last minute met kinderen

Last minute met kinderen; dit zijn de leukste bestemmingen

Nog geen familievakantie geboekt en wil je wel graag weg? Wij zetten de leukste bestemmingen voor een last minute met kinderen voor je op een rij. Zon & strand zijn aanwezig, voor de gezelligheid zorg je zelf.

Mallorca (Spanje)

Last minute met kinderen: MallorcaEen van de populairste bestemming voor een last minute met kinderen is het Spaanse eiland Mallorca. Niet zo gek vinden wij. Je geniet er namelijk van een perfecte combinatie van strand, natuur en cultuur en dan vind je er ook nog eens veel water-, thema- en pretparken.

Een dagje zonnebaden en zandkastelen bouwen? Geen probleem op Mallorca! Het eiland herbergt meer dan 176 baaien en stranden en heeft een kustlijn van bijna 600 km. Het strand van de populaire badplaats Cala d’Or is geliefd onder families omdat het lange zandstrand langzaam in zee afloopt en het water er rustig is. Ook Cala Llombards, Playa de Palma, het strand van Alcúdia en Cala Sa Nau zijn toppertjes!

Wij kunnen ons voorstellen dat jullie niet dagenlang aan het strand willen liggen. Plan daarom een leuk uitstapje met het heel gezin. Bezoek bijvoorbeeld de grotten van Drach, de vuurtoren van Cap de Formentor en de hoofdstad Palma de Mallorca. Voor wat meer actie is het leuk om een dagje naar Western Waterpark, Katmandu Park of Jungle Parc te gaan. Deze parken vind je in het zuidwesten van het eiland, nabij Palmanova.

Meer tips voor Mallorca met kinderen

Last minute bestemmingen kinderen: Mallorca, Hotel Zafiro PalmanovaGlijbanen, waterspeeltoestellen en meerdere zwembaden… Je vindt het in Hotel Zafiro Palmanova. Het wordt een heerlijke vakantie voor jong én oud dankzij het strand dat binnen handbereik is en het wellnesscentrum.

Alanya (Turkije)

Last minute met kinderen: AlanyaDe Turkse badplaatsen scoren goed tijdens het last minute seizoen, met name die aan de Turkse Rivièra. Alanya gooit hoge ogen dankzij de combinatie van zon, zee, strand, cultuur én de betaalbare luxe hotels met tal van faciliteiten voor het hele gezin.

Het 3 km lange zandstrand Keykubat Beach is het meest geschikte strand voor kinderen; de zee loopt hier langzaam af in de zee. Je kunt er ligbedden en parasols huren en er zijn douches en wc’s aanwezig.

Na een ochtendje of middag aan het strand kun je in het historische stadscentrum cultuur snuiven. Breng o.a. een bezoek aan de Rode Toren, hét symbool van de stad, en het Kasteel van Alanya. Dit kasteelt telt maar liefst 140 torens en de kasteelmuur heeft een lengte van 6,5 km. Indrukwekkend!

Een avondje stappen zonder kids (want ja, veel hotels bieden oppasservices)? Het havengebied wordt gekenmerkt door terrasjes, bars, restaurants en discotheken. Je hoeft je dus geen moment van de dag te vervelen!

Last minute bestemmingen kinderen: Alanya (Turkije), Eftalia Aqua Resort Verras je kinderen met een verblijf in Eftalia Aqua Resort. Dit hotel beschikt over een eigen waterpark met meer dan tien glijbanen! Met dank aan de all inclusive formule kun je onbeperkt genieten van buffetmaaltijden, snacks en drankjes.

Kreta (Griekenland)

Last minute met kinderen: KretaNaar Griekenland? Een van de populairste bestemmingen voor een last minute met kinderen is Kreta. Het eiland beschikt over mooie en veilige stranden, een aangename temperatuur, een gezonde dosis cultuur en familievriendelijke hotels. Maar dat is nog niet alles…

Wat dacht je van een dagje waterpark? Watercity is een van de grootste waterparken van het eiland met meer dan 25 (!) glijbanen. Je vindt dit waterpark tussen de hoofdstad Heraklion en de populaire badplaats Chersonissos. Waterpret gegarandeerd!

De authentieke dorpjes en de opgravingen van Knossos zijn een laagdrempelige manier om je kinderen kennis te laten maken met de Griekse cultuur. Actieve kinderen neem je mee op een wandeltocht in de Samariakloof en ook een uitstapje naar de Zeus Grot zal in goede aarde vallen bij avontuurlijke kids!

Meer tips voor Kreta met kinderen

Last minute bestemmingen kinderen: Kreta, Grand Hotel Holiday ResortNaar de kinderen heb je geen omkijken in Grand Hotel Holiday Resort met dank aan een leuk kinderzwembad met spetterende glijbanen, een miniclub met speeltuin en speciale kindermaaltijden. Ondertussen geniet jij van het Griekse zonnetje!

Hurghada (Egypte)

Last minute met kinderen: HurghadaVolop genieten van zon, zee en strand tijdens een last minute met kinderen? Kies voor de populaire badplaats Hurghada in Egypte! Dankzij de vele luxe resorts langs de kust – die je bijna allemaal voor het gemak o.b.v. all inclusive kunt boeken – wordt het een vakantie om nooit te vergeten.

Zin om het resort een dagje te verlaten? Hurghada en omgeving bieden tal van mogelijkheden voor excursies. Leer jouw kinderen bijv. snorkelen óf als ze nog te jong zijn of liever op het droge blijven; ga het water op met een glasbodemboot. Zo krijgen ze toch nog wat mee van de schitterende onderwaterwereld. En wie weet spotten jullie onderweg wel schildpadden en dolfijnen!

Een excursie waar de kids nog lang over napraten na jullie vakantie? Ga dan sterren kijken bij de bedoeïenen. Jullie gaan met een jeep of quad de woestijn in en onderweg kunnen de kinderen uitkijken naar een fata morgana. Bij de bedoeïenen aangekomen maken ze kennis met de Egyptische cultuur en dineren of barbecueën jullie onder een heldere sterrenhemel.

Alvast deze excursie boeken? Bekijk de mogelijkheden bij onze partner GetYourGuide

Titanic Resort & Aqua Park, HurghadaEen heus waterpark binnen handbereik, volop animatie voor jong & oud én de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te boeken. Dat is Titanic Resort & Aqua Park in het kort. Het strand bereik je in no time dankzij de shuttleservice. Boeken maar!

Sicilië (Italië)

Last minute met kinderen: SiciliëHet Italiaanse eiland Sicilië mag niet ontbreken in dit lijstje met last minute bestemmingen voor families. Je vindt er prachtige stranden, dito natuur en idyllische dorpjes. En daarbij is er een regio waar je een ruime keuze aan familievriendelijke hotels en appartementencomplexen vindt; Ragusa.

Ragusa ligt in het zuiden van Sicilië en met name Marina di Ragusa aan de kust is een aanrader voor families. Het strand mag zich de trotse eigenaar noemen van een Blauw Vlag-keurkmerk, wat inhoudt dat het er veilig en schoon is. Bovendien lopen de meeste stranden langzaam af in zee. Wel zo fijn met kinderen.

Wat er te zien is in Ragusa en omgeving? De stad Ragusa kent een rijke geschiedenis, waarbij een aardbeving de stad in 1693 bijna geheel verwoeste. In de 18e eeuw is de stad weer opgebouwd, bovenop de ruïnes van de oude stad. Je vindt er tegenwoordig veel gebouwen in barokstijl en een nieuwe stadskern. Het is niet voor niets dat Ragusa op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Nog een leuk uitstapje met kinderen is een bezoek aan de vulkaan Etna. Dat zal letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de vakantie worden. Met een kabelbaan reis je af naar een hoogte van 2.500 m, om vervolgens te voet of per truck verder te reizen. Geniet op de top van een spectaculair uitzicht. Neem wel een jasje of vestje mee, het kan koud zijn op die hoogte.

Lees meer over familiebestemming Ragusa op Sicilië

Last minute bestemmingen kinderen: Artemisia Resort, SicilieArtemisia Resort beschikt over een riante tuin en een fijn zwembad. Genoeg ruimte dus voor de kids om hun energie kwijt te kunnen. Dankzij het kinderbad en de gezellige poolbar is er voor ieder wat wils!

Meer bestemmingen voor een last minute met kinderen

Als je een last minute met kinderen wilt boeken, kan het soms lastig zijn om een accommodatie te vinden die aan jouw vakantiewensen voldoet. Met name op de meest populaire bestemmingen is er misschien niet veel meer beschikbaar. Daarom geven we je nog wat extra opties voor leuke bestemmingen met kinderen:

  • De Portugese Algarve heeft alles in huis voor een veelzijdige vakantie met kinderen. De bijna 200 km lange kuststrook herbergt idyllische baaitjes omgeven met ruige rotsen, gezellige badplaatsen als Albufeira en volop kindvriendelijke accommodaties. Waterpark Slide & Splash is leuk voor jong en oud!
  • Zijn jouw kinderen niet weg te slaan uit de natuur? Dan is Kroatië een uitstekende keuze voor een last minute met kinderen. Je kunt er rekenen op 8 nationale parken, waarvan de Plitvice meren misschien wel een van de mooiste is. Ook aan cultuur geen gebrek trouwens, je vindt er tal van overblijfselen uit de Romeinse tijd en middeleeuwen.
  • In welk jaargetijde je ook een last minute met kinderen boekt, op Gran Canaria schijnt de zon (bijna) altijd. Het Canarische eiland is een uitstekende keuze als je verzekerd wilt zijn van aangename temperaturen, maar niet al te lang in het vliegtuig wilt zitten met de kids. Je kunt er rekenen op fijne kindvriendelijke stranden, volop mogelijkheden voor excursies (spot bijvoorbeeld dolfijnen!), schitterende natuur in Dunas de Maspalomas en leuke waterparken waaronder Aqualand Maspalomas.

Lees meer over Gran Canaria met kinderen

Last minute bestemmingen kinderen: Lopesan Baobab, Gran CanariaWaan je in Afrikaanse sferen met een verblijf in Lopesan Baobab Resort. In de gigantische tropische tuin vind je meerdere lagune-zwembaden, watervallen, kunstmatige stranden en rivieren. Je hebt geen omkijken naar de kids!

Heb jij je keuze al gemaakt? We wensen je heel veel plezier tijdens jouw last minute vakantie met kinderen. Stuur ons gerust een foto via Instagram of gebruik de hashtag #vakantiediscounter.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *