Sissi, een wijk die bestaat uit gebouwen die uit de bergen gehouwen zijn. Dit kunnen niet alleen huizen zijn, maar ook leuke restaurants en winkeltjes.

Grand Hotel la Chiusa di Chietri, PugliaMatera bezoek je eenvoudig vanuit de zuidelijke regio Puglia. Hier vind je ook het zo geliefde Alberobello. Maak jouw reis compleet door te verblijven in Grand Hotel la Chiusa di Chietri. Een fijn zwembad en lokale keuken liggen op je te wachten.

Verrassende bestemmingen: Matera

5. Ljubljana (Slovenië)

Heb jij bij Slovenië het beeld van een saai Balkan-land? Dat beeld zet je wel uit je hoofd als je een bezoek brengt aan Ljubljana, de hoofdstad van het land. Of je nu van cultuur, een bruisend uitgaansleven of hippe eettentjes houdt; hier zit je goed!

De stad dankt haar jonge en bovenal hippe karakter aan de jonge, creatieve studenten die er wonen. Voormalige cellencomplexen zijn omgebouwd tot hotels, straten zijn versierd met kleurrijke street art en de Ljubljanica rivier (die dwars door de stad loopt) leent zich tegenwoordig voor een cursusje suppen.

6. Senegal

Ben je al in Egypte geweest, is Gambia je ook al bekend en wil je je laten verrassen door een nieuwe Afrikaanse bestemming? Zoek de zon op in Senegal. Want dit land biedt niet alleen een verrassend lange kustlijn met mooie stranden, maar ook veel cultuur.

Je hebt tijdens een weekje Senegal de kans om kennis te maken met authentiek Afrika. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het voormalig slaveneiland Ile de Gorée, dat je echt niet zonder kippenvel kunt verlaten. Al je zintuigen prikkelen doe je het best tijdens een bezoek aan de visafslag van M’Bour. En als je dan ook nog wat natuur mee wilt pakken; wist je dat je in Senegal ook op safari kunt?

Verrassende bestemmingen 2018: Royal Horizons Baobab, SenegalSenegal is minder massaal dan Egypte en de kwaliteit in de hotels ligt een stuk hoger dan in Gambia. Royal Horizons Baobab, een all inclusive hotel in Saly, is hier het bewijs van. Dit hotel zal je verrassen!

Verrassende bestemmingen: Senegal

7. Sevilla (Spanje)

Wist je dat de Spaanse stad Sevilla het decor was voor diverse scenes van Game of Thrones? Dit alleen is al een goede reden om naar Andalusië af te reizen, maar er zijn meer redenen waarom deze bestemming een aanrader is.

Het is er al-tijd lekker weer, tapasbarretjes vind je op elke hoek en de bezienswaardigheden zijn niet op één hand te tellen. Verbaas je over het kleurrijke Plaza España, bewonder moderne architectuur in de vorm van Metropol Parasol, beklim de Giralda toren en breng een bezoek aan Real Alcázar. Jouw dag sluit je in stijl af met een flamenco-voorstelling.

8. Krakau (Polen)

Een verrassende stedentripbestemming? De Poolse stad Krakau! Collega July bezocht de stad en kwam enthousiast terug.

Wandel over de Grote Markt Rynek Główny (een van de grootste middeleeuwse stadspleinen van Europa), beklim de Mariakerk, bewonder de zonsondergang vanaf de Wawelheuvel (met de Wawelburcht en de Wawelkathedraal), struin door de hippe Joodse wijk Kazimierz en ga naar de Schindlerfabriek. Er is genoeg te doen!

9. Tunesië

Tunesië, een land dat door haar klimaat en gunstige prijzen al decennia lang populair is onder zonliefhebbers. Toch biedt het Noord-Afrikaanse land meer. De gemoedelijke bevolking ontvangt je met open armen, je maakt kennis met een geschiedenis van meer dan duizenden jaren en het land kent een gevarieerd landschap.

Met dank aan het woestijnklimaat kun je in de zomer rekenen op 10 tot 12 uur zon. Ideaal, want het land herbergt prachtige stranden. En is het een dag wat minder lekker weer, bezoek dan een van de stadjes waarvan de geschiedenis duizenden jaren teruggaat.

Tip: verblijf in Sousse, een van de grootste badplaatsen. Je vindt hier luxe hotels en een prachtig oud centrum. Maak daarnaast enkele dagtripjes, o.a. naar het amfitheater El Jem.

Marhaba Beach, TunesiëMarhaba Beach in Sousse beschikt over een zwembad en meerdere wellness-, sport- en kinderfaciliteiten. Extra pluspunten? Je kunt er verblijven o.b.v. all inclusive en het hotel ligt ook nog eens direct aan het strand.

Verrassende bestemmingen: Tunesië

10. Madrid (Spanje)

Lekkerbekken brengen dit jaar een bezoek aan de Spaanse stad Madrid. Wist je dat dit wereldwijd de stad is met de meeste en Michelinsterren? Er zijn maar liefst twintig restaurants met één ster, zes restaurants met twee sterren en één restaurant met drie sterren. Het totaal komt daarmee op 27 (!) sterren.

Madrid staat overigens niet alleen bekend om de vele restaurants, maar ook om de vele musea. De Spaanse stad herbergt er maar liefst 88 (!). De drie mooiste (het Prado Museum, het Thyssen-Bornemizma Museum en het Reina Sofia) vind je langs de 2 km lange The Art Walk.

Verrassende bestemmingen 2018: Madrid, H10 TribecaDiverXO is the place to be voor Bourgondiërs. Dit restaurant beschikt namelijk als enige over drie sterren. Nabij dit restaurant vind je H10 Tribeca, een stijlvol hotel met een moderne inrichting.

11. Amalfikust (Italië)

Laat je overdonderen door de kleurrijke Amalfikust! Dit gebied bestaat uit schilderachtige dorpjes die zich hebben ‘verzameld’ langs een smalle autoweg. Het staat niet onterecht sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het historische hart en tevens de populairste vakantiebestemming van de Amalfi kust is het gelijknamige plaatsje Amalfi. Het centrum wordt gekenmerkt door citroen- en limoncellowinkeltjes en voor cultuurliefhebbers biedt het o.a. de kathedraal Duomo San Andrea, dat via een steile trap te bereiken is vanaf het gelijknamige plein. Kom na afloop bij op een van de terrasjes rondom dit plein.

12. Malediven

Vraag een gemiddelde Nederlandse reiziger welk land bovenaan het lijstje van zijn droombestemmingen staat en je kunt er donder op zeggen dat het antwoord de Malediven is.

Laat dit land zeker niet op je lijstje staan, maar bezoek het. Door de stijgende zeespiegel is het nog maar de vraag hoe lang we nog van de mooie archipel – die slechts 1,3 meter boven de zeespiegel ligt – kunnen genieten… Pak nu jouw koffer en ga voor de ultieme week relaxen in het paradijs!

Verrassende bestemmingen 2018: Malediven, Barefoot Eco HotelDat een vakantie naar de Malediven niet superduur hoeft te zijn, bewijst Barefoot Eco Hotel. Regelmatig zijn er aanbiedingen van ca. € 1.200,- p.p. En dan draag je met jouw verblijf in dit ecologische hotel ook nog eens bij aan het milieu!

13. Essaouira (Marokko)

Wil je heel graag kennismaken met de charme van Marokko, maar is een bezoek aan Marrakech net teveel voor al je zintuigen? Minder overweldigend, maar even prachtig is de kustplaats Essaouira.

Het dagelijkse leven heeft hier een lager tempo dan in Marrakech en Agadir, een andere belangrijke zonbestemming in Marokko. Hierdoor is het steekwoord van een vakantie in Essaouira vooral genieten. Aan jou de keuze hoe dat te doen! Ga je voor zonnen aan een van de rustige stranden, slenteren door de pittoreske straatjes in de medina, vissersbootjes spotten in de haven of windsurfen aan de kust?

14.IJsland

Waarom IJsland op jouw bucketlist moet staan? In dit dunbevolkste eiland van Europa vind je op een kleine oppervlakte verrassende natuurfenomenen. En daarvoor hoef je echt niet het hele eiland rond te crossen, alleen al door een bezoek aan de Golden Circle krijg je hier veel van mee.

De Golden Circle is een ruim 300 km lange route die start nabij de hoofdstad Reykjavik. De route leidt je langs drie van de meest bekende bezienswaardigheden van het Noord-Europese eiland; Nationaal Park Thingvellir, de waterval Gullföss en de hete bronnen rondom Geysir. En door te verblijven in Reykjavik kun je ook de Blue Lagoon van jouw lijstje afvinken!

IJsland, Hotel IslandEen perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in IJsland én om de Golden Circle te ontdekken is Hotel Island. Je verblijft in een rustige omgeving én je kunt je huurauto gratis bij het hotel parkeren. Ideaal!

Verrassende bestemmingen: IJsland

15. Brac (Kroatië)

Ooit waren Dubrovnik en Split dé verrassende Kroatië-bestemmingen. Tegenwoordig geldt dat voor de nieuwe bestemming Brac. Dit bijzondere eiland voor de kust van Split herbergt o.a. het mooiste strand van Kroatië.

Je vindt Zlatni Rat, want zo heet dit fraaie strand, in het zuiden van het eiland bij de badplaats Bol. Door stroming en wind verandert dit puntvormige paradijsje continu van vorm. Een bijzonder natuurfenomeen. En dan is Bol ook nog eens een ontzettend leuk plaatsje met een historische kern.

16. Dubai

Als je denkt dat je een goed beeld hebt bij Dubai zonder dat je er bent geweest, boek dan zeker eindelijk dat tripje. Je zal nog verrast worden; de metropool is namelijk veelzijdiger dan menigeen denkt!

Waar je in de media vooral de moderne gebouwen in Dowtown Dubai (zoals de Burj Khalifa en Dubai Mall) ziet, is het meer dan een stad met een geweldige skyline. Wist je bijvoorbeeld dat Dubai ook historische wijken kent? In Deira slenter je door twee geweldige souks en in Al Fahidi tref je het oudste gebouw van de stad aan.

Voor nog meer afwisseling breng je een dagje door in de woestijn. Met een 4WD scheur je over de enorme zandduinen om vervolgens te dineren bij de bedoeïenen. Strand? Dat vind je bij Palm Island en JBR Beach. Wat een afwisseling!

Dubai, Vintage Grand HotelOns meest geboekte hotel is Vintage Grand Hotel. Hier gaan luxe en betaalbaarheid hand in hand. Fijn is de gratis shuttleservice; hierdoor sta je binnen no time bij belangrijke highlights van de stad.

Verrassende bestemmingen: Dubai

17. Tallinn (Estland)

Op zoek naar een hippe stedentripbestemming? Zet naast Hamburg ook zeker Tallinn op jouw lijstje. De hoofdstad van Estland ligt op slechts 2 uur vliegen, is zeer betaalbaar en heeft veel te bieden. Wat wil je nog meer?!?

De stad kent een historisch stadscentrum, Vanalinn. Het behoort tot een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Noord-Europa. Al slenterend kom je vanzelf langs diverse bezienswaardigheden, waaronder de St. Olav’s kerk. Aan het Raekoja Plats neem je plaats tussen de locals voor een drankje en vanaf Kiek in de Kök heb je een mooi uitzicht over de stad.

18. Azoren (Portugal)

Er zijn maar weinig mensen die een goed beeld hebben van de Azoren, een Portugese archipel. Des te meer kans dat je je compleet kunt laten verrassen tijdens een trip naar dit pareltje in de Atlantische Oceaan!

Maar wij zouden wij niet zijn als we niet toch alvast een klein tipje van de sluier zouden oplichten. Je kunt op de Azoren rekenen op aangename temperaturen, bijzondere kratermeren en historische steden. En wist je dat er in de wateren rondom de eilandengroep maar liefst 25 soorten walvissen voorkomen? Dit alles vind je op slechts 4 uur vliegen van Nederland!

Azoren, Azoris Royal Garden HotelAzoris Royal Garden Hotel ligt op het grootste eiland van de Azoren, São Miguel, en biedt een centrale ligging nabij het historische centrum Ponta Delgada. Je kunt daarnaast rekenen op een flinke dosis ontspanning.

Verrassende bestemmingen: Azoren
Weet jij al welk van deze verrassende bestemmingen het voor jou wordt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *