Alles over Kemer

Een kijkje in de mondaine Turkse badplaats Kemer

Wat ooit een klein vissersdorp was, is uitgegroeid tot een van de 10 populairste badplaatsen van Turkije. Welkom in Kemer, de badplaats waar alles in het teken staat van zen worden en relaxen. Op naar een ontspannen zonvakantie!

Kemer in een vogelvlucht

Kemer is een badplaats aan de Turkse Rivièra, zo’n 45 km ten zuiden van de regionale hoofdstad Antalya. Het is niet zo populair als de grotere broers Alanya en Side, maar dat is juist de charme van Kemer.

Bijzonder is het als je je bedenkt dat de badplaats tot de jaren 60 van vorige eeuw alleen per boot bereikbaar was. Er is – met dank aan een financiering van de Wereldbank – hard gewerkt aan een goede infrastructuur en toeristische voorzieningen. Dit zie je alleen al aan hoe de straten zijn aangelegd; er is al direct rekening gehouden met de bouw van hotels.

En dat heeft zo haar vruchten afgeworpen. Kemer is na Side en Alanya nu een van de populairste badplaatsen aan de Turkse Rivièra. Zonder dat het ten koste is gegaan van de charme. Good job van de inwoners!

Een kijkje in het centrum van Kemer

Kemer ligt verscholen tussen heuvels met pijnboombossen en citrusboomgaarden en wordt omgeven door prachtige rotsformaties van het Beydaglari-gebergte. Eenmaal in het plaatsje valt vooral het relaxte leven op.

Alles over Kemer, centrumHet gemoedelijke maar levendige centrum bestaat vooral uit laagbouw en een deel van de straten is autovrij. Hier kan je op je gemak slenteren tussen kleding- en souvenirwinkels. Leuke restaurantjes en barretjes vind je er ook. Doordat het een relatief jonge badplaats is, kun je in Kemer niet rekenen op een flinke dosis cultuur. Daarvoor zal je toch echt op pad moeten. Wat je wel in de stad vindt aan bezienswaardigheden?

Het Yörükü Parki is één van de weinige bezienswaardigheden die Kemer herbergt. Ze hebben hier – overigens met succes – een nomadendorp nagebouwd. Zo kunnen toeristen zien hoe er in Kemer werd geleefd voordat het toerisme in opkomst was. Je kunt er o.a. een kijkje nemen bij het traditionele broodbakproces, waarna je natuurlijk kunt proeven. De ligging aan de waterkant zorgt voor een geweldig uitzicht.

En als we dan even teruggaan naar de 21e eeuw; in 2011 werd er een prachtige moskee geopend in Kemer, aan Dörtyol Caddesi. Het is van binnen een pareltje om te zien, met rijke beschilderingen, een prachtig tapijt en een rijkelijk versierde koepel. Als niet-moslim mag je hier naar binnen als er geen gebed is. Niet vergeten even jouw schoenen uit te trekken!

Veel mensen denken dat de witte Kemer Tower een historische betekenis heeft, maar niets ins minder waar. Dit is geen bezienswaardigheid, maar simpelweg een bar annex restaurant met een bijzondere vormgeving. En een geweldig uitzicht vanaf het platform op de tweede verdieping.

De mondaine kant van Kemer

Kemer onderscheidt zich niet alleen qua populariteit, maar ook op nog een ander punt van Side en Alanya; de badplaats is een stuk mondainer. Dit zie je o.a. terug in de hoge kwaliteit van de hotels. Ook is er een bruisend uitgaansleven. Sterker nog; vanuit Antalya komen zowel locals als toeristen naar Kemer vanwege de populaire clubs.

Liever iets rustiger aan? Kemer herbergt tal van barretjes die je echt onder de noemer hip & happening kan scharen. Hoewel deze echt the places to be zijn, kan je er wel rekenen op hogere prijzen. De vele lokale tentjes zijn een goede afwisseling om jouw budget onder controle te houden.

Alles over Kemer, Crystal De Luxe Resort & SpaOver mondaine gesproken; een topvakantie beleef je zeker in Crystal De Luxe Resort & Spa, dat in het centrum van Kemer ligt. Met dank aan faciliteiten als een zwembad en wellnesscentrum voelt jong en oud zich hier direct thuis.

Een ontspannen zonvakantie in Kemer

mondain-kemer-strandenJe hebt in Kemer de keuze uit twee stranden. Of moeten we het eigenlijk niet over een keuze hebben…? Het eerste strand, ten noorden van de jachthaven, is stiekem niet echt een publiek strand. De stukjes strand zijn geclaimd door de hotels en beachbars die aan het strand liggen. Als gast kan je daar dan terecht!

Ten zuiden van de jachthaven vind je Moonlight Bay. In deze baai ligt een prachtig park, met aan de rand hippe beachclubs en een fijn zand-/grindstrand. Dit is wel publiek toegankelijk en slechts op enkele plekken gereserveerd voor privédoeleinden.

Fame Residence Kemer & Spa, Kemer All inclusive & luxe: dat klinkt toch als de ideale vakantie? Alles staat klaar en is al voor je geregeld. Het enige wat jij nu nog moet doen, is je vakantie bij Fame Residence Kemer & Spa definitief maken. Dit pareltje ligt praktisch direct aan het noordelijke strand.

Ontdek de omgeving van Kemer

Alles over Kemer: Göynük kloofDe omgeving van Kemer is prachtig en het zou zonde zijn om alleen in en rond jouw hotel te vertoeven. Boek bijvoorbeeld een excursie of ga op pad met de auto. Aanraders? Dit zijn onze drie favorieten:

  • Nabij Kemer vind je de Goynuk-kloof. Het is een walhalla voor sportievelingen! Ga voor een middagje canyoning en verplaats je al wandelend, klimmend, springend en abseilend door de kloof.
  • Plan een dagje Antalya. In tegenstelling tot in Kemer vind je hier wel een flinke dosis cultuur. Met name het historisch centrum (dat ook wel Kaleiçi wordt genoemd) is de moeite waard. Je vindt er een sfeervolle haven, pittoreske straatjes, oude stadsmuren en authentieke houten huisjes.
  • Ten zuiden van Kemer vind je de antieke stad Olympos. Je doet een flinke stap terug in de tijd, zo’n 2.200 jaar terug. Bewonder het antieke badhuis, een tempel, diverse gedenktekens en indrukwekkende mozaïeken. En als je dan toch in deze buurt bent, je vindt er ook prachtige stranden!

Heb jij zin gekregen in een weekje (of twee) zon in Kemer? Bekijk onze voordelige lastminutes en andere voordelige aanbiedingen. Pak die koffer maar vast in!

Fotografie: Olga Vasilyeva | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Een kijkje in de mondaine Turkse badplaats Kemer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *