De mooiste hotels op Rhodos: check deze pareltjes!

Rhodos dankt haar populariteit aan de vele zonuren en grote mate van afwisseling. Je vindt er prachtige stranden, indrukwekkende natuur en een hoge dosis cultuur. De mooie hotels op Rhodos maken het vakantieplaatje compleet. Kijk je mee naar onze favoriete pareltjes? 

Esperos Village Blue & Spa

Zin in een ultraluxe vakantie? Bij Esperos Village Blue & Spa word je volledig in de watten gelegd. Er zijn o.a. twee restaurants, drie zwembaden, sportmogelijkheden en een wellnesscentrum. En dat allemaal in alle rust, want je verblijft in een van onze adults only toppers.

Wij kunnen niet kiezen wat ons favoriete loungehoekje is. De hutjes bij het zwembad, de loungebank bij het strand of de stijlvolle bar. Of toch het zonneterras waar gasten zich nestelen in ronde bedjes of op de dikke matrassen van de ligbedden. Genieten op z’n Grieks!

Dan die kamers; daar slaap je sowieso als een roosje. Ze zijn knus en smaakvol ingericht en voorzien van alle gemakken. De dag goed beginnen? Kies voor een kamer of suite met gedeeld of privézwembad. Niks beter dan een frisse ochtendduik en daarna nog even snoezen op je terras. Oh, en natuurlijk uitgebreid ontbijten. Die all inclusive-optie wil je natuurlijk optimaal benutten!

Mooiste hotels op Kreta: Esperos Village Blue & Spa

Casa Cabana Boutique Hotel & Spa

Voor Casa Cabana Boutique Hotel & Spa stappen we het liefst direct op het vliegtuig. Bikini in de koffer en dan springen we bij aankomst direct het zwembad in. Stel je even voor; een bedje in een houten cabana, het Griekse zonnetje op je bol en de bar op steenworp afstand. Op-en-top vakantiegevoel!

Wat daaraan kan toppen? De superiorkamers met jacuzzi of privézwembad. Het kleinschalige adults only hotel is sowieso al een ambiance van rust, maar hier kan je pas écht ontspannen. Ook fijn; het strand van Faliraki ligt op slechts een paar minuutjes lopen.

Nog een reden om Casa Cabana Boutique Hotel & Spa op te slaan; de sfeervolle look & feel. Hout, stof, beton, steen en rotan wisselen elkaar af. Het geeft een warm en huiselijk gevoel. Als je toch eens in dit mooie hotel op Rhodos zou kunnen wonen…

Mooiste hotels op Kreta: Casa Cabana Boutique Hotel & Spa

Atlantica Dreams Resort & Spa

Een kindvriendelijke vakantie op Rhodos? Dat kan zeker; er is keuze genoeg! Een van de toppers is Atlantica Dreams Resort & Spa. Zowel de jongste als de oudere hotelgasten vermaken zich opperbest. Dankzij de all inclusive-optie viert de hele familie onbezorgd vakantie.

Waterratten zitten sowieso goed. Het hotel ligt aan het strand én beschikt over drie buitenbaden (waarvan één adults only), een binnenbad en swim-up kamers. Het grote waterspeelpark is een hit onder kinderen. Als ze klaar zijn met spetteren, plonzen en glijden vermaken ze zich bij de miniclub, speeltuin of minidisco.

Voor de oudere vakantiegangers is er een activiteitenprogramma en een breed aanbod aan sportfaciliteiten. Wat dacht je van duiken, een dansles of een tenniswedstrijd? Krijg je wel trek van, dus het buffetrestaurant en een handjevol à la carte restaurants zijn een extra pluspunt.

Zin om op pad te gaan? Het hotel ligt in het zuidelijke deel van het eiland. Met een huurauto of tijdens een excursie trek je er – ook met kinderen – gemakkelijk op uit. Sluit de dag af met een drankje in een van de bars of geniet van live muziek of cabaret.

Mooiste hotels op Kreta: Atlantica Dreams Resort & Spa

Kouros Exclusive Hotel

Lekkerbekken opgelet! Bij Kouros Exclusive Hotel is het smullen geblazen dankzij de veelgeprezen chef-kok Christoforos Peskias. Hij heeft het geweldige menu samengesteld op basis van lokale producten en tradities. De setting van het buitenrestaurant maakt de culinaire ervaring helemaal af.

De chef-kok heeft met zijn team ook gezorgd voor de bijzondere cocktails. Ze worden o.a. geschonken bij de bar naast het riante zwembad. Plof daarna op een ligbedje of zitzak voor een uurtje lezen (of een middagdutje). Het blijft immers vakantie!

Lekker eten en drinken is een uitkomst, maar er is natuurlijk nog een reden waarom we Kouros Exclusive Hotel hebben toegevoegd aan dit lijstje met mooiste hotels op Rhodos. Het interieur heeft een hele eigen stijl. Een beetje bohemian, hier en daar felgekleurde elementen en toch ook typisch Grieks. Het bekijken waard!

Mooiste hotels op Kreta: Kouros Exclusive Hotel

Lindos Blu Luxury Hotel & Suites

Wow! Lindos Blu Luxury Hotel & Suites is onmisbaar op het lijstje met mooiste hotels op Rhodos. Dit fenomenale hotel in Lindos heeft een uitzicht waar je ‘U’ tegen zegt, een infinity pool en niet onbelangrijk een steengoede gastenbeoordeling.

Het hotel is trapsgewijs tegen een heuvel gebouwd en biedt daardoor een adembenemend uitzicht over de Vlicha baai en de Zuid-Egeïsche Zee. Op elke verdieping zie je weer wat anders. Of je nu aan het sporten bent, in de infinity pool dobbert of op je balkon relaxt.

Alles staat in het teken van het ultieme vakantiegevoel. Naast wat we al genoemd hebben, zijn er twee jacuzzi’s, meerdere restaurants, een tennisbaan en een strand (met WiFi!) op slechts 100 m. Wat wil je nog meer?

Een wellnesscentrum, roomservice of loungebar misschien? Ook die kun je allemaal afvinken. En het mooiste: dankzij de adults only formule heb je geen ‘last’ van onrustige kinderen. Een romantische setting ten top.

Mooiste hotels op Kreta: Lindos Blu Luxury Hotel & Suites

Nog meer mooie hotels op Rhodos

Krijg je geen genoeg van zulke pareltjes? Wij ook niet! Daarom hebben we nog een paar mooie hotels op Rhodos voor je uitgezocht. Komen ze:

  • Lindos staat – dankzij de vele witte huisjes die het dorp sieren – bekend als het ‘witte stadje van Rhodos’. Lindos Comfy Suites trekt het witte thema nog even door. Het hele hotel is wit, met hier en daar wat grijze of houten details. De beste plek om je plannen voor de volgende dag te bespreken? De skybar met uitzicht over Rhodos en zee.
  • Nog een topper voor een familievakantie: Atlantica Aegean Blue. De jongste vakantiegangers komen thuis als echte waterratten dankzij een kinderbad, waterpark met glijbanen en zelfs een zwemschool. Dankzij de tienerclub, grotere zwembaden en het activiteitenprogramma vermaken ook de oudere kids zich. En jij? Wat dacht je van een uurtje zonnen op het strand of een wellnessbezoek. Over eten en drinken heb je geen zorgen; je kan o.b.v. all inclusive boeken.
  • De naam van Mitsis Alila Exclusive Resort & Spa verraadt het al: aan exclusiviteit en luxe geen gebrek. Het vinkt alles af wat je van mooie hotels op Rhodos verwacht. Een stijlvolle inrichting, kamers met privézwembaden, wellnessfaciliteiten en een all inclusive-optie. Leuk om te zien dat elk restaurant en bar er weer anders uit zien.
  • Een mix tussen modern en traditioneel, dat is TUI Blue Atlantica Imperial Resort. Het het adults only hotel ligt aan een prachtige baai, in een rotsachtige en groene omgeving. Zoals je van een TUI Blue-hotel mag verwachten, staan wellness, fitness en goed eten centraal.
  • Mi casa e su casa’ is het motto van Casa Cook Rhodes. In dit kleinschalige adults only hotel voelt het alsof je bij een goede vriend slaapt. Hoewel we ons afvragen of de kamers daar ook zo ruim zijn én over een eigen jacuzzi beschikken. Toe aan verkoeling? Duik in het zwembad, loop in tien minuutjes naar het strand van Kolymbia of geniet in de schommelstoel van een briesje.

Mooiste hotels op Kreta: Casa Cook Rhodes

 In welk van deze mooiste hotel op Rhodos wil jij verblijven?

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *