Last minute Europa

Last minute Europa: de voordelige zonbestemmingen van dit moment

Niet ver vliegen, een wat kleiner budget, maar wel zongarantie? Overweeg dan deze betaalbare bestemmingen voor een last minute in Europa.

Voordelig Macedonië

Last minute Europa, MacedoniëDé goedkoopste bestemming voor een last minute in Europa is Macedonië. Dit Balkan-land biedt voor ieder type vakantieganger wel iets. Zin om te sunsnacken en compleet te relaxen? Het bekende Meer van Ohrid biedt uitkomst. Vind jij het leuk om kennis te maken met de geschiedenis en cultuur van jouw vakantieland? Macedonië herbergt tal van interessante stadjes en bezienswaardigheden. Natuurliefhebber pur sang? Het land is bergachtig, groen én je vindt er drie nationale parken. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een combinatie van bovenstaande; een veelzijdige vakantie gegarandeerd!

Nog even over het Meer van Ohrid. Dit meer heeft een oppervlakte van ca. 350 km² en is een van de oudste en diepste binnenzeeën van Europa. Het meer leent zich uitstekend voor eindeloos zonnebaden, maar het is ook mogelijk om diverse watersporten te beoefenen. Ga bijvoorbeeld een rondje kanoën of waterfietsen.

Voor de nodige cultuur bezoek je het stadje Ohrid, dat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Bewonder verschillende Byzantijnse monumenten en een antiek Grieks theater en geniet van het schitterende uitzicht op het meer bij de Sveti Jovan Kaneo kerk.

Handige tips voor een vakantie aan het Meer van Ohrid

Last minute Europa: Macedonië, Hotel MizoVerblijven in een hotel direct aan het meer? Kies voor Hotel Mizo! Verkoeling is altijd binnen handbereik dankzij het meer én het zwembad! Bovendien ligt het hotel op loopafstand van het gezellige Ohrid.

Betaalbaar Sunny Beach (Bulgarije)

Last minute Europa, BulgarijeZon, zee, strand én betaalbaar: Sunny Beach in Bulgarije is niet voor niets populair voor een last minute in Europa. De badplaats, ook wel Zonnestrand genoemd, ligt aan de bekende binnenzee de Zwarte Zee.

Feitelijk is het dus niet eens écht een badplaats, maar… je vindt er wel een 8 km lang zandstrand. En een bruisend uitgaansleven, waarbij de drankjes een stuk minder duur zijn dan in badplaatsen elders in Europa.

Hiermee hebben we overigens ook direct het toch wat verkeerde imago van Bulgarije te pakken; Sunny Beach mag dan bekend staan als jongerenbestemming, ook voor families en cultuurliefhebbers is dit een prima plek om te verblijven. De stranden lopen langzaam af in zee, er zijn diverse waterparken te vinden en de omgeving biedt leuke stadjes om cultuur te snuiven.

Bekijk nog meer leuke badplaatsen in Bulgarije

Last minute Europa: Bulgarije, Aparthotel Royal SunGa je voor comfort & betaalbaarheid? Dan is Aparthotel Royal Sun een van de beste opties. Het complex biedt o.a. een tuin met twee zwembaden en apart kinderbad, buffetrestaurant, wellnesscentrum en centrale ligging.

Middeleeuws Malta

Last minute Europa: MaltaOp zoek naar een last minute vakantie in Europa die de middeleeuwen ademt? Ga naar Malta! Want zodra je door de hoofdstad Valletta of een van de andere stadjes op het eiland wandelt, doe je een flinke stap terug in de tijd. En dat is dan nog maar één kant van Malta.

Het eiland biedt óók nog een zonovergoten mediterraan klimaat, wegen die zo toegankelijk zijn dat een auto huren hier de ultieme vrijheid biedt, mooie stranden rondom Mellieha en tal van mogelijkheden voor uitstapjes.

Extra leuk: Malta is onderdeel van de Maltezer archipel en je kunt o.a. een dagje naar buureiland Gozo gaan. Pluspunt is dat de overtocht met de ferry echt niet de hoofdprijs kost. En bij lokale tentjes eet je ook nog eens voor een habbekrats. Big time voordeel!

De leukste bezienswaardigheden op Malta

Last minute Europa: Malta, Labranda Riviera Premium Resort & SpaLabranda Riviera Premium Resort & Spa biedt the best of both worlds. In het hotel heb je o.a. een riant zwembad en wellnessfaciliteiten tot jouw beschikking, door de centrale ligging zijn Malta én Gozo binnen handbereik.

De verrassende Toscaanse Kust (Italië)

Last minute Europa: Toscaanse KustLanggerekte stranden, schilderachtige dorpjes en volop cultuur. Je vindt het aan de Toscaanse Kust in Italië. Deze regio grenst aan de wereldberoemde regio Toscane én aan de Ligurische Zee. Zo heb je het beste van twee werelden binnen handbereik. Helemaal als jij een huurauto regelt tijdens je vakantie.

Eén van de bekendste badplaatsen aan de Toscaanse Kust is Viareggio. De stad is ontstaan uit een kasteel, dat in 1172 door de steden Lucca en Genua werd gebouwd als verdediging tegen de stad Pisa. Natuurliefhebbers zijn hier – dankzij het grote natuurpark Parco di Migliarino San Rossore Massaciuccoli – aan het juiste adres. Dit gebied omvat 23 kilometer kust, duinen, bossen en het meer Lago di Massaciuccoli.

Bezienswaardigheden aan de Toscaanse Kust die de moeite waard zijn? Bezoek Pisa met haar scheve toren, ga naar het schilderachtige Lucca of stap op een boot in Livorno.

Check de hoogtepunten van Toscane

Last minute Europa: Toscaanse Kust, Toscana Charme ResortVerblijf in stijl en luxe aan de Toscaanse Kust in Toscana Charme Resort. Je staat in no time op het privéstrand, geniet van een duik in de infinity-pool én slaapt in moderne kamers!

Sunsnacken op Lesbos (Griekenland)

Last minute Europa: Lesbos, GriekenlandMet een oppervlakte van ruim 1.600 km² is Lesbos een van de grootste Griekse eilanden. Overladen met toeristen is het echter allerminst. Integendeel! Jij kunt hier genieten van een heerlijke, rustige en (afhankelijk van de reisperiode) goedkope last minute vakantie in Europa. Let’s go!

Op Lesbos kun je ultiem sunsnacken, maar de stranden zijn voornamelijk kiezelstranden. Geen probleem als je een ligbedje huurt en waterschoentjes meeneemt. Wil je in het zand chillen? Dan moet je in Vatera zijn – waar je een 7 km lang zandstrand vindt – in het zuiden van het eiland. Het is hier uitstekend genieten dankzij het Blauwe Vlag-keurmerk, wat wil zeggen dat het er schoon en veilig is.

Wil je zonnebaden graag afwisselen met leuke uitstapjes? Bezoek de grootste plaats van het eiland; Molyvos. Dwaal door straatjes met klinkertjes, witgepleisterde huisjes, Griekse kerkjes en gezellige terrasjes. Neem ook zeker een kijkje bij het kasteel van Molyvos. Proef ook de Griekse sfeer in het pittoreske dorpje Agiasos en bewonder het bijzondere versteende woud.

Lees meer over Molyvos op Lesbos

Last minute Europa: Lesbos, Olive Press AparthotelIn het pittoreske Molyvos verblijven? Olive Press Aparthotel beschikt over kamers en appartementen (met kitchenette), een zwembad, restaurant en poolbar. Ga eropuit om de omgeving te verkennen!

Nog meer bestemmingen voor een last minute in Europa

Naast bovenstaande bestemmingen, hebben we nog meer opties voor een voordelige last minute in Europa. Kijk je mee?

  • Ga jij graag all inclusive op vakantie? Dan zit je het meest voordelig in Turkije. Hier krijg je simpelweg veel vakantie voor je geld. Groot pluspunt; in veel van de all inclusive-hotels kun je rekenen op tal van (kinder)faciliteiten. Ideaal voor een familievakantie dus!
  • Als je kosten wilt besparen is een autovakantie misschien iets voor jou. Je hebt de tijd aan jezelf, maakt een leuke roadtrip en komt op prachtige plekken in Europa. Wij tippen een last minute naar Zuid-Frankrijk. Zon & aangename temperaturen gegarandeerd!
  • Geen mega groot budget, maar er toch even tussenuit? Boek een goedkope stedentrip en ga last minute naar een leuke Europese stad. Praag, Boedapest en Barcelona zijn dit jaar de voordeligste opties.

Wil jij binnenkort een last minute in Europa boeken? Houd dan ook zeker onze last minute-pagina in de gaten. 

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *