Waar is het warm in maart?

Waar is het warm in maart? Hier schijnt de zon!

De lente is in aantocht, maar qua temperaturen voelen we het nog net niet… Tijd om ons koude kikkerlandje te ontvluchten? We zochten uit waar het warm is in maart. Én we maakten een handige tabel van de fijnste bestemmingen. Met natuurlijk – zoals je van ons gewend bent – meer informatie over enkele van deze bestemmingen, inclusief hoteltips.

Zoek de warmte op in maart

We maakten een selectie van de populaire bestemmingen in maart en zetten die op een rij van minder warm naar warmer*. Kiezen was nog nooit zo eenvoudig!

Bestemming Maximale temperatuur in maart Aantal zonuren per dag Minimale vliegtijd
Malta 17 °C 7 3
Algarve (Portugal) 18 °C 8 3
Gran Canaria (Spanje) 21 °C 7 4-5
Marokko 22 °C 8 3-4
Egypte 25 °C 10 5-6
Boa Vista (Kaapverdië) 25 °C 9 7
Dominicaanse Republiek 29 °C 8 10
Curaçao 31 °C 9 10-11
Gambia 35 °C 9 7

* Resultaten uit het verleden bieden uiteraard geen garanties voor de toekomst

Meteen naar de warmte vliegen in maart?Bekijk ons aanbod

Gran Canaria (Spanje)

Als je wél warmte wil in maart, maar niet te ver wil vliegen, zijn de Canarische Eilanden altijd een goed idee. Deze eilandengroep hoort bij Spanje, maar ligt een stuk zuidelijker; naast het Afrikaanse vasteland en vlak bij de evenaar. Hierdoor kun je hier ook in maart rekenen op een flinke dosis zon en warmte.

Waarom specifiek Gran Canaria? Omdat het een van de meest veelzijdige eilanden is én je er een ruime keuze aan hotels en appartementencomplexen hebt voor elke doelgroep. Ga je voor een levendige vakantie? Dan tippen we Playa del Inglés, kleinschaliger verblijven kan in Puerto de Mogán en cultuurliefhebbers zijn op hun plek in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria.

Omdat het in maart nog niet zo warm is dat de mussen van het dak vallen, is dit de ideale periode om veel op pad te gaan. Het eiland ontdekken, want er zijn flink wat mooie plekjes. Neem een kijkje bij het indrukwekkende landschap van Dunas de Maspalomas, spot prachtige gebouwen in de wijk Vegueta in de hoofdstad en bezoek afgelegen kloven.

Bekijk wat je nog meer kunt doen op Gran Canaria

Mogan Princess & Beach Club Resort, Gran CanariaTot rust komen is geen opgave bij Mogan Princess & Beach Club Resort. Alle kamers beschikken over zeezicht en je hebt de beschikking over fijne zwembaden. Als kers op de taart kun je boeken o.b.v. all inclusive.

Waar is het warm in maart: Gran Canaria

Boa Vista (Kaapverdië)

Kaapverdië bestaat uit negen eilanden, waarvan Sal en Boa Vista de meest bekende zijn. Boa Vista betekent letterlijk mooi zicht en dat is zeker van toepassing op het eiland. Je vindt er namelijk prachtige zandstranden met aan de rand luxe hotels. Dat wordt dus een luxe én warme vakantie in maart!

Wat de hoogtepunten zijn van het eiland? O.a. het scheepswrak bij Cabo de Santa Maria, de kleurrijke dorpjes Bofareira en Cabeca Dos Tarrefas, de hoogste berg van het eiland Monte Estância, de voormalige hoofdstad Rabil en het natuurgebied Deserto de Viana.

Ook bijzonder: Kaapverdië – en dan in het bijzonder Boa Vista – is de op een na grootste broedplek ter wereld voor de Caretta Caretta schildpadden. En die kun je zomaar spotten tijdens jouw vakantie, samen met walvissen!

Riu Karamboa, Boa Vista, KaapverdiëZoek je warmte én rust? We tippen Riu Karamboa, een adults only hotel direct aan een prachtig strand. Het hotel biedt een handjevol zwembaden, een ruim aanbod aan restaurants en bars én een uitgebreide all inclusive formule.

Waar is het warm in maart: Boa Vista, Kaapverdië

Marrakech (Marokko)

Zon & stad combineren in maart? We tippen de bruisende stad Marrakech, waarbij je dan verblijft in Le Palmeraie. In dit stadsdeel, enkele kilometers van het centrum, vind je luxe resorts waar ontspannen centraal staat.

Ideaal als je het ons vraagt! ’s Ochtends slenter je door de smalle straatjes in de souks, je luncht bij een rooftop-restaurant aan het bekende Djemaa el-Fna-plein en ’s middags geniet je aan het zwembad van de Marokkaanse zon. Of boek je een fijne hammam-behandeling.

Wil je ook nog wat meer van de omgeving zien? Boek een excursie naar het Atlasgebergte, bezoek de Ouzoud watervallen, cross met een quad door de woestijn of volg een kookworkshop.

Tui Blue Riu Tikida Garden, MarrakechVerblijf in Marokkaanse sferen bij Tui Blue Riu Tikida Garden. Dit resort biedt een riant zwembad, twee restaurants, een wellnesscentrum én een all inclusive optie. De jongste vakantiegangers vermaken zich in het zwembad en bij de miniclub.

Waar is het warm in maart: Marrakech

Dominicaanse Republiek

Een stukje verder vliegen dan bovenstaande bestemmingen, maar zéker niet minder de moeite waard: de Dominicaanse Republiek is een waar palmbomenparadijs. Hier heb je het vakantiegevoel direct te pakken! Het is daarnaast een van de warmste opties voor maart.

In de Dominicaanse Republiek vind je vooral veel luxe, all inclusive resorts aan het strand. Loop vanaf je kamer naar het buffet en direct door naar het strand. Ontspannen in de schaduw van een palmboom wissel je af met een verkoelende duik in zee.

Ook wat dagjes op pad? We tippen o.a. een boottocht naar het tropische eiland Saona, waar je slechts één klein dorpje vindt. Hier maak je kennis met het lokale leven. Op de terugweg maak je een tussenstop voor een duik in zee. Wat een droomdag!

Lees meer over Saona

Impressive Resort & Spa, Dominicaanse Republiek Impressive Resort & Spa ligt aan een hagelwit privéstrand aan de oostkust. Het resort beschikt over prachtige zwembaden, een wellnesscentrum en een handjevol restaurants. Maak je vakantie compleet door te boeken o.b.v. all inclusive!

Waar is het warm in maart: Dominicaanse Republiek

Gambia

The Smiling Coast of Africa; het is niet voor niets te bijnaam van Gambia. De inwoners verwelkomen je hier met een dikke glimlach, die zelden van hun gezicht afgaat. Een zonvakantie naar het land is nog relatief goedkoop, al liggen de standaarden in de hotels wel iets lager. Het is allemaal net wat minder luxe.

Maar laat je daardoor niet weerhouden; Gambia is de perfecte bestemming als je zon met cultuur wilt combineren. Er worden toffe excursies aangeboden, waarbij je o.a. een lokale school, vissersdorpje en paradijselijke stranden bezoekt.

Ook tof: je kan twee landen in één vakantie boeken, want er worden excursies naar Senegal aangeboden. In Senegal ga je dan op safari. Spot giraffen, zebra’s, impala’s en meer.

Senegambia Beach Hotel, GambiaService met een glimlach vind je ook in Senegambia Beach Hotel. Dit hotel ligt aan het strand en midden in de gezellige drukte van Kololi. Relax bij het zwembad, speel een potje tennis of bestel een lekkere cocktail aan de bar.

Waar is het warm in maart: Gambia

Waar is het nog meer warm in maart?

En de andere bestemmingen waar het warm is in maart dan…? Ook daar kunnen we je meer over vertellen:

  • In de Zuid-Portugese streek Algarve is het in maart weliswaar nog niet zo heel warm, het is wel de perfecte keus als je lekker met een huurautootje van vissersdorpje naar vissersdorpje wil hoppen. Want de plaatsen daar zijn zo leuk! Breng o.a. een bezoek aan Lagos, Carvoeiro en Albufeira.
  • Het wordt misschien nog geen zonnebaden aan de Turkse Rivièra, maar wist je dat de badplaatsen daar enorm veel cultuur herbergen. In Side vind je tal van monumenten uit de Romeinse tijd en het oude centrum van Antalya herbergt schattige restaurantjes waar je uren met locals kunt kletsen. Actievelingen kunnen in diverse nationale parken raften.
  • Zonzekerheid heb je wel in Egypte, waar de temperaturen in maart tot 25 °C stijgen. Oeh la la! Strijk neer op een van de prachtige stranden aan de Rode Zee en koel af in het water tijdens een snorkelsessie. Extra fijn: de meeste hotels liggen aan het strand en bieden een all inclusive mogelijkheid.
  • Curaçao is al-tijd een goed idee als je het ons vraagt! Er heerst een relaxte sfeer, je kunt er uit de voeten in het Nederlands en je hopt met een huurauto van strandje naar strandje. In de hoofdstad Willemstad spot je toffe street art en als je van boottochtjes houdt, mag je Klein Curaçao niet missen.
  • Malta is geen typische strandbestemming; slechts op een paar plekken op het eiland vind je langgerekte stranden. Wat je wel veel vindt op het eiland zijn oude dorpjes, waar je je echt even terug in de tijd waant. Ideaal voor een actievere vakantie in maart! Oh, en neem zeker een kijkje in de middeleeuwse hoofdstad Valletta.

Waar ga jij de warmte opzoeken in maart?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *