Theme background
Strand en cultuur: the best of both worlds
Een ruime keuze aan stranden rondom Porec
Slenter door smalle straatjes in de historische stad
Voordeliger én rustiger dan de Spaanse Costa's

Welkom in Porec

Ben je op zoek naar een voordelige zonbestemming waar je strand en cultuur eenvoudige met elkaar kan combineren? Boek dan een vakantie naar Porec. De Kroatische badplaats biedt 'the best of both worlds'.

Porec ligt in Kroatië, op het schiereiland Istrië. De kustlijn van Porec is ruim 37 kilometer lang en met minimaal 10 zonuren per dag in de zomer staat niets je dan ook in de weg voor een geslaagde zonvakantie. Porec biedt daarnaast een historische binnenstad die cultuur ademt.

Vergeleken met de Spaanse Costa's en de Franse Rivièra is Porec redelijk onontdekt. De opkomende bestemming kan daardoor wel eens voordeliger uitvallen voor je portemonnee. En ook het leven ter plaatse is goedkoper dan wij gewend zijn. Een fijne bijkomstigheid tijdens je vakantie in Porec!

Het historische hart van Porec

Het historische hart van Porec

Kroatië is een walhalla voor cultuurliefhebbers, Porec in het bijzonder. De historische stad herbergt smalle, kronkelige straatjes vol forten, tempels en andere prachtige gebouwen. Feitelijk is het oude centrum in zijn geheel een soort openlucht museum.

Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de Basiliek van Sint Eufrasius. De basiliek, die in de 6e eeuw werd gebouwd, is een unieke mix van Byzantijnse en Mediterrane bouwstijlen. Om deze reden heeft de basiliek een vermelding gekregen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanuit de klokkentoren, die je tijdens een rondleiding kunt beklimmen, heb je een geweldig uitzicht over Porec.

Maar er is meer! Wandel door de Romeinse straten (Decamanus en Cardo Maximus worden gezien als de hoofdstraten) en strijk neer op een terrasje om het lokale leven in je op te nemen. Onze favoriete plein hiervoor is het Romeinse Maraforplein.

Wil je de historie echt tot leven zien komen? Zog dan dat je in september in Porec bent. De stad gaat dan gedurende drie dagen terug in de tijd. De straten en pleinen vullen zich met ridders, jongleurs, marskramers, vaandeldragers en straatartiesten. Met alle concerten, toneelstukken en dansoptredens waan je je weer even in 18e eeuw.

Het historische hart van Porec

Een dagje zonnebaden in Porec

Een dagje zonnebaden in Porec

Na een dag cultuursnuiven en slenteren door de oude straatjes van Porec kan je bijkomen op het strand. In en om Porec vind je veel prachtige stranden met helder zeewater. Een deel van de stranden bestaat uit stenen, maar als je een ligbedje huurt heb je daar geen last meer van.

Het stadsstrand is, vanwege de ligging nabij het historische stadscentrum, het meest populair. Maar ook Brulo is een levendig strand, met in de omgeving veel gezellige tentjes voor een hapje of drankje. De oudste stranden van Porec vind je op het kleine eiland Sint Nikola, recht tegenover Porec. Je bereikt dit prachtige natuurgebied binnen een paar minuten met de boot. En de Blue Lagoon (5 km ten zuiden van de stad) doet haar naam zeker eer aan!

Families zijn op de juiste plek tijdens een vakantie in Porec; het gros van deze stranden heeft een blauwe vlag-keurmerk gekregen. Dit betekent dat de stranden schoon én veilig zijn. Wel zo fijn!

Een dagje zonnebaden in Porec

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Porec, Kroatische geschiedenis met een modern randje

Als je gaat zoeken naar een vakantie in Kroatië kan je weleens overweldigd worden door de ruime keuze aan badplaatsen. Wat dacht je van veelzijdig Porec?

Weer & klimaat

 • JAN
  8max
  3 uur
  12 dgn
  14
 • FEB
  10max
  4 uur
  11 dgn
  13
 • MRT
  13max
  5 uur
  12 dgn
  11
 • APR
  17max
  6 uur
  12 dgn
  15
 • MEI
  23max
  8 uur
  11 dgn
  19
 • JUN
  27max
  8 uur
  9 dgn
  23
 • JUL
  29max
  10 uur
  7 dgn
  25
 • AUG
  30max
  9 uur
  8 dgn
  26
 • SEP
  24max
  7 uur
  9 dgn
  24
 • OKT
  19max
  5 uur
  11 dgn
  21
 • NOV
  14max
  4 uur
  11 dgn
  17
 • DEC
  10max
  3 uur
  12 dgn
  16
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Altijd de goedkoopste prijs

Boek al vanaf het eerste moment bij vakantiediscounter en ik...

Lees verder