Orange County Resort

Orange County Resort: thuiskomen in Turkije

Voor wie Nederland echt in zijn of haar hart gesloten heeft, hebben wij goed nieuws! Bij dé VakantieDiscounter houden wij niet alleen van goedkope vakantiedeals, maar ook van bijzondere hotels. Het vijfsterren Orange County Resort aan de Turkse Rivièra is dat zonder twijfel. En heimwee? Dat zul je hier niet snel hebben!

Voel je thuis in Orange County Resort

Pas jij je moeilijk aan in een andere (vakantie)omgeving? Of ben jij verkocht aan het kneuterige Nederland met haar molens, lekkere kroketten en de prachtige Amsterdamse grachten, maar wil jij toch graag op vakantie? Orange County Resort in Turkije is dé oplossing. Dit vijfsterren hotel, gelegen aan de Turkse Rivièra in de badplaats Kemer, is volledig gebouwd in Hollandse stijl. Je vakantie begint al wanneer je incheckt bij het Centraal Station.

Orange County Resort: MolenZodra je bent ingecheckt kun je een verfrissende duik nemen in het grote zwembad. Dit is niet zomaar een zwembad, het is zo gebouwd dat het er uit ziet alsof je over de grachten loopt. Nu zal je in Amsterdam niet zo snel een molen tegen komen, laat staan in Turkije, maar bij het zwembad van Orange County Resort vind je ook nog eens een ouderwetse molen. Daarnaast heeft het zwembad een groot aquapark met verschillende glijbanen. Voor de kinderen is er een apart kinderbad. Liefhebber van het strand? Orange County Resort heeft een eigen privéstrand én een verwarmd binnenzwembad.

In Orange County Resort vind je een Turks, Italiaans, Japans en uiteraard een Nederlands restaurant. Ben jij wel gek op een bitterballetje? Er is zelfs een cafetaria waar je de Nederlandse bitterballen kunt bestellen. In Orange County Resort verblijf je o.b.v. all inclusive, dus je portemonnee kun je op je hotelkamer laten. Hoeveel bitterballen je ook wilt eten…

Slapen in Amsterdamse grachtenpanden

Orange County Resort beschikt over ruim 500 luxe kamers. Een groot deel van de kamers is gevestigd in de Amsterdamse grachtenpanden. Daarnaast heb je ook de schattige Volendamse huisjes aan de rand van het zwembad. Deze huisjes bestaan uit twee verdiepingen en zijn ideaal voor families. Kamers zijn voorzien van o.a. airco, tv, minibar, WiFi, föhn en koffie- en theefaciliteiten.

Naast deze ‘standaard’ kamers, kent het Orange County Resort ook een Princess Maxima Suite, Queen Beatrix Suite en een Honeymoon suite. Misschien moeten de namen van deze kamers wel een keertje aangepast worden naar de huidige situatie, Koningin Maxima en Prinses Beatrix. Overigens hangt deze laatste ook met een groot portret in de receptie, waar ze je vriendelijk toelacht.

Activiteiten in en rond Orange County Resort

Voor wie Amsterdam en met name Nederland wel los kan laten, is er gelukkig rondom Orange County Resort ook veel te doen. Het resort ligt nabij het plaatsje Kemer, na een wandeling van 20 minuten ben je in het centrum. Dit plaatsje was ooit een vissersstadje, maar is nu een bruisende badplaats met bars, terrassen, winkeltjes en discotheken. Het resort ligt op ca. 20 minuten lopen van het centrum van Kemer. Ook het Taurusgebergte is een prachtig natuurgebied voor wandelaars en natuurliefhebbers.

De historische stad Side ligt op ca. 40 km afstand van het resort. Deze stad heeft veel van zijn oude karakter behouden inclusief de architectuur en de archeologische bezienswaardigheden. Op elke hoek vind je zo ongeveer wel een monument of ruïne. Bekijk een oud Romeins aquaduct, antieke Romeinse baden en de oude markt (Agora).

Vervelen lukt niet op Orange County Resort

Orange County Resort: Sauna Mocht je toch liever op het resort verblijven, het vijfsterren Orange County Resort heeft zoveel faciliteiten dat vervelen niet in je woordenboek voor zal komen. Er zijn voldoende sportmogelijkheden, waaronder aerobics, beachvolleybal, surfen, tafeltennis en catamaranzeilen. Tegen betaling kun je biljarten en bowlen.

Na deze activiteiten ben je wellicht toe aan wat ontspanning. Maak dan gebruik van het wellnesscentrum van Orange County Resort waar je o.a. een sauna, jacuzzi en een Turks bad vindt.

Turkey meets Dutch traditions

Heb je na het lezen van bovenstaande nog meer behoefte aan Nederlandse glorie? Orange County Resort heeft zelfs het Red Light district naar Turkije gehaald. Om het plaatje helemaal compleet te maken: let op het schoeisel van de werknemers. Sommige zullen wellicht de bekende, gele klompen aan hun voeten hebben.

Wil jij wel in deze ‘Nederlandse’ accommodatie verblijven? Bekijk de beschikbaarheid voor komende zomer. We horen graag hoe jouw oer-Hollandse vakantie is geweest.

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *