Populair Kroatië

7 redenen waarom Kroatië een populaire zonbestemming is

Spanje is veruit de koploper voor komende zomer en Griekenland gooit weer hoge ogen. Een bestemming die ook goede zaken doet, is Kroatië. Steeds meer Nederlanders weten de weg te vinden naar het veelzijdige land. Waarom? Lees snel meer.

1. Het weer is aanzienlijk beter dan in Nederland

Wie de afgelopen weken regelmatig naar buiten heeft gekeken, zou er haast depressief van worden. Regen, regen en nog eens regen. We kijken uit naar de zomer en dromen nu alvast weg bij de temperaturen in Kroatië.

Kroatië kent in de zomer temperaturen die gelijk staan aan die van de Franse Rivièra. En in totaal kun je rekenen op 2.500 zonuren per jaar. De meeste regen valt in het najaar en de winter. Grote kans dat je hier elke dag op slippers en in een korte broek kan lopen.

2. Er zijn waanzinnig mooie stranden

Wist je dat Kroatië enorm lange kustgebieden kent en over meer dan 1.100 eilandjes beschikt? Daarmee staat het land ook garant voor eindeloos veel strandkilometers.

Je vindt er populaire stranden met tal van faciliteiten, maar ook kleine inhammetjes die nog nauwelijks door toeristen zijn ontdekt.

Een van de mooiste stranden is het strand van Zlatni Rat, ook wel golden horn genoemd. Dit strand strekt zich als een witte tong uit in zee en verandert, afhankelijk van de wind, elke keer in een nieuwe vorm. Je vindt Zlatni Rat op het eiland Brac, ook al zo’n aanrader!
Redenen Kroatië - Zlatni Rat

3. Het is betaalbaar

Kroatië is niet meer zo goedkoop als ca. tien tot vijftien jaar geleden, daarvoor weten simpelweg steeds meer mensen de pracht van het land te waarderen. En hoe meer vraag, hoe hoger de prijzen. Toch liggen de prijzen voor een vakantie naar Kroatië (zeker in het hoogseizoen!) doorgaans lager dan voor vakanties naar de populaire Spaanse of Griekse eilanden. En het lokale leven is ook goedkoper!

4. Natuurliefhebbers zijn er aan het goede adres

Met maar liefst acht nationale parken komen natuurliefhebbers niets te kort in Kroatië. Het bekendste natuurfenomeen zijn de Plitvice meren, die in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Benieuwd naar wat de meren en het bijbehorende nationale park te bieden hebben? We schreven er eerder een uitgebreid artikel over.

De zeven andere nationale parken zijn Brijuni (bestaande uit 14 eilandjes), Krka Nationaal Park, Kornati, Paklenica, Risjnak, Velebit en Mljet.

Redenen Kroatië - Plitvice Meren

5. In de zomer barst het er van de festivals

Kroatië staat in de zomer in het teken van festivals. De meest bekende is het Dubrovnik Summer Festival, dat elk jaar van ca. half juli tot eind augustus plaatsvindt. Geniet o.a. van theater, ballet, opera, klassieke muziek, jazz en folklore.

Andere zomerfestivals in Kroatië die de moeite waard zijn? Love International Festival (ieder jaar ca. eind juni/begin juli, nabij Zadar), Dimensions Festival (ieder jaar ca. eind augustus/begin september, nabij Pula) en Outlook Festival (ieder jaar ca. begin september, Pula). Kijk voor de precieze data op de festivalwebsites.

6. Je kunt er strand & stad eenvoudig combineren

Wist je dat Kroatië over bijzonder mooie steden beschikt? Zagreb, Zadar en Dubrovnik zijn slechts enkele van de voorbeelden. De eerste is niet goed te combineren met strand door de ligging in het binnenland. Zadar en Dubrovnik liggen echter beiden aan de kust waardoor je hier stad en strand kunt combineren.

Een andere goede stad waar je cultuur met strand kunt combineren is trouwens Pula. Het is de oudste stad aan de Oost-Adriatische kust en herbergt daardoor bijzondere monumenten uit o.a. de Romeinse tijd. De meest bijzondere is de Arena uit de 1e eeuw. Een plaatje!

Ideaal voor vakantiegangers die wel van een dagje lummelen houden, maar ook graag kennis willen maken met de cultuur van het land.

Redenen Kroatië - Pula

7. Je vindt er bijzonder mooie hotels

Je vindt genoeg prachtige hotels in Kroatië. We lichten graag deze pareltjes uit:

  • Hotel Dubrovnik Palace is ideaal voor luxepaarden. Geniet van diverse zwembaden, een wellnesscentrum én lekkere maaltijden in het restaurant. Bovendien ligt dit hotel direct aan zee en op ca. 5 km van de ommuurde stad Dubrovnik.
  • Het in 2014 geopende Hotel Bellevue (gelegen op een eiland ten zuidoosten van Pula) wordt nu al gezien als een van de beste hotels van Kroatië. Het beschikt over een wellnesscentrum, meerdere restaurants, twee buitenbaden, gratis WiFi en een strand voor de deur.
  • Met de kinderen op vakantie naar Kroatië? Ze hebben de tijd van hun leven in Resort Belvedere. Dit complex in Istrië beschikt over een apart kinderbad, animatie in het hoogseizoen en een speeltuin. Zelf kom je tot rust met dank aan de zwembaden en wellnessfaciliteiten.
  • Op zoek naar een all inclusive vakantie in Kroatië? Hotel Zorna Plava Laguna, in de bekende plaats Porec, hanteert een all inclusive formule én beschikt over nette kamers, eindeloos veel plezier voor jonge vakantiegangers, een riant zwembad en diverse sportfaciliteiten.
  • Ontspanning staat centraal tijdens een verblijf in Park Plaza Belvedere. Relax aan de rand van het zwembad, haal een drankje bij de bar, maak gebruik van de personal coach in het fitnesscentrum of laat je in de watten leggen in het wellnesscentrum. ’s Avonds geniet je van het diner met uitzicht op zee.

Hebben bovenstaande redenen jou er van overtuigd dat Kroatië ook bij jou past? We wensen je een fijne vakantie!

Wil jij op vakantie naar het populaire Kroatië?
Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *