Travelguide Ibiza

Travelguide Ibiza: wat, hoe, waar & wanneer?

Hoewel Ibiza met name bekend staat als party-eiland doet dit imago haar niet volledig eer aan. Ibiza is, ondanks de vele feesten en goede dj’s in de zomer, veel meer dan dat. We nemen je mee langs de vele kanten die het Spaanse eiland biedt.

Het is een eiland waar hippies en jetset samen gaan, zonder een onvertogen woord. Het is een eiland waar het onmogelijk is te kiezen uit zoveel mooie stranden. Het is een eiland waar nog ongerepte natuur voorkomt. En bovenal is het een eiland waar het sleutelwoord relaxen is. Nooit eerder op reis voelde ik zoveel positive vibes.

Helaas mocht ik maar een korte tijd verblijven op dit mooie eiland. Maar wel genoeg om wat mooie hotspots & tips voor je op een rij te zetten in deze travelguide Ibiza.

Hippies & mojito’s in Benirràs

travelguide-ibiza-benirrasMust do op zondag! Rijd naar het noorden waar je een uiterst idyllisch baaitje vindt, Benirràs. Waar je in de middag nog kunt genieten van de zon, zal je rond zes uur worden omgeven door trommelaars en dansende locals (veel hippies!) en toeristen, terwijl de mojito’s (a € 5,-) voor je neus worden klaargemaakt. Als het donker is, word je ook nog eens getrakteerd op een waar vuurspektakel. Dit kan wel eens dé verrassing van jouw vakantie op Ibiza worden, zoals dat het bij mij ook was.
>> Lees meer over Benirràs

Dalt Vila, een machtig bolwerk

Een van de hoogtepunten van onze trip, naast Benirràs op zondag, was zonder twijfel een bezoek aan Dalt Villa. Dit is het historische centrum van Ibiza-Stad, door de bewoners Eivissa genoemd. Het is een van de bestbewaard gebleven en grootste vestigingen in het Middellandse Zeegebied. Maak een twee kilometer lange wandeling rond het bolwerk en op de vestingwallen en duik daarna de stad in en slenter door de smalle steegjes.
>> Lees meer over Dalt Vila

Zien & gezien worden in Blue Marlin

Het Bloemendaal van Zandvoort, dat is Cala Jondal, waar je onder andere Blue Marlin vindt, een van Ibiza’s meest bekende beachclubs. En neem een goedgevulde portemonnee mee, want het is ook zeker niet de goedkoopste. Maar lekker eten en drinken hebben ze er wel. En wat is het leuk om je een middag of avond te vergapen aan de jetset van Ibiza.

Beachlife op Ibiza

Travelguide Ibiza: strandenDe strandganger is op Ibiza, met haar meer dan 50 baaien en stranden, aan het goede adres. Waar je in het zuiden en westen veelal grotere (en soms commerciëlere) stranden vindt, vind je in het noorden ongerepte baaien en in het westen de kleinere stranden. Wij hebben met name de stranden aan de westkust bewonderd.

  • Sa Caleta. Een inimini-baaitje zonder al te veel faciliteiten. Hier huur je geen parasol of bedje, je vleit je handdoek op het zachte & warme zand. Terwijl je, als je ligt en je ogen opent, tegen een rood/bruine rotswand aankijkt die de baai omsluit. Hongerig of dorstig geworden? Bovenaan de baai vind je een restaurant, waar je nog wel wijn onder de € 3,- kunt bestellen. En de lekkerste verse vis.
  • Cala d’Horta. Bijna idyllisch met uitzicht op een rots, die rechtstreeks uit een Thaise reisgids lijkt te zijn gekomen. Je moet er, in verband met beperkte parkeerplaatsen onderaan de baai, vaak een stukje voor lopen, maar het is meer dan de moeite waard. Ga ook zeker eten bij El Carmen.
  • Cala Tarida. Op zoek naar iets meer faciliteiten? Cala Tarida is iets groter, populair onder gezinnen én bovenal betaalbaar. Hier betaal je geen € 25,- voor een bedje (zoals in het zuiden), maar € 13,50 (laagseizoen 2014). Keertje luxe uit eten? Je vindt het luxe Cotton Beachclub bovenaan het strand.

Las Dalias, de nummer 1 hippiemarkt

Travelguide Ibiza: Las DaliasAan hippiemarkten, zeker in het hoogseizoen, geen gebrek op Ibiza. Las Dalias is de meest bekende en ongetwijfeld ook de meest commerciële, maar wel een van de leukste. Op een binnenplaats kun je (sinds 1985!) onder de bladeren van wijnplanten slenteren langs kraampjes met typische Ibiza-producten, terwijl je aan de andere kant de lekkerste mojito’s en ananasshakes worden aangeboden. Je vindt Las Dalias in Sant Carles, waar je voor € 3,- kunt parkeren.
>> Lees meer over hippiemarkt Las Dalias

Santa Gertrudis de Fruitera

Ibiza kent niet enorm veel noemenswaardige stadjes & dorpjes, bijna alles draait om het strandleven. Toch mag je naast Eivissa ook Santa Gertrudis de Fruitera niet overslaan. In dit gezellige dorpje vind je vooral veel restaurants en pleintjes waar de locals zich verzamelen. Ga vooral lunchen bij Bar Costa, waar de hammen boven de bar hangen.
>> Lees meer over Santa Gertrudis de Fruitera

Culinair Ibiza

De inwoners van Ibiza houden van lekker & puur eten, dat is meteen duidelijker als je op het eiland aankomt. Maar goed eten, en zeker op populaire plekken, heeft ook zijn weerslag op de prijs. De populaire restaurants en clubs kunnen zonder moeite de hoofdprijs vragen, waarbij met name de voorgerechten duur zijn (€ 25,- voor vitello tonato). Ook cocktails kunnen flink aan de prijs zijn, tot € 16,-. Let ook altijd even op of de BTW is inbegrepen. Dit is niet standaard en dan kan je nog wel eens verrast worden door een prijs die 10% hoger ligt dan verwacht. Goedkoper eten? Ga buiten de grote steden eten, of in lokale restaurants. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs.

De beste reistijd voor een vakantie naar Ibiza

Als je een party-ganger bent, raden we je aan in het hoogseizoen te gaan. Dan draaien alle top-dj’s en kun je genieten van de beste feesten. Maar… goedkoop is het dan niet! Een goede optie voor wie wel een feestje mee wil pakken, is september of begin oktober. In het eerste weekend van oktober vinden traditiegetrouw de closing party’s plaats. Het feestseizoen wordt dan in stijl afgesloten. Zijn feesten helemaal niet van belang, en wil je je juist rust, ga dan zeker buiten het hoogseizoen om.

Waar verblijf je?

Travelguide Ibiza: uitzichtZorg dat je een auto huurt op vakantie & het maakt eigenlijk niets uit waar je verblijft. Ibiza is zo klein dat je overal zo bent. Een ritje van het uiterste noorden naar het zuiden kost je slechts ruim een uur. Ook een scooter huren is een optie.

Ibiza-Stad is erg populair, door de levendigheid en de mogelijkheden die het biedt. Ondanks dat parkeren soms wat lastig kan zijn, is dit onder Nederlands de meest populaire bestemming.

Doen dus, een vakantie naar Ibiza. Ik zou met alle liefde weer terug gaan. Mocht je nog tips hebben voor mijn tweede vakantie naar dit Spaanse eiland, dan hoor ik deze uiteraard graag.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *