Last minute bestemmingen nazomer

Op deze last minute bestemmingen kun je goed nazomeren

Het einde van de zomervakantie komt alweer bijna in zicht; tijd om na te denken over een nazomervakantie. Wij zetten onze favoriete bestemmingen om last minute te nazomeren op een rijtje. Kijk je mee?

Griekenland

Paris is always a good idea, aldus Audrey Hepburn. Wij voegen daar graag nog Griekenland aan toe; van dit Zuid-Europese land kan je toch nooit genoeg krijgen?

Last minute bestemmingen nazomer: Griekenland, ZakynthosWelk Grieks eiland je ook kiest, je krijgt gegarandeerd zon, zee en strand op de koop toe. De eilanden barsten daarnaast van de prachtige natuur en ook aan cultuur vaak geen gebrek. Je wordt met open armen ontvangen door de altijd gastvrije inwoners en er is tzatziki en souvlaki in overvloed. Wat heb je nog meer nodig?

Welke eilanden bovenaan het favorietenlijstje staan voor dit jaar?

  • In 2019 bracht ik een weekje door op Zakynthos. Collega’s worden nu nog gek van mijn enthousiasme over het eiland. Ik praat met veel liefde over de mooie baaitjes, het prachtige Navagio Beach en de goede restaurants die het eiland herbergt.
  • Santorini is een geweldig eiland, maar het is de laatste jaren wel erg druk geworden door de cruiseschepen. Dat is in de maanden september en oktober al een stuk minder dan in het hoogseizoen. Tijd om juist nu dit prachtige eiland te ontdekken. Tip: ga voor verse vis in Ammoudi Bay in Oia tijdens zonsondergang.
  • Wie op zoek is naar de ultieme rust, raad ik Kefalonia aan. Massatoerisme heeft hier nog geen voet op Griekse bodem gezet. Waar je naast rust op kunt rekenen? Het eiland is 800 m² en wordt gekenmerkt door een grillige kustlijn en een bergachtig landschap. Strandliefhebbers zijn aan het goede adres bij Myrthos Beach, een van de mooiste Griekse stranden.

Bekijk meer Griekse bestemmingen voor september en oktober

Last minute bestemmingen nazomer: Griekenland, Zakynthos, Cavo VezalHeb jij een extra luxe vakantie verdiend? Trakteer jezelf op een verblijf in Cavo Vezal op Zakynthos. Naast luxe staan kleinschaligheid, rust en Griekse gastvrijheid centraal.

Portugal

Het najaar is wat ons betreft de ideale tijd voor een zonnig weekje in de Algarve.

Last minute bestemmingen nazomer: PortugalWaarom juist deze regio? Allereerst omdat het de meest zuidelijke én dus de meest zonnige regio is. Alles is hier toegespitst op zonliefhebbers. Maar dat niet alleen; de regio biedt ook een geweldige kustlijn, fijne stadjes en dorpjes en enorm veel cultuur. Ideaal voor wie per huurauto de omgeving wil ontdekken tussen het sunsnacken door.

Wat je niet mag missen in de Algarve?

  • Ga naar Praia do Ana, een van de mooiste stranden van de Algarve voor een ultiem relaxdagje. Ben je met kleine kinderen op pad? Dan raden we Praia de Marinha aan.
  • Albufeira is in het hoogseizoen – met dank aan de bekende Strip – vooral het domein van jongeren. Buiten het seizoen raden we je aan om een bezoek te brengen aan het oude centrum van de badplaats. Het is gebouwd tegen een klif aan en wordt gekenmerkt door prachtige witte huisjes met winkels, restaurants en barretjes.
  • Die ene spetterende foto maken voor je Instagram-account? Praia de Benagil it is. Deze open grot staat bekend om haar prachtige lichtinval.
  • Als er een plaats met kop en schouders boven alle andere plaatsen uitsteek, is dat wat mij betreft Lagos. Het oude centrum wordt gekenmerkt door geplaveide straatjes, schattige pleintjes, mooie kerken en andere statige gebouwen met kleurrijke azujelos. Ook aan historie geen gebrek; de stad zou volgens geschriften al 2.000 jaar voor Christus zijn gesticht.

Wat je nog meer kunt doen in de Algarve? Lees ons uitgebreide artikel

Last minute bestemmingen nazomeren: Alfagar Village, AlbufeiraOns populairste hotel in de Algarve is Alfagar Village. Je kunt er chillen bij verschillende zwembaden en de kleintjes vermaken zich ook uitstekend. Het complex ligt daarnaast net buiten het nieuwe centrum van Albufeira én direct aan het strand.

Italië

Last minute bestemmingen nazomer: Italië, SiciliëItalië, net als in Griekenland en Portugal heb je ook hier de keuze uit geweldige vakantiebestemmingen. Of je nu op zoekt bent naar rust of levendigheid, cultuur of natuur, zwembad of strand… Waar je o.a. kunt nazomeren? We zetten een paar opties voor je op een rij:

  • Wie dol is op eilandvakanties komt al snel bij Sardinië of Sicilië. Welke je kiest, is bijna om het even; ze bieden beiden prachtige stranden, een flinke dosis cultuur en goddelijke verse pasta. Sicilië heeft als extra pluspunt het natuurwonder de Etna. Voor welke ga jij?
  • Er zijn van die plekken die je héél graag wilt bezoeken, maar waar de drukte je misschien tegenhoudt. De regio Puglia – met als hoogtepunt trulli-hoofdstad Alberobello – is er zo een. In het najaar meestal een stukje rustiger dan in het hoogseizoen.
  • Tijd voor een stedentrip? Venetië is altijd een goed idee! Niets fijner dan slenteren langs de grachten, de prachtige gebouwen aan Piazza San Marco bewonderen en een traditionele gondeltocht maken.

7 goede redenen voor een nazomervakantie in Italië

Last minute bestemmingen nazomeren: Italië, Puglia, Grand Hotel la Chiusa di ChietriValt jouw keuze op Puglia? Grand Hotel la Chiusa di Chietri is een fijne optie voor jouw nazomervakantie. Je verblijft vlakbij Alberobello en relaxt bij het zwembad en in het wellnesscentrum.

Spanje

Last minute bestemmingen nazomer: ItaliëDe meest populaire last minute bestemming voor een nazomervakantie? Zonder twijfel Spanje. Net als Griekenland en Italië is ook dit land zeer veelzijdig. En het heeft een extra pluspunt; de Canarische Eilanden liggen zuidelijk genoeg om ook eind oktober en zelfs daarna te kunnen rekenen op zonnige vakantiedagen. Rest de vraag; naar welk eiland ga je?

  • Het grootste Canarische eiland is Tenerife. Met dank aan een oppervlakte van meer dan 2.000 m² kun je goudgele stranden afwisselen met zwarte lavastranden. En waar je ’s ochtends street art spot in het noorden, sta je ’s middags zomaar op het hoogste punt van Spanje in Nationaal Park El Teide.
  • De ultieme strandbestemming? Dat is Gran Canaria! Neem alleen al het ca. 7 km lange zandstrand van Playa del Inglés, de populairste badplaats op het eiland. Extra bonuspunten krijgt het voor de gezelligheid, de kleurrijke stadjes in o.a. het noorden en –  last but not least – het bijzondere natuurgebied Dunas de Maspalomas.
  • Ga je voor een wat rustigere bestemming? We tippen Fuerteventura. Het is het meest woestijnachtige eiland, maar het is allesbehalve saai. Laat je verrassen door de geweldige miradors, ga surfen in Corralejo, pak de boot naar buureiland Isla de Lobos of bewonder de prachtige gebouwen in de voormalige hoofdstad Betancuria.
Hotel Riosol, Gran CanariaHet uitzicht vanuit Hotel Riosol is fenomenaal; dit complex op Gran Canaria kijkt uit over de baai van Puerto Rico. Het biedt bovendien een fijn zwembad en comfortabele appartementen. Én je kunt kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive.

Nog meer last minute bestemmingen voor deze nazomer

Of er meer last minute bestemmingen zijn voor deze zomer? Jazeker! We geven je nog een paar fijne nazomeropties:

  • Heb je wel eens aan Kroatië gedacht? Ook dit land kan je bezoeken voor een last minute nazomervakantie. En dat is geen straf, want door de ligging aan de Adriatische Zee kun je er rekenen op prachtige (schier)eilanden om uit te kiezen. En die (schier)eilanden herbergen weer prachtige stranden. Ook aan natuur (check Nationaal Park Plitvice Meren!) en cultuur geen gebrek.
  • Van Curaçao gaat mijn reishart sneller kloppen. Ik denk nog graag terug aan de geweldige zonsondergangen, de excursie naar Klein Curaçao, de vele prachtige stranden en de gezelligheid bij Mambo Beach en Jan Thiel Beach.
  • Van zonnige strandbestemmingen bij Ayia Napa tot een dosis cultuur waar je u tegen zegt in Paphos. Cyprus mag nog geen oppervlakte van 10.000 km² hebben, het herbergt een hoop mooie plekken. Zeker als je naar het Griekse (zuidelijke) deel van Cyprus afreist. Wist je trouwens dat Cyprus geografisch gezien tot Azië behoort, maar toch echt onderdeel is van de Europese Unie? Je krijgt hier dus feitelijk 2-in-1.

Op welk van deze last minute bestemmingen wil jij graag nazomeren?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *