Lindos, Rhodos: witte stadje

Lindos, het witte stadje van Rhodos

Het hoogtepunt van Rhodos? Het is onmogelijk om te kiezen tussen het levendige Rhodos-Stad en het prachtige witte stadje Lindos. Zet ze dus vooral beiden op je lijst! Want ze zijn eenvoudig te combineren. We vertellen je nu vast alles over Lindos.

Lindos is een dorpje in het oosten van Rhodos. Het wordt ook wel het witte stadje genoemd en dat heeft het te danken aan de witte huisjes die het dorp sieren. Verrassend is het wel dat het in de volksmond een stadje wordt genoemd; Lindos is relatief klein en er zijn maar 1.000 inwoners. Dit is echter ook meteen de charme van Lindos.

De geschiedenis van het witte stadje van Rhodos

Als we kijken naar de geschiedenis van Lindos dan moeten we je ruim 3.000 jaar mee terugnemen in de tijd; het is namelijk de oudst bewoonde plaats van Rhodos. Samen met Ialyssos en Kamiros was het in vervlogen jaren een van de belangrijkste steden van het eiland. Dit kwam o.a. door de gunstige ligging en de natuurlijke havens. Hierdoor wist Lindos zich te ontwikkelen tot handelsstad.

Een kijkje bij de Akropolis van Lindos

Lindos Rhodos, AkropolisEen van de monumenten uit de lange geschiedenis is de Lindia Athene, ofwel de Tempel van Athene. Deze is beter bekend als de Akropolis van Lindos. Het is een van de best bewaarde Griekse tempels én zeker een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Rhodos.

Door de ligging bovenop een berg heb je vanaf de Akropolis een geweldig uitzicht, maar daar moet je wel wat voor over hebben. Een klim van zo’n 500 treden vanaf het centrum van Lindos bijvoorbeeld. Veel excursies naar Lindos vinden om deze reden in de ochtend plaats, in de middag is het hier simpelweg te warm voor.

Ook in de ochtend kan de temperatuur flink oplopen, zeker als je in het hoogseizoen naar Rhodos gaat. Zorg dat je zonnebrandcrème bij de hand hebt en neem een flesje water mee tijdens de klim.

Naast de Akropolis is ook het autovrije centrum van Lindos een aanrader. Het is letterlijk een doolhof van eeuwenoude straatjes vol witte huisjes. Een deel van deze witte huisjes doet inmiddels dienst als toeristenwinkeltjes, eettentjes en restaurants. Bezoek ook zeker het kerkje van Lindos met de oude klokkentoren.

Praktisch tips voor een bezoek aan Lindos

Lindos RhodosWe zeiden het al; Lindos en Rhodos-Stad zijn eenvoudig met elkaar te combineren. Hoe? Door te verblijven in Rhodos-Stad en vanuit de Mandráki haven een boottocht te maken naar Lindos. De boottocht duurt 1,5 uur en is zeker niet saai! De kustlijn van het Griekse eiland is prachtig.

Eenmaal aangekomen heb je alle tijd om rond te dwalen tussen de witte huisjes en een bezoekje te brengen aan de Akropolis alvorens je weer op de boot terug stapt. Afhankelijk van de tour kan het zo zijn dat je onderweg nog een stop maakt voor een verfrissende duik.

Liever de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt? Je kunt ook met een huurauto naar Lindos rijden. Je kunt het dan bijvoorbeeld ook eenvoudig combineren met een middagje sunsnacken in de prachtige baai. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een hotel in Lindos te boeken en vanaf hier naar Rhodos-Stad te reizen. Lindos is nog een stukje rustiger dan Rhodos-Stad, dus misschien heeft dat wel jouw voorkeur…?

De mooiste hotels in Lindos

Heb jij besloten om in (de buurt van) Lindos te verblijven? Dan wordt het tijd om een keuze te maken uit ons aanbod. We zetten onze favoriete hotels voor je op een rij:

  • Voor ultieme luxe overnacht je in Lindos Blu Luxury Hotel & Suites. Dit adults only hotel (rust!) is tegen een heuvel aangebouwd, beschikt over een romantisch uitzicht en herbergt een geweldig infinity zwembad.
  • Als je je vakantie doorbrengt bij Lindos Royal kun je plonsen in een van de drie zwembaden, ontspannen in het wellnesscentrum of jezelf in het zweet werken tijdens een potje basketbal, volleybal of (tafel)tennis. Door de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven, ben je verzekerd van een onbezorgde vakantie!
  • In rust genieten van een luxe vakantie  zonder kinderen? Dat kan bij Mitsis Lindos Memories Resort Beach Hotel. Dit hotel beschikt over een privéstrand en ligt op loopafstand van Lindos.

Ga jij dit witte stadje (een van de mooiste van heel Griekenland!) binnenkort met eigen ogen aanschouwen? We wensen je vast heel veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *