Badplaatsen Turkse Rivièra

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen aan de Turkse Rivièra

Zoek je zon, zee, strand en een snufje cultuur? Dan zit je in de meeste badplaatsen aan de Turkse Rivièra goed. Maar welke past nu echt het beste bij jou? Lees dit artikel, maak een keuze en verheug je op een relaxte vakantie aan de Turkse Rivièra!

Veelzijdig Alanya

Badplaatsen Turkse Rivièra: AlanyaAlanya is niet zonder reden één van de meest bezochte badplaatsen aan de Turkse Rivièra (en in heel Turkije eigenlijk). De badplaats – die vakantie ademt – is één van de meest veelzijdige plaatsen om te verblijven.

Een strand is niet uniek voor de badplaatsen aan de Turkse Rivièra, maar Alanya herbergt wel heel wat strand. Zowel aan de oost- als westkant van de stad. Aan de westkant vind je het bekende Kleopatra Beach, een van de mooiste stranden van Turkije . Te midden van de beide lange stranden vind je het centrum. En daar is genoeg te zien en te doen!

Het hoogtepunt – figuurlijk, maar ook zeker letterlijk – is het Kasteel van Alanya. Hij torent overal hoog bovenuit en de kilometerslange muren lopen kriskras over de berg rondom. Aan de voet vind je de bekende Rode Toren, een van de andere bezienswaardigheden. Vanaf deze toren, die officieel Kızıl Kule heet, loop je zo naar de haven.

De haven is de meest levendige en misschien wel gezelligste plek van Alanya. Je vindt er restaurants, barretjes en uitgaansgelegenheden met daarachter de winkelstraten. Wie nog iets verder wegloopt van de haven komt uit bij de wat oudere & authentiekere winkeltjes. Een aanrader!

Check alle must-sees in Alanya

Numa Konaktepe HotelNuma Konaktepe Hotel is al enkele jaren één van onze toppers in Alanya. Mede door de fijne prijs-kwaliteitsverhouding. Verblijf o.b.v. all inclusive, roetsj van de glijbanen en chill aan het strand zonder de hoofdprijs te betalen. Hoe fijn!?!

Cultureel Side

Badplaatsen Turkse Rivièra, SideWie cultuur & zon met elkaar wil combineren, kan het beste een vakantie naar Side boeken. De geschiedenis van deze badplaats aan de Turkse Rivièra gaat flink wat jaartjes terug; het werd al gesticht in de 7e eeuw voor Christus.

Tussen de 12e en 19e eeuw was het centrum bijna verlaten, maar de inwoners kwamen terug en legden de rijke geschiedenis bloot. Duik in het verleden door een bezoek te brengen aan het 2e-eeuwse Romeinse amfitheater, de Tempel van Apollo en de diverse Romeinse aquaducten. Voor nog meer achtergrond bezoek je het Side Museum.

Dit alles combineren met gezelligheid? In het oude centrum vind je een flinke dosis winkeltjes. Wie doorloopt naar de haven – onderaan de winkelstraten – kan rekenen op leuke restaurants, barretjes en clubs. Stap in de haven ook zeker op een boot om kennis te maken met de prachtige kustlijn.

Liever chillen met je voeten in het zand? Rondom het oude centrum vind je strand. Met aan deze stranden fijne resorts om uit te kiezen. Sterker nog; we hebben de keuze uit meer dan 200 accommodaties in deze plaats aan de Turkse Rivièra.

Lees meer over Side

Seaden Sea Planet Resort & SpaOm je op weg te helpen bij het maken van een keuze tippen we graag Seaden Sea Planet Resort & Spa. Een handjevol glijbanen, ligging direct aan het strand en verzorgde (familie)kamers zijn slechts enkele van de vele pluspunten van dit hotel.

Luxe Lara Beach

Badplaatsen Turkse Rivièra, Lara BeachDeze badplaats aan de Turkse Rivièra is zonder meer bijzonder te noemen; door de aanwezigheid van de vele themahotels (luxe is hier vaak een understatement) wordt het ook wel het Las Vegas van Turkije genoemd.

Feitelijk is Lara Beach overigens geen aparte plaats; het is een wijk in het oosten van de stad Alanya. Maar inmiddels is het zo gegroeid & populair dat we rustig kunnen stellen dat het een bestemming an sich is.

Waardoor het één van de populairste plaatsen aan de Turkse Rivièra is? Dit heeft niet enkel met de themahotels te maken, maar ook zeker met het 7 km lange zandstrand. Het is voorzien van een Blauw Vlag keurmerk, wat voor gezinnen vaak een pre is. Je kunt jouw kinderen er veilig laten spelen en schoon is het er ook!

En de ligging nabij Antalya is een ander pluspunt. Als je even iets anders wilt dan de faciliteiten in het hotel of het strand is cultuur binnen handbereik. Zeker als je het historische centrum bezoekt. De smalle straatjes en authentieke stadsmuren gooien je even terug in de tijd.

Badplaatsen Turkse Rivièra, Lara Beach: Royal Holiday Palace Royal Holiday Palace doet haar naam eer aan; het ziet er echt uit als een paleis! En je voelt je er ook als de koning te rijk met het strand voor de deur, een riant zwembad en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Meer badplaatsen aan de Turkse Rivièra

  • Hoewel je in Belek best wat strand vindt, staat het niet bekend als échte strandbestemming. Deze badplaats aan de Turkse Rivièra dankt haar bekendheid aan de golfmogelijkheden. Je vindt er meer dan 10 golfbanen met minimaal 18 holes. Oh, en ook veel luxe hotels én het geweldige waterpark The Land of Legends!
  • Ook Antalya is geen standaard strandbestemming; het is vooral een bestemming voor mensen die zon & cultuur willen combineren, maar het drukke Side willen vermijden. Onze favoriete plek in de badplaats? Kaleiçi, het historische centrum.
  • Kemer was tot de jaren 60 van vorige eeuw enkel per boot te bereiken, maar met dank aan een goede infrastructuur heeft het zich de afgelopen decennia opgewerkt tot een van de meest mondaine badplaatsen aan de Turkse Rivièra. De omgeving is ook fijn; Kemer wordt omgeven door prachtige pijnboombossen en citrusboomgaarden.

Op welk van deze badplaatsen aan de Turkse Rivièra is jouw keuze gevallen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *