Leukste badplaatsen Kroatië

Waar verblijf jij? De mooiste badplaatsen in Kroatië

Wil je graag een keer naar Kroatië op vakantie, maar is het land jou nog totaal of grotendeels onbekend? Dan kan kiezen best lastig zijn, want oh, wat zijn er veel mooie bestemmingen. Maar waar kun jij nu het best verblijven in Kroatië? We zetten de leukste badplaatsen op een rij!

Veelzijdig Pula

Verreweg de populairste badplaats in Kroatië is – in elk geval onder onze vakantiegangers – Pula. Dit dankt de badplaats in de regio Istrië aan haar veelzijdigheid.

Strand vind je met name in de buitenwijk Verudela, die ligt op een bosrijke landtong aan zee. Dit zijn goed onderhouden stranden, veelal behorende bij de hotels en/of campings in dit gebied. Verspreid in de omgeving vind je daarbovenop kiezel- en rotsstrandjes, verstopt in kleine baaitjes.

En dan heb je nog de heel andere kant van Pula, de culturele. Met een geschiedenis van meer dan 3.000 jaar is het een walhalla voor cultuurfanaten. De nummer 1 bezienswaardigheid is zonder meer de indrukwekkende arena middenin het centrum. Deze werd gebouwd in de 1e eeuw en jarenlang gebruikt voor bloederige gevechten. Nu is het – vooral in de zomermaanden – het toneel van concerten, evenementen en operavoorstellingen.

Voor meer historie volstaat een wandeling door het oude stadscentrum. Je vindt er ruïnes, tempels, stadspoorten en andere fraaie gebouwen. Ook de overdekte markthal is een aanrader.

Hotel Park Plaza Histria, PulaHotel Park Plaza Histria ligt op een steenworp afstand van een fraai kiezelstrand. Het hotel beschikt daarnaast over diverse restaurants, twee zwembaden, een wellnesscentrum én een heuse champagnebar.
Badplaatsen Kroatië - Pula

Familievriendelijk Rabac

Nog zo’n parel in Istrië is het voormalige vissersdorpje Rabac. Het zuidelijk gelegen plaatsje wordt geprezen om haar vele prachtige stranden, die met name populair zijn onder gezinnen.

Vier van deze stranden zijn namelijk voorzien van een Blauwe Vlag-keurmerk, wat inhoudt dat de stranden bekend staan als schoon en veilig. Het meest bekende strand is overigens het Maslinica strand. Het ligt in een prachtige baai en vanaf jouw handdoek kijk je uit op een groene omgeving. Het water is er helder en leent zich voor een ochtendje of middag snorkelen.

Wat Rabac biedt naast strand? Levendigheid vooral! Er worden tal van (water)sporten aangeboden voor sportievelingen, de promenade leent zich voor een fietstocht of rondje hardlopen en in de restaurants aan de waterkant kan je genieten van streekgerechten. Er zijn daarnaast tal van mogelijkheden voor dagjes uit. Wat dacht je van een boottochtje naar het eiland Cres?

Populaire badplaatsen Kroatië: Rabac, Valamar Sanfior Hotel & CasaValamar Sanfior Hotel & Casa biedt een ligging nabij het strand, twee openluchtzwembaden, een restaurant en een breed scala aan faciliteiten voor jong & oud. Ideaal voor families!
Badplaatsen Kroatië - Rabac

Kleinschalig Medulin

Wil je na een jaar lang werken jouw accu weer even opladen en ben je dol op kleinschaligheid? Dan is Medulin misschien wel de meest geschikt Kroatische badplaats voor jou!

Het voormalige vissersdorp ligt in een schilderachtige baai, in het uiterste zuiden van Istrië. Ja, deze Kroatische regio biedt nog méér pareltjes dus. Medulin ligt in een groene omgeving en kent een gezellige haven en een compact centrum.

Slenter over de boulevard, koop souvenirs in een van de winkeltjes in de gezellige straatjes en probeer lokale specialiteiten in een van de restaurants. Of plof neer op het Beijca-strand, een langgerekt zandstrand net buiten het stadscentrum.

Voor wie een dagje op pad wilt, zijn er meerdere mogelijkheden. Maak een uitstapje naar Pula voor een flinke dosis cultuur. Meer een natuurliefhebber? Op ca. 45 minuten rijden ligt Cape Kamenjak. De kaap heeft een lengte van maar liefst 3.400 meter en een breedte van 500 tot 1.600 meter. Op dit enorme oppervlakte vind je mooie stranden, ruige rotsen en kliffen en een veelzijdige natuur.

Park Plaza Belvedere, MedulinPark Plaza Belvedere biedt een zoutwaterzwembad, wellnesscentrum en fitness- en kinderfaciliteiten. Het hotel ligt ook nog eens direct aan een strandje. Daarnaast is het een goede uitvalsbasis om de cultuur én natuur van Istrië te bewonderen.
Badplaatsen Kroatië - Medulin

Bruisend Porec

Spanje heeft Lloret de Mar, Griekenland heeft Chersonissos, Bulgarije heeft Sunny Beach en Kroatië heeft Porec. Deze Kroatische badplaats is één bonk levendigheid. Het is daarnaast net zo betaalbaar als Sunny Beach. Niet verrassend dus dat je hier in de zomer veel jongeren zult aantreffen!

Het levendige havenstadje bestaat feitelijk uit twee delen; een nieuw en een oud gedeelte. In het nieuwe deel vind je een levendige boulevard, hippe clubs en knusse loungebarretjes. Je hebt daarnaast de keuze uit meerdere stranden. Waar moet je anders bijkomen van een avondje stappen?

Het oude gedeelte toont een heel ander karakter. De geschiedenis van dit deel gaat zo’n 2.000 jaar terug. Als je er loopt, voelt het alsof je door een openluchtmuseum loopt. Neem een kijkje bij het gotische huis Gotička Kuća, bewonder de prachtige Eufrasiusbasiliek of pak een terrasje aan het Romeinse Maraforplein.

Populaire badplaatsen Kroatië: Porec, Rubin Sunny Hotel by ValamarRubin Sunny Hotel by Valamar ligt direct aan de promenade van Porec en op een steenworp afstand van een kiezelstrand. Geen zin in kiezels tussen je tenen? Je hebt ook een zwembad tot jouw beschikking.
Badplaatsen Kroatië - Porec

Wijnwalhalla Umag

Voor een veelzijdige vakantie met een flinke dosis wijn reis je af naar de Kroatische badplaats Umag. Deze plaats wordt gezien als dé wijnstad van Istrië.

Naast dat de omgeving wordt getypeerd door glooiende wijngaarden, kun je er rekenen op door pijnbomen omgeven witte stranden en helderblauw water. Ga jij voor een snorkelsessie in de Adriatische Zee? Ook fijn: het strand van Umag is bekroond met een Blauwe Vlag. Dit betekent dat het er veilig en hygiënisch is. Het strand loopt daarnaast langzaam af in zee. Een pluspunt voor families!

Voor de afwisseling biedt Umag daar bovenop een flinke dosis cultuur. Zo vind je in de badplaats nog resten van de prachtige Romeinse stadsmuren en de Sveti Palagije kerk met de 33 meter hoge Venetiaanse klokkentoren.

Populaire badplaatsen Kroatië: Umag, Aurora Plava LagunaDe pluspunten van Aurora Plava Laguna zijn haast eindeloos! Om er een paar te noemen; je kunt er verblijven o.b.v. all inclusive, je verblijft direct aan het strand, hebt de keuze uit diverse soorten kamers en kunt een duik nemen in het fijne zwembad.
Badplaatsen Kroatië - Umag

Fijn Rovinj

Je hebt het al gemerkt; in veel Kroatische badplaatsen vind je een mix van zon, levendigheid en cultuur. Dit geldt ook voor Rovinj. Je kunt hier rekenen op een schilderachtig, historisch centrum, een levendige haven en mooie stranden.

Bijzonder is het feit dat Rovinj eigenlijk weinig Kroatische roots heeft; tot aan de Tweede Wereldoorlog hoorde het o.a. bij Italië, Oostenrijk en Hongarije. Pas daarna werd het toebedeeld aan Kroatië. Je vindt in het historische centrum – dat in de 18e eeuw werd verbonden met het vasteland – dan ook een unieke mix aan bouwstijlen. Verdwaal gerust in de smalle en steile straatjes!

Naast een keienstrand nabij het centrum beschikt Rovinj over het populaire Mulini strand. Mogen we strand zeggen zonder kiezels of stenen? Het is namelijk geheel betegeld. Wat het dan tóch populair maakt, zijn de strandbar en de ligging nabij een nationaal park. Je kunt ook de boot pakken naar het eilandje Katrina. Klifduiken is daar een geliefde activiteit onder daredevils.

Populaire badplaatsen Kroatië; Rovinj, Island Hotel IstraIsland Hotel Istra ligt op een bijzondere locatie; op een eiland nabij Rovinj! Met diverse sportfaciliteiten, een wellnesscentrum, meerdere zwembaden en diverse miniclubs is dit hotel geschikt voor jong en oud.
Badplaatsen Kroatië - Rovinj

Nog meer fijne badplaatsen in Kroatië

Je kunt in Kroatië niet alleen verblijven in de plaatsen die je hierboven vindt. Er zijn meer opties. Check ook nog even deze badplaatsen in Kroatië:

  • We reizen even met je af naar het eiland Brac, om precies te zijn de badplaats Bol. Hét ultieme hoogtepunt van deze badplaats is Zlatni Rat. Dit is zonder twijfel het mooiste strand van Kroatië. Het kent daarnaast een gezellig historisch stadscentrum.
  • Aan de andere kant van het eiland vind je Supetar. Het schilderachtige plaatsje doet mediterraan aan, zeker als je in het autovrije gedeelte wandelt. De haven is een fijne plek voor een terrasje en rondom het centrum vind je diverse stranden. Even een dagje op pad? Je pakt zo de boot naar Split!
  • De vergelijking met Monaco en Saint-Tropez wordt nog wel eens gemaakt en dat klopt ook wel. Vrsar, een oud vissersdorpje in het westen van Istrië, is de plek waar the rich and famous graag hun vakantie vieren en aanleggen met hun luxe jachten. Je vindt er daarnaast een meer dan 2.000 jaar oud historisch centrum en kunt in één van de restaurants kennismaken met lokale specialiteiten. Een beetje als God in Frankrijk, maar dan in een van de leukste badplaatsen van Kroatië.

Genoeg keuze uit badplaatsen in Kroatië. Waar zou jij het liefst verblijven?

Op vakantie naar een van deze badplaatsen in Kroatië?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *