Lara Beach

Maak kennis met Lara Beach, het Las Vegas van Turkije

Ben je op zoek naar zon, zee, strand en luxe tegen een vriendelijk prijsje? Dan is een vakantie in Lara Beach echt iets voor jou! Deze Turkse vakantiebestemming staat bekend om haar luxe thematische hotels en wordt daardoor door velen vergeleken met het Amerikaanse Las Vegas. Tijd om kennis te maken met deze bijzondere bestemming!

Lara Beach in een vogelvlucht

Vakantie Lara Beach, strandLara Beach is het strand van Lara, een wijk in het oosten van de stad Antalya. De wijk is beroemd door haar bijzonder ingerichte kustlijn. Je vindt hier namelijk tal van thematische hotels met een indrukwekkend uiterlijk. En daar komt dus ook de bijnaam Las Vegas van Turkije vandaan.

Lara Beach is een strand van maar liefst zeven kilometer. Doordat je er voornamelijk zand vindt, met her en der wat kiezels, kun je hier ongestoord relaxen op een zachte ondergrond. Het strand beschikt over het Blauwe Vlag keurmerk, wat betekent dat het er veilig en schoon is. Het is dus een ideale plek voor gezinnen!

Op het strand ben je van alle gemakken voorzien. Zo kun je er ligbedden huren en als de Turkse zon te warm wordt, klap je gewoon een parasol open. Voor verkoelende drankjes en lekkere hapjes kun je plaatsnemen in één van de strandtenten. Ideaal!

Lara Beach is voor het grootste gedeelte vrij toegankelijk; slechts enkele stukken strand zijn eigendom van de aangrenzende hotels. Je kunt in de dolmus stappen om het strand te bereiken vanaf je hotel, maar wanneer je een auto hebt gehuurd, kun je deze kwijt op één van de parkeerplaatsen.

De meest indrukwekkende hotels

Vakantie Lara Beach, WOW Kremlin PalaceWanneer je langs Lara Beach loopt, zal je je ogen uitkijken. Al die thematische hotels! Tijd om de mooiste uit te lichten.

De grootste blikvanger is Titanic Deluxe Lara. De naam verraadt het al; hier is het beroemde Titanic schip nagebouwd. Je weet niet wat je ziet! Wanneer je verblijft in dit luxe hotel, voel je je gegarandeerd de King/Queen of the World. Je vindt hier o.a. diverse zwembaden met glijbanen en twee disco-bars, waar je naar hits kunt luisteren onder het genot van een drankje. Liever relaxen? Ga dan naar het wellnesscentrum, waar je helemaal zen wordt in de Turkse baden. En door te kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive, kom je al helemaal niks tekort!

Een ander indrukwekkend hotel is Delphin Imperial Lara. Dit gigantische hotel lijkt van buiten op een Turks paleis en wanneer je hier verblijft, zal je je zeker ook een prins of prinses voelen. Schep je bord vol in één van de maar liefst negen (!) restaurants, waar je onbeperkt kunt eten en drinken wanneer je verblijft o.b.v. all inclusive. Test vervolgens alle glijbanen rondom de zwembaden uit om optimaal van een zonnige vakantie te genieten!

Ook Asteria Kremlin Palace Hotel doet sterk denken aan een paleis, maar dan in oosterse sferen! Kinderen zullen zich hier vermaken in de miniclub en tieners kunnen relaxen met leeftijdsgenootjes in de teen lounge. En door de aanwezigheid van een heus waterpark, heb je al helemaal geen omkijken meer naar ze! En wat volwassenen hier kunnen doen? Genoeg! Zij komen tot rust in het wellnesscentrum of werken zichzelf juist in het zweet op de tennisbaan. En door te kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive, hoef je niet te twijfelen om nogmaals op te scheppen in één van de restaurants!

Een flinke dosis cultuur snuiven in Antalya

Vakantie Lara Beach, AntalyaLara Beach is dus een ideale bestemming voor luxezoekers en zonfanaten. Wie tijdens de vakantie daarnaast cultuur wilt snuiven, kan de stad Antalya (op ca. 15 kilometer van Lara Beach) bezoeken. Stap in de dolmus om binnen een mum van tijd in het historisch centrum te staan.

Wat je hier kunt doen? Genoeg! Struin door de smalle straatjes, breng een bezoek aan de haven en bewonder de authentieke stadsmuren. Bezoek ook zeker de eeuwenoude Yivil Minare moskee, waarvan de minaret ver boven de stad uittorent. Neem vervolgens plaats op één van de vele terrasjes om Turkse specialiteiten te proeven en jouw dag in Antalya is compleet!

Düden watervallen, een natuurrijk pareltje

Vakantie Lara Beach, Düden watervallenOok natuurliefhebbers zijn in Lara Beach aan het juiste adres. Op ca. 6 kilometer van de kust vind je de Düden watervallen. Deze twee watervallen zijn respectievelijk ca. 30 en 40 meter hoog en liggen in een schitterend natuurpark. Wandel door het park om van de prachtige groene kleuren te genieten.

Je kunt ook achter de watervallen langs lopen om ze vanuit een bijzondere hoek te bekijken. Wanneer je dit natuurrijke pareltje vanaf het water wilt bewonderen, kan je meegaan met een bootexcursie. Let er tijdens het maken van jouw foto’s wel op dat je camera niet nat wordt!

Kun jij niet wachten om vakantie te vieren in Lara Beach? Bekijk dan ons volledige aanbod en boek. Veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *