mooiste-stranden-griekenland-myrtos

Pareltjes! De mooiste stranden van Griekenland

Vraag honderd mensen naar de mooiste stranden van Griekenland en je zult honderd verschillende antwoorden krijgen. Er zijn ook zoveel prachtige stranden! En het blijft nu eenmaal een kwestie van smaak. Om je toch een beeld te geven van de mooie stranden die het Zuid-Europese land rijk is, zetten we onze favoriete stranden op een rij.

Myrtos Beach (Kefalonia)

Een van de meest aangeprezen stranden van Griekenland is Myrtos Beach op het eiland Kefalonia. Dit heeft het strand te danken aan een combinatie van factoren.

In de eerste plaats vanwege het ‘mooie plaatje’. Groene bergen omgeven het kiezelstrand dat grenst aan helderblauw water. Ook de grootte is een pluspunt; met een lengte van 800 tot 1.000 meter en een breedste punt van eveneens 1.000 meter is er plek voor iedereen.

Niet geheel onbelangrijk: het strand is beloond met een Blauwe Vlag-keurmerk. Dit betekent dat het strand niet alleen schoon is, maar ook veilig. Wel zo fijn als je hier met je kinderen een dagje zorgeloos wilt vertoeven. Qua voorzieningen heb je alles bij de hand; een centrale parkeerplaats, ligbedden en parasols en een taverne.

Hotel Kefalonia Bay Palace, KefaloniaOp slechts een kwartiertje rijden van Myrthos Beach vind je Hotel Kefalonia Bay Palace. In het ruime zwembad kom je helemaal tot rust, terwijl je geniet van het uitzicht over de helderblauwe zee. Waar wacht je nog op?
Mooiste stranden Griekenland: Myrtos Beach, Kefalonia
Myrtos Beach (Kefalonia) heeft diverse awards gewonnen voor het mooiste strand van Griekenland

Navagio Beach (Zakynthos)

Navagio Beach is niet alleen een van de meest mooie stranden van Griekenland, het is ook nog eens een heel bijzonder strand. Het strand op het prachtige eiland Zakynthos wordt omgeven door steile rotsen en is daardoor alleen per boot bereikbaar.

Het strand dankt haar populariteit niet alleen aan de ligging en schoonheid, maar ook aan het scheepswrak dat al meer dan 30 jaar op het strand ligt. Het is ook om deze reden dat het strand ook wel Shipwreck Beach wordt genoemd. Faciliteiten zijn er niet aanwezig, maar met zo’n mooie omgeving heb je die ook helemaal niet nodig.

En ben je niet zo van de boottochtjes? Er is een prachtig uitzichtpunt vanwaar je het strand ook kunt bewonderen. Benieuwd naar andere oogverblindende stranden op Zakynthos? Check ons uitgebreide artikel!
Mooiste stranden Griekenland: Navagio Beach, Zakynthos
Navagio Beach is niet alleen een van de meest mooie stranden van Griekenland, het is ook nog eens een heel bijzonder strand door het scheepswrak

Pórto Katsíki (Lefkas)

Lefkas is een walhalla voor zon- en watersportliefhebber; je vindt er talloze witte stranden én de beste surfstranden van de Middellandse Zee.

Maar als we het over het mooiste strand van het eiland hebben, is dit zonder twijfel Pórto Katsíki. Dit witte strand, dat nog het meest doet denken aan de bountystranden in het Caribisch gebied, ligt in het zuidwesten van het eiland.

Alleen al de groene route naar het strand toe is een aanrader. Helemaal mooi wordt het zodra je arriveert: het donkerblauwe zeewater steekt schitterend af tegen de witte steile rotsen die onderdeel zijn van Kaap Lefkas.

Extra pluspunten voor de aanwezige tavernes op de rotsen en de mogelijkheid om ligbedden en parasols te huren.

Hotel Atos, LefkasVanaf de bekende badplaats Nidri bereik je dit prachtige Griekse strand in ruim een uur rijden. Alleen de weg ernaartoe is al geweldig! Een aanrader in Nidri is Hotel Athos, een kleinschalig hotel aan de haven.
Mooiste stranden Griekenland: Porto Katsiki, Lefkas
Pórto Katsíki is wat ons betreft het mooiste strand op het Griekse eiland Lefkas

Balos Beach (Kreta)

Vergeet de drukke stranden bij Chersonnisos en Chania; in het uiterste noordwesten van Kreta vind je het schiereiland Gramvousa. Hier vind je het paradijselijke Balos Beach, dat bestaat uit meerdere witte zandstroken tussen diverse eilandjes en het vasteland van Kreta. Het wordt omringd door een prachtig berglandschap.

Om kennis te maken met dit pareltje moet je wel een kleine reis maken; zodra de asfaltweg richting Balos Beach eindigt dien je € 1,- te betalen om verder te mogen rijden. Na ruim 5 km bereik je een parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren.

Vanaf hier kun je te voet of per ezel naar het strand. Is dat je teveel van het goede? Vanuit de haven van Kíssamos worden van mei tot oktober dagtrips aangeboden naar dit paradijs.

Elena Beach Hotel, KretaWelkom ontspanning! Elena Beach Hotel heeft een rustige ligging direct aan het strand. Je hebt de beschikking over een nette kamer, een restaurant met Griekse specialiteiten én een schitterend uitzicht over zee.
Mooiste stranden Griekenland: Balos Beach, Kreta
Op Balos Beach op Kreta waan je je haast in de Caraïben; dit Griekse strand (of eigenlijk verzameling van stranden) doet tropisch aan

Apella Beach (Karpathos)

Het is dat er geen palmbomen staan, anders zou je hier het idee hebben dat je in de Caraïben bent belandt. Waar het strand op Karpathos vroeger enkel per boot bereikbaar was, ligt er inmiddels een geasfalteerde weg vanuit het binnenland.

Dit betekent dat het er in het hoogseizoen wel druk kan worden. Laat je hier echterniet door weerhouden; het strand is niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van Griekenland én Europa.

Deze eer heeft het strand vooral te danken aan het hoge ansichtkaartgehalte. De groene omgeving, steile bergen en het turquoise water vormen een prachtig plaatje. Het fijnkorrelige zand nodigt uit om een middagje te zonnen of te picknicken. Je kunt ook eten bij het aanwezige restaurant.

Astron Hotel, KarpathosVer weg van de drukte verblijven? Kies voor Astron Hotel in Karpathos-Stad, dat op ca. een half uur rijden ligt van Apella Beach. Je kunt er o.a. rekenen op authentieke kamers en een fijn zwembad.
Mooiste stranden Griekenland: Apella Beach, Karpathos
Apella Beach is een verborgen strandpareltje op Karpathos

Nog meer mooie stranden in Griekenland

Het was nog geen makkelijke opgave om onze vijf favoriete mooiste stranden in Griekenland op een rij te zetten. Want er zijn er zoveel! Wil je meer keuze? Lees ook eens onderstaande artikelen:

Aan welk van deze mooiste stranden van Griekenland zou jij graag jouw handdoek uitvouwen?

Behoefte aan een strandvakantie in Griekenland?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *