Last minute Lesbos

Op zoek naar een last minute zonvakantie gevuld met schilderachtige stadjes, een prachtige natuur en een azuurblauwe zee als hoofdingrediënten? Boek een last minute Lesbos & ontdek een van de grootste Griekse eilanden. Ideaal: het ligt op slechts enkele uren vliegen vanaf Nederland én het beschikt over een fijn mediterraan klimaat. Dat vakantiegevoel heb je direct te pakken!
Onderscheidend Grieks eiland
Ultiem relaxen in de warmwaterbronnen
Ga flamingo’s spotten op de zoutvlaktes
Bezoek charmante stadjes zoals Mytilini en Molyvos

Haal alles uit een last minute op Lesbos

Het Griekse eiland Lesbos staat bekend om de schilderachtige plaatsjes, mooie natuur en helderblauwe zee. Het onderscheidt zich van de andere Noord-Egeïsche eilanden door het versteende woud, de rijke cultuur, warmwaterbronnen en flamingo’s. Redenen genoeg om een last minute naar Lesbos te boeken!

Met een oppervlakte van ruim 1.600 km² is Lesbos een van de grootste Griekse eilanden. Het is ontstaan uit twee (niet meer actieve) vulkanen. De kegels zijn gezonken en vormen nu twee baaien: de Golf van Kallonis en de Golf van Gera. Boek je een last minute naar Lesbos voor de natuur en weet je niet waar te verblijven? Het zuiden is een stuk meer dichtbebost dan het noorden.

Het kloppende hart van het eiland

Hoofdstad Mytilini is een van de grootste en charmantste plaatsjes van het eiland. Het heeft een toeristische haven, leuke winkelstraatjes en drukbezochte markt. Cultuur snuiven kan bij het Byzantijnse kasteel of het antieke amfitheater. Liever naar musea tijdens een last minute op Lesbos? Bezoek bijv. het Theofilos Museum en Museum voor Moderne Kunst.

Unieke natuurtaferelen

Op Lesbos ligt een van de weinige versteende wouden van deze wereld. De versteende boomstammen zijn sequoia’s, die zo’n 15 tot 20 miljoen jaar geleden door een vulkaanuitbarsting zijn bedekt met lava. Ze zijn vervolgens versteend en door erosie blootgelegd. Sommige bomen staan nog met wortels en al overeind. Dit indrukwekkende stukje natuur is een must-see tijdens een last minute op Lesbos.

Ook bijzonder zijn de warmwaterbronnen van Lesbos. Echt heet zijn die bij Polichnitos. Het water uit de grond kan daar de 90°C(!) passeren. Wat koeler en toch het overwegen waard zijn o.a. die bij Eftalóu.

Aan de Golf van Kalloni liggen nog actieve witte zoutpannen. Hier leer je tijdens een last minute op Lesbos over het interessante zoutwinningsproces. Het is ook dé plek om flamingo’s (en andere bijzondere vogels) te spotten.

Nog meer zien & doen tijdens een last minute op Lesbos

Molyvos – dat uit 3.000 v.Chr. dateert – is nog zo’n must-see tijdens een last minute op Lesbos. De witte traditionele huisjes en keienstraatjes steken fel af tegen de heuvel en zorgen voor een schilderachtig beeld. Hier en daar kom je zelfs nog middeleeuwse details tegen. Klim voor mooi uitzicht omhoog naar het 6e-eeuwse kasteel. Beneden wacht in de kleine haven verser dan verse vis. Soms droogt de inktvis zelfs voor je neus aan een vislijntje.

Petra, je kent het stadje misschien wel van de foto’s van een vulkanische rots met daarbovenop een kerkje. Er is bewijs dat Petra al sinds de prehistorie bestaat. Maak tijdens een last minute op Lesbos de klim omhoog; dat uitzicht vraagt om een fotomomentje!

Lesbos kent flink wat stranden. Families vertoeven graag op Vatera Beach, een van de weinige zandstranden. Voor vertier ga je naar het populaire Tsmakia strand. Staat Skala Kalloni op de planning voor een last minute op Lesbos? Proef bij een van de tavernes aan het strand de bekende sardientjes.

Opladen doe je bij een van de vele gezellige tavernes of barretjes. De ouzo die ze op het eiland schenken is al een reden op zich om een last minute naar Lesbos te overwegen! Meer weten over dit drankje? Bezoek een distilleerderij en ga naar het ouzo-museum in Plomari.

Andere vakanties naar Lesbos

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder